Pages

04 July 2017

EO YL Di-Gize Membantu Masalah Sembelit

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan. 


Sembelit. Siapa yang pernah kena sembelit mesti tahu peritnya. Huhu. Anak-anak Yt keduanya pernah kena sembelit dulu. Cuma anak kedua Yt, lepas kena sembelit kali pertama dia terus fobia nak meneran. Sampai sekarang dia masih lagi trauma. Sedaya upaya nak dia menahan diri dari meneran. Dan dah tentu penghujungnya jadi sembelit juga. Huhu. 

Sembelit ni bukanlah penyakit sebaliknya gejala yang mempunyai simptom- simptom berikut:
  • Najis keras.
  • Kurang membuang air besar.
  • Meneran bersungguh semasa buang air besar. 
  • Rasa tidak puas walaupun selepas membuang air besar. 
  • Perut kembung, kejang atau sakit tetapi sukar untuk najis keluar.
Anak BFF Yt kerap sembelit. Bila BFF bercerita tentang anaknya, kesian sangat. Dan faham sangat bagaimana keadaannya bila anak kena sembelit. Kita yang dewasa pun sakit bila kena sembelit. Apatah lagi anak-anak kecil. Kasihan. 

Yt kalau anak tengah meneran dengan air mata, Yt pun rasa nak menangis sekali. Sebab Allah, nampak sangat sakit dia meneran sekuatnya. Itupun kadang-kadang walau sekuat mana dia meneran, najis enggan keluar. Serius, kesian dekat anak sendiri. 

Tempoh hari, Yt berikan Di-Gize Diluted untuk anak kawan. Dengan harapan semoga dapatlah membantu anaknya dari masalah sembelit. InshaAllah. Semalam, Yt tanya kawan. (lupa dah sebenarnya, hihi.). Syukur Alhamdulillah, lega bila BFF bagi feedback positif. Semoga tak ada lagi sembelit hendaknya. 



Sekali pakai, Aris berak. Memang tahi lama. Lepas tu, ada lagi sembelit. Penat dia meneran. Sekali itu je lah. Sekarang, syukur Alhamdulillah.
Essential Oils Di-Gize ni Blend Oils yang terdiri dari campuran minyak Tarragon, Ginger, Peppermint, Juniper, Fennel, Lemongrass, Anise, Patchouli. Ia digunakan untuk membantu melegakan / menenangkan sebarang ketidakselesaan secara topikal

Awak kalau ada masalah pencernaan seperti sembelit, cirit birit, kembung, sakit perut, masuk angin dan yang sewaktu dengannya itu; jom berikhtiar dengan Essential Oils Young Living. 

Jemput singgah ke IG: YLEOYatie dan FB: YLEOYat untuk terus dapatkan update terkini dari Yt. 

Salam Sayang,
DYatie ABakar.

No comments

Post a Comment

Blog design by Rainy Day