Pages

Dec 15, 2017

Bayaran Kemasukan Tadika Empat Angka

Sekarang, dalam fasa mak ayah yang ada sebaya anak Yt tengah nak membayar pendaftaran taska. Yt selalu terkenang-kenang dengan Tadika KEMAS. Murah aje. Menjadi jugak. Haha. Yt lah anak keluaran Tadika KEMAS tu. Heee. 

Bayaran masuk tadika sama dengan masuk universiti nilainya. Tahun ni yuran anak Yt RM1,594.00. Fuhhh. Yt ingat lagi masa Yt masuk UUM tahun 2006 dulu, baru RM600. Colleague Yt cakap pulak, yuran dia baru-baru ni pun baru je RM1,200.00. Nampak tak lagi mahal bayaran tadika? Hihihi. Bulanan pula RM460.00. Haaaaaa. 

Bayaran termasuk dengan pakaian seragam harian dan juga sukan serta beg sekolah. Arissa tukar tadika jadi memang dia semua baru lah untuk dia. Kalau maintain tadika, pakaian dah boleh tak beli dah. Pakaian-pakaian sekolah lama dia Yt dah beri kepada yang memerlukan. Simpan pun nanti mereput jugak kan. Baik diberikan, boleh kurangkan beban orang lain sikit-sikit. 

Tahun ni nampaknya kena sekolah dari hari pertama lah. Sebab dia budak baru. Dulu dia hari pertama tak datang takpe, otai PASTI kononnya. Dah duduk situ dari umur 2 tahun setengah kan. Haha. Dan kena train betul-betul dah lah no more ponteng ikut ma mak pergi outstation (ayah baca tak ni? haha).

Anything for the kids. Sama macam mak bapak dulu terhadap kita. Dan kini giliran kita merasai apa yang diorang telah lalui. Surely, mengharapkan yang terbaik untuk anak-anak adalah sehingga ke akhir hayat mak dan bapak walaupun masing-masing dah berkeluarga. Setuju tak korang?

By the way, inilah life yang perlu dijalani. Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah berikan. Segala nikmat yang Allah pinjamkan. Tidaklah minta kaya raya. Memohon dicukupkan untuk semuanya. Syukur selalu. 

Hari Pertama Kakak PASTI 4 Tahun
Uniform Tak Ada Lagi
Hari Kedua PASTI 4 Tahun
Dah ada baju!
Bubuh balik gambar hari pertama dia masuk sekolah dulu-dulu. Sekolah secara rasmi pada usia 4 tahun di PASTI Ar-Raudhah.

Salam Sayang, DYatie ABakar.

Nov 24, 2017

Tahun Terakhir NAB di PASTI

Bila tengok kawan-kawan post hari ni hari terakhir anak pakai baju uniform sekolah, barulah sedar diri yang hari ni juga hari terakhir bergelar anak murid PASTI. Walaupun masih ke PASTI juga selepas ni; nursery.

Sedih juga rasanya nak tukarkan sekolah NAB sebab dia duduk di PASTI pada usia 2 tahun setengah hinggalah sekarang yang dah menghampiri 6 tahun usianya. Banyak kenangan yang NAB cipta disitu. Dari tak reti bercakap hinggalah dia sekarang dah boleh membaca. Dari sekadar anak nursery kemudian jadi anak murid.

Kenangan manis buat NAB di tahun akhir di PASTI, tahun ni NAB dapat tempat pertama dalam kelas. Alhamdulillah. Walaupun terbit soalan dari mulutnya, "mak, saya peliklah. saya dapat satu je periksa 100 tapi macam mana saya boleh dapat nombor satu?" Haha. Anak.. Anak..

 

Tahun ni juga NAB terlibat dalam pertandingan bola jaring wilayah walaupun dia sekadar berdiri tegak memerhatikan kawan berlari mengejar bola. Haha. Tahun ini juga NAB turut serta dalam kumpulan nasyid mewakili tadika. Hehe. Tahun ni merasa dua kali naik pentas. 

 

Yt memang agak memaksa dalam belajar terutama membaca. Sebab tak nak dia ketinggalan. Itu je. Kalau dapat tempat pertama dan naik pentas itu bonus. Semua kita tahu akan perasaan bagaimana bila dapat tempat teratas dan naik pentas pulak ambil hadiah.



Soalan Yt pada NAB, "seronok tak dapat nombor satu? suka tak? happy tak naik pentas dapat hadiah sebab kita berjaya?" Dan of course jawapannya seronok. Itu salah satu pendorong anak-anak untuk lebih berusaha dan berjaya. Bukan nak disogokkan dengan hadiah semata. Tapi, ia adalah sebagai simbol penghargaan buat anak-anak. Memotivasikan dorang. Sama macam kita orang dewasa, masing-masing ada 'push factor' untuk berusaha. 

 

Banyak kenangan NAB. Mak tulis disini semoga jika berkesempatan awak baca nanti. Awak ingat dimana tempat pertama awak menimba ilmu. Dengan cikgu mana awak belajar. Awak jangan lupa nama cikgu awak; Cikgu Ida. 

Semoga Cikgu Ida terus meneruskan perjuangan mendidik anak-anak kecil sehingga berjaya. Semoga dipermudahkan segala urusan Cikgu Ida dan dirahmati Allah SWT.


Sebak pulak mak ni haaa. Haha. NAB tahu dah dia akan bertukar tadika tahun depan. Tapi, mungkin dia belum faham lagi maksud perpisahan. Seronok aje dia. Haha. Semoga baik-baik sahaja nanti untuk semuanya. InshaAllah. 

Salam Sayang,
DYatie ABakar.

Nov 23, 2017

Yatie Jual Brownies!

Bismillahirrahmanirrahim. 

Awal bulan tempoh hari, Yt dengan penuh debar buat announcement di facebook Yatie Lee yang tempahan untuk brownies dibuka. Yt namakan projek niaga Yt kali ini dengan nama YtKitchen. 

Sungguh! Baking was never in my list. Ramai yang cakap orang Sarawak mesti terror bab baking sebab Sarawak popular dengan kek lapis kan. Kawan-kawan Yt mungkin. Tapi, bukan Yt. It's not my passion. Gitu katanya.

Walaubagaimanapun, kita adalah milik Dia. Segalanya. Termasuk hati. Yt masuk kelas online Fudgy Brownies dari DapurNanaFarhana. Tujuan asal sebab memang nak belajar, kemudian rancangnya nak buat brownies untuk anak-anak bila ada jamuan / majlis  / potluck Yt mahupun suami.

Tapi, tiba-tiba 1 November Yt umumkan tempahan dibuka. Haha. Bagaimana? Kenapa tiba-tiba? Entah. Tak tahu PUNCA sebenar yang mengubah hati tiba-tiba tukar kepada nak berniaga. Makanya Yt mulakan dengan berikan tester untuk suami bawa ke sekolah. Bermula lah... Alhamdulillah. 

Dikesempatan ini Yt nak ucapkan terima kasih pada cikgu Nana atas peluang belajar kelas online. Terima kasih atas segala tunjuk ajar, menjawab kepada setiap persoalan dari seorang yang naif, dan melayan jua karenah anak murid ini. Semoga Allah merahmati mu Cikgu.

Dan dengan ini, Yt umumkan; YT JUAL BROWNIES. Hehe. Yt duduk di Bandar Sri Permaisuri, Cheras, KL. Self collect disini. Delivery hanya boleh dibuat pada hujung minggu (T&C). Postage 1 Malaysia.

Yt share sikit brownies Yt dah buat ye:








Yt juga buat deco topping mengikut kehendak customer. InshaAllah akan Yt usahakan. Sesuai untuk dijadikan salah satu item dulang hantaran, majlis harijadi, majlis anniversary, pot luck, gathering, reunion dan seangkatan dengannya. Hihi.




Awak boleh follow media sosial Yt:

Instagram: Yt.Kitchen

Nak hubungi Yt, terus klik link whatsapp kat bawah ye:


Self Collect: Bandar Sri Permaisuri, Cheras
Delivery: Weekend (T & C)
Postage: Isnin - Rabu

Salam Sayang,
DYatie ABakar.

Oct 11, 2017

Makan Tengahari di Cowbow Style, Port Dickson

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.


Bulan lepas, kami bawa anak-anak berkelah di Port Dickson. Sambil-sambil Yt lepaskan rindu pada pantai, laut dan deruan ombak. Anak nelayan, begitulah dia. Hehe. Kami tak bawa bekalan pun. Nama je berkelah. Haha. Last minute, lepas Subuh Yt suarakan nak tengok laut dan encik suami kata ok. Wow sangat, dengan pantas cik isteri mengemas. Hehe. 

Oct 4, 2017

Resepi Nasi Goreng Tomyam Udang

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.


Yt ni bukanlah pandai masak sangat. Jujurnya, kurang minat tapi tetap ada perasaan nak masak yang sedap-sedap. Hihi. Cuma kebiasaannya Yt masak yang ringkas-ringkas sahaja. Huhu. Kalau nak meriah sikit adalah masak di hujung minggu. Hehe. Hari ni Yt nak share resepi Nasi Goreng Tomyam Udang yang sesuai sangat dijadikan menu makan malam. 

Sep 15, 2017

Makan Malam di Nuin Cafe, Bangi

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.


Orang Perak yang menetap di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor yang nak menikmati sajian negeri Perak, awak bolehlah Nu-In Cafe di Bangi. Cafe ni menawarkan menu sajian negeri Perak yang mana antaranya Laksa Kuala, Nasi Lemak Perak dan Kway Teow Goreng Ipoh.

Aug 29, 2017

Resepi Cempedak Goreng Mudah

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.


Yt ada masalah masak kategori cucur dan cekodok bagai ni termasuk pisang goreng. Hihi. Jadi, bila semalam suami cakap nak makan cempedak goreng. Yt yakin tak yakin je. Siap cipta alasan supaya tak payah goreng. Haha. Tapi, demi suami tercinta ku usahakan jua. Cia cia cia. 

Aug 21, 2017

Dirara Signature Suprise Planner Ipoh

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.



Wahai orang Ipoh sekalian, sekiranya sedang mencari Surprise Planner silalah dapatkan perkhidmatan Dirara Signature yang bertempat di Tasek, Ipoh. Senang nak berurusan, minta pendapat dan boleh terima pendapat kita juga. Hehe. Gambar dekat atas ni dah macam hantaran kan? Hehe.

Aug 8, 2017

Maajun Anggun Bistari (MAB)

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.


Maajun Anggun Bistari (MAB) adalah produk yang berasaskan penggunaan herba secara semula jadi. MAB digunakan secara tradisional untuk merancang keluar (family planning). Pengambilan MAB merupakan kaedah paling selamat untuk kesihatan jangka panjang kerana ia bebas dari sebarang bahan kimia dan cara pembuatannya yang halal serta suci (produk muslim).

Aug 3, 2017

Premier Suites; The Straits Hotel & Suites, Melaka

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan. 


Pemandangan dari balkoni bilik di waktu malam. Ini cerita Februari lepas. Yt ada kursus di The Straits Hotel & Suites, Melaka. Seperti kebiasaan, suami dan anak-anak akan ikut Yt sekali. Jarang Yt pergi kursus/seminar/retreat tanpa kesayangan ni semua kecuali memang tak dapat nak ikut atas sebab-sebab yang tak boleh diusahakan. Kisahnya Yt tak pilih bilik ni pun. Rezeki anak-anak Yt tersilap pilih tarikh. Tiada pilihan lain selain bilik ini. Hehe. 

Jul 31, 2017

The Manhattan Fish Greatest Hit 2017

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


The Manhattan Fish Greatest Hits 2017 | Yt memang suka makan. Tapi, berhajat nak kurus. Haha. Dalam niat nak diet, Yt google promosi makanan bulan Julai 2017. Wow! Jumpa la offer Manhattan Fish ni.

Jul 11, 2017

Salam Aidilfitri 2017 | Team Raya Perak

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


Selamat Hari Raya Yt ucapkan kepada semua yang mengenali Yt seisi keluarga. Dikesempatan ini Yt mohon kemaafan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki sekiranya ada salah dan silap dek keterlanjuran kata-kata serta perbuatan yang tidak Yt sedari. 

Jul 4, 2017

EO YL Di-Gize Membantu Masalah Sembelit

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan. 


Sembelit. Siapa yang pernah kena sembelit mesti tahu peritnya. Huhu. Anak-anak Yt keduanya pernah kena sembelit dulu. Cuma anak kedua Yt, lepas kena sembelit kali pertama dia terus fobia nak meneran. Sampai sekarang dia masih lagi trauma. Sedaya upaya nak dia menahan diri dari meneran. Dan dah tentu penghujungnya jadi sembelit juga. Huhu. 

Jul 3, 2017

Young Living Distributor Cheras

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


Selamat hari raya awak! Maaf zahir dan batin dari Yt sekeluarga. Yt berhari raya di Ipoh, Perak tahun ini. Giliran sebelah encik suami. Tahun hadapan giliran raya di Sarawak pula. InshaAllah. Hihi. Baru sahaja Syawal yang ke-9, Yt dah cerita nak raya tahun depan pula ye. Amboi sangat dia. Heee. 

Jun 7, 2017

Berbuka Puasa di Restoran Jom Bali

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


Kalau awak nak tukar angin atau tukar selera atau nak belanja orang tersayang berbuka puasa di luar, Yt galakkan awak pergi berbuka di Restoran Jom Bali. Sebab tawaran menu berbuka disini adalah menarik dan sangat berbaloi. RM45.90 dengan pilihan 3 lauk dan 2 air sirap seperti dalam menu diatas. Dan untuk pengetahuan awak, portion makanan adalah sangat banyak. Serius. Walau tertulis 2 pax, awak boleh makan 3 - 4 orang untuk satu set ini. 

Jun 6, 2017

Masak Asam Pedas Mudah

Assalammualaikum dan dalam sejahtera kawan-kawan.


Masak Asam Pedas Mudah. Zaman sekarang ni, kalau boleh semuanya nak mudah. Nak masak pun kalau boleh yang mudah aje. Terutamanya bagi kalangan mak bekerja, balik rumah nak kena bersilat pula di dapur untuk sediakan juadah untuk makan malam. Bila bulan puasa ni pula sudah tentu masa lagi singkat sebab nak berbuka kan. Anak-anak pula setia menunggu di meja makan menanti azan. Tapi anak Yt belum lagi. Hehe. 

Jun 5, 2017

Kelahiran Nur Arissa Batrieysa

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


25 Januari 2012, jam 1.37 petang; puteri hati sulung Yt yang diberi nama Nur Arissa Batriesya Mohd Fadhlil Rahman dilahirkan di Hospital Lundu, Sarawak. Yt ditemani mak, mak saudara dan adik di hospital. Encik suami di Perak lagi. Hari ketiga barulah suami balik ke Sarawak. 

Pekasam Telur Sotong

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


Terkejut ada pekasam telur sotong? Hehe. Semalam cerita pekasam daging, hari ni Yt nak cerita pekasam telur sotong pula. Untuk pengetahuan awak, pekasam daging dan telur sotong merupakan Pekasam Azrieyta bestseller yang Yt jual.

Pekasam Daging

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


Awak pernah makan pekasam daging? Atau tak pernah dengar daging ada di buat pekasam? Hehe. Takpe, Yt pun dulu sama. Tak pernah tahu ada pekasam lain selain ikan. Pekasam ikan pun jarang makan sebab Yt tak tahu pekasam mana yang boleh diyakini. ;)

May 31, 2017

Resepi Mudah: Telur Goreng Masak Sos

Resepi Telur Goreng Masak Sos | Assalammualaikum korang! Salam Ramadhan yang ke 5. Menu sahur apa tadi? Yt dah mula tak tahu nak masak apa untuk sahur. Huhu. Yelah, nak masak hebat-hebat untuk bersahur rasanya tidak lah. Selera pun tak berapa nak ada awal pagi tu. Biasanya menu sahur tu yang simple aje. So, pagi ni Yt masak lauk yang paling mudah iaitu Telur Goreng Masak Sos. 

Ala.. Janganlah kecam akak. Seriously, bagi ramai orang menu ni tak perlu nak rujuk resepi tapi pasti ada segelintir yang google dulu sebelum nak masak. Yt tau laaaa... sebab Yt salah seorang nya. Hehe.

Bahan Tumis
Apa yang diperlukan ialah;
  • 1 biji bawang merah
  • 1/2 bawang holand
  • 1 ulas bawang putih
  • 1 batang cili padi
  • 3 sudu sos cili
  • 2 biji telur
  • Air secukupnya
  • Garam sesuai rasa


Telur Mata Kerbau Garing
Caranya mudah:
  1. Telur ayam digoreng garing mata kerbau
  2. Tumis bawang dan cili hingga layu
  3. Masukkan sos dan air, gaul rata
  4. Bubuh garam dan sesuaikan rasa
  5. Dah mendidih masukkan telur goreng
  6. Siap!!!

Telur Goreng Masak Sos
Haaaa. Berselera juga kami suami isteri sahur pagi tadi. Hehe. So, esok nak sahur apa? Eh! Sebelum tu petang ni nak berbuka dengan menu apa? Hoho.

Semoga sharing Yt ni boleh membantu korang. ;)

Salam Sayang,
DYatie. 

May 29, 2017

Malaysia Young Living Distributor

Malaysia Young Living Distributor; Cheras | Pernah dengar Young Living (YL)? Atau mungkin pernah dengar Essential Oil (EO)? Ermm. Apa dia YL dan apa dia, InshaAllah Yt akan berkongsi dengan korang dari semasa.

Apa yang Yt nak umumkan hari ini ialah Yt sekarang merupakan salah seorang YL Distributor dengan hashtag nama #YLEOYatie. Gitteww. Hehe. Tak percaya sebenarnya Yt boleh seawal ini tapi asbabnya seorang kawan ajak beli diffuser secara berjemaah tempoh hari. Jadi, dapatlah murah. Jujur Yt cakap sebelum ni Yt guna YL Blend sahaja dari Element Organic dan Welness Mama.

Nak dijadikan cerita atau mungkin asbab, Yt sampaikan kepada colleague tentang sembang santai Yt dengan kawan masa ambil diffuser. Iaitu penggunaan Roll On Breath Again YL yang sesuai untuk orang ada masalah batuk, semput, penat dan sewaktu dengannya. Feedback nya Allahhuakbar, segalanya atas kehendak Dia. Breath Again YL cukup melegakan beliau. Alhamdulillah. 

Penggunaan Breath Again seterusnya dapat melegakan makcik ex colleague Yt di CeTMA dulu dan juga anak kecil colleague Yt yang berusia 5 bulan. Allahhuakbar. Allah sahaja tahu bila pengguna bagi feedback yang sangat baik. Lain perasaannya dapat feedback kesihatan dan makanan yang sedap. Dan atas sebab itu, Yt berazam nak bantu orang ramai seramainya dengan produk yang Yt jual. Semoga Allah perkenan.

Young Living Malaysia Distributor - #YLEOYatie
So, lepas ni awak2 boleh dapatkan produk Young Living dari saya. Dan InshaAllah jua Yt akan buat 'blend' bagi membolehkan semua boleh mendapat manfaat dari EO YL. Jangan ada walau secebis rasa malu untuk hubungi Yt jika nak tahu tentang YL. Yt akan cuba bantu sedaya upaya dan serve the best untuk yang membeli dari Yt. Akan guide sebaik mungkin supaya apa yang awak2 beli digunakan secara optimum.

Jumpa lagi nanti! Update je tiba2 ada benda baru ye! Hehe. Actually ada banyak benda nak kongsi dengan awak2 semua. Cerita cuti ke Cameron Highland pun tak sempat lagi ni.

Salam sayang,
Yatie.

May 22, 2017

Menu Simple dan Sedap di Bulan Puasa

Assalammualaikum. Hai korang! Selamat hujung minggu kawan². Pejam celik kurang seminggu lagi kita akan bertemu dengan bulan Ramadhan semula. InshaAllah.

Ramai yang dah buat plan list menu sahur dan berbuka. Awak dah buat? Yt tak lagi. Agak kurang bab merancang ni. Hihihi. Sekadar ada dalam kepala oh menu ni wajib menu tu kena ada menu ni best ni. Gitteww. Heee.

Tapi, sejak tahun 2014. Kami ada satu menu yang wajib. Iaitu; Pekasam Daging dan Pekasam Telur Sotong Azrieyta.


Pekasam Daging
Pekasam Telur Sotong

Telan ailio sendiri tengok gambar. Haha. Korang tak teliur? Tak teringin? Hee. Ye, Yt memang jual pekasam² ni. Sejak tahun 2014 yang pada asalnya Yt cuma membeli untuk diri sendiri.


Cara Masak Pekasam Daging
Cara Masak Pekasam Telur Sotong

Haa. Caranya mudah je awak. Itulah yang buat kita senang terutamanya untuk bersahur. Bak kata orang, tutup mata pun boleh masak. Dalam mamai² tu, tetap menjadilah pekasam awak. Hehe.

So, awak jangan malu² contact Yt kalau nak pekasam daging & telur sotong. Awak² boleh self collect di Bandar Sri Permaisuri, Cheras dan Yt boleh pos ke seluruh Malaysia, InshaAllah.


Apr 17, 2017

Susun Atur Bilik Anak

Susun Atur Bilik Anak | Assalammualaikum. Hai korang. Selamat  bekerja. Dah makan ke tu? ;)

Bila cerita pasal susun atur bilik anak ni, Yt rasa banyak kali dah Yt menyusun dan mengatur. Rasa macam tak cukup luas sokmo la rumah. Lagi-lagi bila anak-anak sepahkan mainan. Bertambah sempit pula rasa rumah sebab tak tahu nak pijak kat mana. Haha.


Sebelum ni, katil disebelah dinding di bahagian pintu tapi sejak diorang tidur sendiri baru perasan tak berapa nak kena aircond la yang tidur di bahagian dinding. Siapa dia? Anak solehah Nur Aflah Dayyina la.. Jadi, dia tak tenang. Bila peluh, rajinlah dia menggaru di bahagian kepala dan leher. Makanya, kita alih ke 'seberang'. Laci pakaian letak sebelah. Senang nak capai pakaian dan pampers atas tu. Hehe.

 

Suasana di hadapan katil. Haaa. Semua mainan dorang depan mata. Buka mata je nampak mainan. Haha. Bantal-bantal tu mak dah buang dah. Eh bukan buang, buh dalam kotak derma. Elok je lagi semuanya cuma sebab tak pakai. Semak. Huhu. Kiri tu kotak mainan. Tengah tempat masak. Kanan, rak untuk buku dan mainan jarang buka. Hoho.


Ini kemas sekejap je sebab memang tengah mengemas. Tinggal sekejap, anak solehah Nur Aflah Dayyina pasti menjadikan bilik ni seperti dalam filem TITANIC. Anak solehah Nur Arissa Batriesya pula pasti akan menangis-nangis sebab penat kemas, adik buat sepah. Haha.


Rak tu, rak ikea. Buku-buku yang dah kurang sihat Yt susun kat situ. Buku aktiviti kakak yang lain simpan di rak buku. Sebab apa? Sebab si adik tu laa. Haha. Ada buku dia, buku kakak juga yang dia nak musnahkan. Hihihi. Sabo je la kakak oiii~!

Yt ni nak mendeco tu tak reti. Ada niat, tapi entah. Haha. InshaAllah soon. Pelan-pelan. Mak ayah kena sama semangat sama rajin. Kalau tidak, memang tak lah. Itupun sebenarnya ada lagi rasa tak puas. Hati ni rasa nak ubah susun atur lagi tau tak? Adoiyaiiii. Haha.

Apr 5, 2017

Brownies Kedut Sedap di Kuching

Brownies Kedut Sedap di Kuching | Assalammualaikum. Hai korang! Sihat? Moga semuanya sihat sejahtera dan ceria selalu hendaknya.

Ni Yt nak share dengan orang-orang Sarawak nun khususnya yang tinggal di sekitar Kuching kat mana nak dapatkan BROWNIES KEDUT yang SEDAP. Haaaa. Yt dah lama dah teringin nak rasa brownies kedut dari seorang seller dari Kuching nun. Sakit hati bila selalu sangat tengok beliau post di facebook dan baca feedback customer beliau. Haha. Dan akhirnya Yt dapat juga makan Jumaat lepas. Fuhhh, sekeluarga tak sabar nak cuba brownies kedut bila dah sampai rumah. Haha. 

Brownies Kedut Sedap di Kuching
Tudiaaaaa. Brownies Kedut With Mix Of Topping dari Sarawak terbangnya. Naik belon kau brownies kita. Haha. Nikmatnya lah hai makan... Tak tahu nak cakap macam mana rasanya tapi brownies ni memang memenuhi citarasa Yt orang Sarawak ni. Haha. Tengah-tengah malam makan buat rasa nak mencari air gas strawberry. Luls. 

Close Up Brownies
Haaa close up untuk korang. Nampak tak tekstur dia. Makin lama makin sedap tau brownies ni. Hahahaha. Yt kan makan jimat-jimat. Sebab bukan senang nak dapat. Wuwuwu..









Haaaa. Tergoda ke tidak? Hihihi. Yt yang dok upload gambar ni teringat-ingat okay! Nasib baik tak terliur. Hohoho. Ada pelbagai pilihan untuk korang nak topping apa. Nak plain pun boleh haaa. 

 

So, tak perlu panjang sangatlah kot Yt nak cerita kan. Hehe. Sebelah Yt tu la penjual Brownies Kedut sedap di Kuching nun. Area yang beliau cover; Simunjan - Kuching - Sematan. Korang boleh add FB beliau. Semuanya beliau akan update di FB.



Beliau ni juga sebenarnya BFF Yt. Dan Yt jamin korang pasti berpuas hati dengan air tangan beliau. Kitorang memang suka sangat segala kek yang beliau masak. Bila hari raya tu yang seronok sebab kek lapis belia cantik-cantik. Halus-halus lapisnya. Kalau harap Yt? Biarlah tebal lapis tu. Haha. Masuk perut kang dah tak ada lapis. Hahahaha.

Jumpa lagi kawan-kawan! XOXO!

Blog design by Rainy Day