Pages

May 22, 2017

Menu Simple dan Sedap di Bulan Puasa

Assalammualaikum. Hai korang! Selamat hujung minggu kawan². Pejam celik kurang seminggu lagi kita akan bertemu dengan bulan Ramadhan semula. InshaAllah.

Ramai yang dah buat plan list menu sahur dan berbuka. Awak dah buat? Yt tak lagi. Agak kurang bab merancang ni. Hihihi. Sekadar ada dalam kepala oh menu ni wajib menu tu kena ada menu ni best ni. Gitteww. Heee.

Tapi, sejak tahun 2014. Kami ada satu menu yang wajib. Iaitu; Pekasam Daging dan Pekasam Telur Sotong Azrieyta.


Pekasam Daging
Pekasam Telur Sotong

Telan ailio sendiri tengok gambar. Haha. Korang tak teliur? Tak teringin? Hee. Ye, Yt memang jual pekasam² ni. Sejak tahun 2014 yang pada asalnya Yt cuma membeli untuk diri sendiri.


Cara Masak Pekasam Daging
Cara Masak Pekasam Telur Sotong

Haa. Caranya mudah je awak. Itulah yang buat kita senang terutamanya untuk bersahur. Bak kata orang, tutup mata pun boleh masak. Dalam mamai² tu, tetap menjadilah pekasam awak. Hehe.

So, awak jangan malu² contact Yt kalau nak pekasam daging & telur sotong. Awak² boleh self collect di Bandar Sri Permaisuri, Cheras dan Yt boleh pos ke seluruh Malaysia, InshaAllah.


1 comment

panphila said...

Berapa Yatie jual untuk pekasam daging? Baru first time dengar ni.

http://panphila.blogspot.my

Blog design by Rainy Day