Pages

Feb 23, 2017

Face Oil Yang Tak Minyakkan Muka Langsung rupanya, WUJUD! Kenalkan ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL

Assalammualaikum. Hai kawan-kawan! Sihat ke tu? Heee. Yt doakan semoga semuanya di bawah lindungan dan rahmat Allah selalu. Hari ni Yt nak berkongsi dengan korang satu produk PurebySafiyyahOsman iaitu Face Oil yang tidak minyakkan muka langsung! 


HENTIKAN MITOS : 

GUNA FACE OIL MUKA AKAN NAIK JERAWAT. 

NO BABE! U WON’T GET MORE PIMPLES IF YOU USE OILS! 

 Founder Purebysafiyyahosman, SafiyyahOsman.


Haaa.. Gitu pesanan dari Safiyyah buat kita semua. Tapi ingat ye, Face Oil PbySO tau. Bukan 'minyak muka' akibat dari seharian memasak di dapur. Hehe. Ok fine, lawak hambar. Luls. By the way, tajuk tu dah terang benderang nak kenalkan kat korang dengan ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL.

Sebelum itu, Yt nak cerita sikit KENAPA FOUNDER PbySO MENGGUNAKAN GOLDEN JOJOBA OIL? Sedangkan kebanyakan produk sekarang semua guna Argan Oil. 

Sebabnya ialah Golden Jojoba Oil ni bagus untuk kulit sensitif kering atau berjerawat. Minyak ni juga merupakan minyak paling dekat dengan minyak yang terhasil dari kulit muka manusia.

Selain itu, Golden Jojoba Oil ni ada 10000000 kegunaan dan kebaikan. Korang boleh guna pada kuku dan rambut. Korang boleh juga buat ia jadi base sebelum makeup. Lagi meletups! Nanti Yt share testimoni customer yang guna face oil Purebysafiyyahosman jadi base sebelum apply foundation. DAN BERAPA RAMAI DAH CUSTOMER YANG SANGAT BERPUAS HATI GUNA ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL Purebysafiyyahosman ni. Alhamdulillah.

Dan yang paling best ialah tekstur ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL yang sangat sangat ringan & mudah serap. Memang tak terasa minyak dia. Besttttttttttttt! Yt bukan sekadar tulis ni tau. Yt memang pengguna Face Oil ni. Memang best!


Fakta ESA Golden Jojoba Face Oil yang korang wajib tahu! ;)

1.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL tidak berminyak bila dipakai pada muka/wajah. Caranya mudah sahaja; hanya titis 1 titis di tapak tangan, warmkan dan ratakan ke seluruh wajah. Pakai setiap pagi dan malam sebelum tidur.

2.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit jenis berjerawat aktif bernanah. Macam Yt cakap kat atas tadi, minyak ini adalah minyak yang paling dekat dengan minyak yang dihasilkan oleh sebum kita. So bila pakai, muka tidak akan rasa berminyak dan paling best, minyak-minyak jahat yang keluar berlebihan pun dah tak ada! Sebab Golden Jojoba oil ni memang power bab control pengeluaran minyak di muka kita.
3.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL boleh dijadikan sebagai alas sebelum menggunakan foundation. Jadi, sesiapa yang jenis muka berminyak bila pakai make up sekejap pun dah hilang. Atau sesiapa yang jenis kulit kering bila pakai makeup nampak mengelupas or bercampuk-campuk; dicadangkan agar korang guna la Face Oil ni sebelum pakai foundation. Dijamin terbaik - Makeup kekal lama dan muka tidak akan berminyak dan tak akan nampak langsung la kulit kering mengelupas area dahi or hidung kalau jenis kulit kering.
4.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL boleh pudarkan parut jerawat lama dan jerawat baru. Syaratnya ialah konsisten tiap hari 1 titis waktu pagi, 1 titis waktu malam. Kalau parut jerawat lama boleh hilang, apatah lagi parut yang baru. Solusinya ialah pakai dan guna secara konsisten.
5.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL akan meningkatkan daya ketahanan kulit wajah kita. Kulit tidak mudah luka dan tak mudah sensitif. Untuk muka kering diusia 40an kalau konsisten guna, jeragat baru tak akan naik di wajah. (jom beli dekat mak kita!)
6.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL boleh mengurangkan garis dan kedutan kecil pada kulit orang yang kering, normal atau berjeragat. Face Oil ini akan sentiasa lembabkan kulit kita dengan minyak yang baik. So kulit akan sentiasa lembut, lembab dan nampak glowing.
7.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL juga boleh membantu korang jika ada eczema atau psoriasis di muka. Pakai setiap hari. InshaAllah eczema atau psoriasis korang akan hilang secara perlahan dan kawasan tersebut akan sentiasa lembab dan ada minyak baik.
8.  ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL menghalang pertumbuhan jeragat baru dan mengelakkan wajah dari mudah tumbuh jerawat bernanah. Sebab Face Oil ni akan bagi minyak baik sahaja ada di wajah kita. Minyak jahat semua dia kick. Dan PH kulit kita akan ada dalam keadaan yang normal.


Macam mana? Best ke tak best? Best uols. Yt tak nafi sebab Yt sendiri pengguna Face Oil PbySO ni. Yt memang jenis kulit agak berminyak, rajin jerawat nak datang bertandang. Alhamdulillah guna face oil ni tak pula kulit bertambah berminyak. Dan jerawat pun macam segan nak tumpang duduk di wajah. Haha. Kalau ada pun, cepat perginya. Gittuuu. 

Yt kongsikan testimoni-testimoni hebat penggunaan ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL untuk korang tengok ye. Bukan cakap kosong semata orang kata. 


TAK BUAT MUKA BERMINYAK / KAWAL LEBIHAN MINYAK

ESA Golden Jojoba Face Oil Tak Buat Muka Berminyak

ESA Golden Jojoba Face Oil Mengawal Lebihan Minyak Muka Kita


KULIT KERING PULIH SEPERTI SEBELUMNYA

ESA Golden Jojoba Face Oil Pulihkan Kulit Kering


KULIT LEMBAB / SEKATA / JATUH CINTA

ESA Golden Jojoba Face Oil Melembabkan Kulit


PARUT LAMA HILANG / PARUT PUDAR

ESA Golden Jojoba Face Oil Hilangkan Parut Lama

ESA Golden Jojoba Face Oil Pudarkan Parut


RUAM / ALLERGY HILANG & ECZEMA SEMAKIN BAIK

ESA Golden Jojoba Face Oil Hilangkan Ruam / Allergy serta Eczema Semakin Baik

EHEMMM! 


Banyakkan testimoni penggunana ESA Golden Jojoba Face Oil ni. Korang tak rasa ke korang kena cuba? Hehe. Tak perlu takut nak mencuba sebab PurebySafiyyahOsman tidak menggunakan bahan kimia langsung. Bahan-bahannya terdiri dari bahan organik. Ni Yt belanja lagi testimoni pengguna produk PurebySafiyyahOsman tau.






Amacam??! Nak kulit cantik dan sihat dengan produk yang diyakini? PbySO adalah homemade based, semulajadi, tiada bahan kimia, bebas pewarna,pewangi tiruan dan pengawet. 

Nak cuba boleh dapatkan di;


atau


atau

Handphone: +60194163319 

atau

Website: www.purebysafiyyahosman.com 

atau

boleh dapatkan di dari stokist dan agent 
yang ada di malaysia dan singapura. 

Nak tengok testimoni Yt sendiri, klik SINI.

Feb 21, 2017

Percutian Riang Ria di First World Hotel

Assalammualaikum. Hai korang! Sihat? Moga semua yang singgah disini sihat sejahtera dan dirahmati Allah AWT. Bulan depan cuti sekolah kan? So, musim cuti sekolah yang akan datang ni, dah ada ke yang plan nak pergi mana-mana? Atau belum ada plan apa-apa lagi?

Haaa. Kalau tak ada idea nak pergi mana-mana lagi, apa kata korang usha Genting Highland. Mesti ada yang kata, apa je la yang ada kat Genting Highland tu. Haish! Macam-macam ada kat situ sekarang ni. Korang je yang lama dah tak naik. Hehe. Meh Yt kongsi sikit tentang Genting Highland kat korang yang masih belum nampak apa yang menarik di Genting Highland. First of all, apa yang korang wajib tahu ialah; Genting Highland terletak di negeri Pahang Darul Makmur. 

Genting Highland
Terdapat pelbagai tempat menarik kat Genting Highland ni tau. Antara tempat yang popular di kalangan pengunjung ialah Genting Highlands Strawberry Leisure Farm. Kat sini korang boleh petik strawberry segar direct dari ladang. Korang boleh makan ice cream strawberry handmade dan juga boleh minum teh strawberry sekali. Best tak best? ;)




Selain tu, buat korang yang terasa macam nak pergi Cameron Highland dan pada masa yang sama nak juga pergi Genting Highland. Haaaa... jangan risau sebab kat sini ada Mini Cameron Highlands Garden. Jadi, korang boleh la datang singgah sini untuk shopping sayur-sayuran yang segar macam di Cameron Highland nun. Bukan itu sahaja, sebelah Mini Cameron Highland ada Western Food & Steak Restaurant. Dengan cerita, makanan western kat situ sedap. Korang try tau! 




Ok lah. Asyik cerita pasal tempat menarik je kan, jom kita explore sikit tempat penginapan kat Genting Highland ni. Kalau korang nak booking and cari hotel kat Genting Highland ni, korang boleh try search kat Traveloka. Kat situ ada banyak list of hotels yang boleh korang usha mengikut budget dan keselesaan korang. Antara hotel yang best untuk menginap kalau korang ada kat Genting Highland ialah First World Hotel yang awesome. Hotel bertaraf 3 bintang ni antara hotel yang terbesar di dunia kerana memiliki sebanyak 7351 buah bilik. Besar kan? Hotel ni ade banyak type of bilik, dan yang paling famous ialah Y5 Triple room, Superior Deluxe room, dan World Club room. 

Superior Deluxe Room

World Club Room

Y5 Triple Room

Tapi yang paling bestnya pasal First World Hotel ni adalah, dia ada Indoor Theme Park! Theme park ni terletak di bawah First World Hotel dan dikenali sebagai First World Plaza. Korang boleh check in masuk hotel and terus bawa family main-main kat theme park kat sini. Macam-macam jenis permainan ada such as Reindeer Cruiser, Vision city, Fantasy World, Fun land and many more. Selain itu, bagi korang yang tak nak pergi indoor theme park pun tak de hal, dah nama pun plaza kan, of course la ada tempat nak shopping bagai.

Funtasy World

Reindeer Cruiser

Vision City

Bukan tu je tau! Korang boleh jalan-jalan sambil menikmati setiap suasana ruang yang menarik terdapat di First Wolrd Plaza ni. Plaza ini dibahagikan kepada beberapa sayap yang menggambarkan destinasi pelancongan yang terkenal seperti Paris, Venice, Times Square, Universal Walk, Swiss Alps, Champs-Élysées dan mereka sendiri Genting Walk. Siap ada perkhidmatan gondola bagai, so terasa la ala-ala seperti ada di Venice.



Orait, tak complete pulak rasanya kalau tak cerita tempat makan mana yang best dekat First World Hotel ni macam yang Yt cakap kat atas tadi, kat bawah hotel ni ada First World Plaza kan. So, kat sini ada satu tempat makan yang sedap dan best namanya The Food Factory, terletak di tingkat 3 dalam First World Plaza sendiri. Korang cakap je nak makan apa kat situ, macam-macam ada! Dia buat buffet style. So ade dua session; sama ada korang nak msuk waktu time breakfast dorang da start bukak daripada pukul 6.00am – 11.00am. Then after that, dorang da start for next session which is tea time, from 1.00pm to 5.00pm. 




Jadi, kesimpulannya ialah memang tak rugi kalau korang menginap di First World Hotel ni. Ianya sangat worth it, dan yang paling best semua orang akan pulang dengan memori yang seronok dan juga gembira! Tak gitu? Semoga entri ini dapat membantu meleraikan kesusutan dan kebuntuan korang memikirkan aktiviti di musim cuti sekolah akan datang.

Blog design by Rainy Day