March 22, 2017

Saya Jual Pekasam Daging dan Telur Sotong

Assalammualaikum. Hai kawan-kawan! Sihat ke tu? Didoakan semoga semuanya sihat sejahtera serta ceria selalu. Dipermudahkan urusan dunia dan akhirat.

Tajuk tu dah straight to the point. Hehe. Hebahan dari Yt sendiri untuk semua yang bahawasanya Yt merupakan seorang penjual pekasam. Bila sebut pekasam, Yt jamin ramai kawan-kawan terus membayangkan pekasam ikan. Betul tak? Yt dulu pun macam tu. Tapi, sejak tahun 2014 semua tu berubah. Pada tahun tersebut Yt pertama kali makan pekasam daging dan terus jual pekasam daging.


Kenapa? Sebab pekasam daging sedap lah weh. Hehe. Tak caya nanti Yt share testimoni para pelanggan kesayangan Yt. Tak lama lepas jual Pekasam Daging, supplier kembangkan produk-produk dia dan Pekasam Telur Sotong merupakan antara yang menjadi pilihan utama pelanggan. Jadi, hari ini Yt highlight dua jenis pekasam ini terlebih dahulu lah ye. Hehe.

Pekasam Daging Azrieyta

Pekasam Daging Azrieyta KL
Pekasam Daging Azrieyta dibuat dari bahagian 'daging batang pinang' yang selalu menjadi pilihan ramai. Sumber daging adalah daging tempatan (bukan import), dari orang tempatan yang diketahui cara sembelihan mengikut syarak. Jadi, korang tak perlu rasa was-was. InshaAllah. 

Sehingga hari ini (sejak tahun 2014), Yt tak pernah lagi dapat komen / complain yang pekasam daging Yt jual dagingnya liat. Alhamdulillah. Yt jual makanan yang Yt suka yang Yt yakin pasti ramai juga akan suka makan makanan yang Yt jual. Hehe. Tak caya? Cer try beli satu pek dulu. 

Setiap pek Pekasam Daging Azrieyta beratnya 200 gram, keluaran Bumiputera, produk Muslim dan juga merupakan produk homemade.

Pekasam Telur Sotong Azrieyta 

Pekasam Telur Sotong KL
Pekasam Telur Sotong Azrieyta adalah dari sotong yang kecil. Sebelum ini, pekasam ni adalah dari sotong yang baka besar. Rasanya sama-sama sedap tapi lagi sedap yang kecil ni. Bagi dirikuuu. Haha. Tapi ada je yang bagitahu dia suka lagi yang besar. Biasalah, selera masing-masing kan.

Setiap pek Pekasam Telur Sotong Azrieyta beratnya 200 gram, keluaran Bumiputera, produk Muslim dan juga merupakan produk homemade.

TESTIMONI PEKASAM DAGING

"takyah lauk lain dah.. terbaik lah.."

"nikmat betul"

"senang dimasak dan sedap uolls"

'aritu beli 3 pek tak cukup"

"nyaman x terkata"

TESTIMONI PEKASAM TELUR SOTONG

"marvellous sedap sungguh"

".. sedap .."

"berbaloi sangat.. telur sotong kemain banyak.. puas hati la"

"ye sedap. nanti boleh order lagi"

"yang tak selera jadi berselera"

REVIEW PEKASAM DARI KAWAN BLOGGER

Safura Online Diary

Julia Johari
Fifi Tiez
Ciknaa

Ehem!!! Amacam????! Hehehe. Nak cuba? Boleh dapatkan dari Yt tau. Pekasam boleh pos 1 Malaysia, inshaAllah. Roger je Yt. Jangan malu jangan segan. Yt bukan retis. Ehhh! Apa kena mengena tah. Hahaha. Hubungi Yt dekat mana-mana kalian rasa selesa;

FB Profile: Projek Niaga

Whatsapp: Projek Niaga Ent

Ok, till we meet again kawan-kawan! 

No comments

Post a Comment

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day