Pages

Oct 11, 2017

Makan Tengahari di Cowbow Style, Port Dickson

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.


Bulan lepas, kami bawa anak-anak berkelah di Port Dickson. Sambil-sambil Yt lepaskan rindu pada pantai, laut dan deruan ombak. Anak nelayan, begitulah dia. Hehe. Kami tak bawa bekalan pun. Nama je berkelah. Haha. Last minute, lepas Subuh Yt suarakan nak tengok laut dan encik suami kata ok. Wow sangat, dengan pantas cik isteri mengemas. Hehe. 

Oct 4, 2017

Resepi Nasi Goreng Tomyam Udang

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.


Yt ni bukanlah pandai masak sangat. Jujurnya, kurang minat tapi tetap ada perasaan nak masak yang sedap-sedap. Hihi. Cuma kebiasaannya Yt masak yang ringkas-ringkas sahaja. Huhu. Kalau nak meriah sikit adalah masak di hujung minggu. Hehe. Hari ni Yt nak share resepi Nasi Goreng Tomyam Udang yang sesuai sangat dijadikan menu makan malam. 

Sep 15, 2017

Makan Malam di Nuin Cafe, Bangi

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.


Orang Perak yang menetap di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor yang nak menikmati sajian negeri Perak, awak bolehlah Nu-In Cafe di Bangi. Cafe ni menawarkan menu sajian negeri Perak yang mana antaranya Laksa Kuala, Nasi Lemak Perak dan Kway Teow Goreng Ipoh.

Aug 29, 2017

Resepi Cempedak Goreng Mudah

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.


Yt ada masalah masak kategori cucur dan cekodok bagai ni termasuk pisang goreng. Hihi. Jadi, bila semalam suami cakap nak makan cempedak goreng. Yt yakin tak yakin je. Siap cipta alasan supaya tak payah goreng. Haha. Tapi, demi suami tercinta ku usahakan jua. Cia cia cia. 

Aug 21, 2017

Dirara Signature Suprise Planner Ipoh

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.



Wahai orang Ipoh sekalian, sekiranya sedang mencari Surprise Planner silalah dapatkan perkhidmatan Dirara Signature yang bertempat di Tasek, Ipoh. Senang nak berurusan, minta pendapat dan boleh terima pendapat kita juga. Hehe. Gambar dekat atas ni dah macam hantaran kan? Hehe.

Aug 8, 2017

Maajun Anggun Bistari (MAB)

Assalammualaikum. Salam sejahtera kawan-kawan.


Maajun Anggun Bistari (MAB) adalah produk yang berasaskan penggunaan herba secara semula jadi. MAB digunakan secara tradisional untuk merancang keluar (family planning). Pengambilan MAB merupakan kaedah paling selamat untuk kesihatan jangka panjang kerana ia bebas dari sebarang bahan kimia dan cara pembuatannya yang halal serta suci (produk muslim).

Aug 3, 2017

Premier Suites; The Straits Hotel & Suites, Melaka

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan. 


Pemandangan dari balkoni bilik di waktu malam. Ini cerita Februari lepas. Yt ada kursus di The Straits Hotel & Suites, Melaka. Seperti kebiasaan, suami dan anak-anak akan ikut Yt sekali. Jarang Yt pergi kursus/seminar/retreat tanpa kesayangan ni semua kecuali memang tak dapat nak ikut atas sebab-sebab yang tak boleh diusahakan. Kisahnya Yt tak pilih bilik ni pun. Rezeki anak-anak Yt tersilap pilih tarikh. Tiada pilihan lain selain bilik ini. Hehe. 

Jul 31, 2017

The Manhattan Fish Greatest Hit 2017

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


The Manhattan Fish Greatest Hits 2017 | Yt memang suka makan. Tapi, berhajat nak kurus. Haha. Dalam niat nak diet, Yt google promosi makanan bulan Julai 2017. Wow! Jumpa la offer Manhattan Fish ni.

Jul 11, 2017

Salam Aidilfitri 2017 | Team Raya Perak

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


Selamat Hari Raya Yt ucapkan kepada semua yang mengenali Yt seisi keluarga. Dikesempatan ini Yt mohon kemaafan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki sekiranya ada salah dan silap dek keterlanjuran kata-kata serta perbuatan yang tidak Yt sedari. 

Jul 4, 2017

EO YL Di-Gize Membantu Masalah Sembelit

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan. 


Sembelit. Siapa yang pernah kena sembelit mesti tahu peritnya. Huhu. Anak-anak Yt keduanya pernah kena sembelit dulu. Cuma anak kedua Yt, lepas kena sembelit kali pertama dia terus fobia nak meneran. Sampai sekarang dia masih lagi trauma. Sedaya upaya nak dia menahan diri dari meneran. Dan dah tentu penghujungnya jadi sembelit juga. Huhu. 

Jul 3, 2017

Young Living Distributor Cheras

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


Selamat hari raya awak! Maaf zahir dan batin dari Yt sekeluarga. Yt berhari raya di Ipoh, Perak tahun ini. Giliran sebelah encik suami. Tahun hadapan giliran raya di Sarawak pula. InshaAllah. Hihi. Baru sahaja Syawal yang ke-9, Yt dah cerita nak raya tahun depan pula ye. Amboi sangat dia. Heee. 

Jun 7, 2017

Berbuka Puasa di Restoran Jom Bali

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


Kalau awak nak tukar angin atau tukar selera atau nak belanja orang tersayang berbuka puasa di luar, Yt galakkan awak pergi berbuka di Restoran Jom Bali. Sebab tawaran menu berbuka disini adalah menarik dan sangat berbaloi. RM45.90 dengan pilihan 3 lauk dan 2 air sirap seperti dalam menu diatas. Dan untuk pengetahuan awak, portion makanan adalah sangat banyak. Serius. Walau tertulis 2 pax, awak boleh makan 3 - 4 orang untuk satu set ini. 

Jun 6, 2017

Masak Asam Pedas Mudah

Assalammualaikum dan dalam sejahtera kawan-kawan.


Masak Asam Pedas Mudah. Zaman sekarang ni, kalau boleh semuanya nak mudah. Nak masak pun kalau boleh yang mudah aje. Terutamanya bagi kalangan mak bekerja, balik rumah nak kena bersilat pula di dapur untuk sediakan juadah untuk makan malam. Bila bulan puasa ni pula sudah tentu masa lagi singkat sebab nak berbuka kan. Anak-anak pula setia menunggu di meja makan menanti azan. Tapi anak Yt belum lagi. Hehe. 

Jun 5, 2017

Kelahiran Nur Arissa Batrieysa

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


25 Januari 2012, jam 1.37 petang; puteri hati sulung Yt yang diberi nama Nur Arissa Batriesya Mohd Fadhlil Rahman dilahirkan di Hospital Lundu, Sarawak. Yt ditemani mak, mak saudara dan adik di hospital. Encik suami di Perak lagi. Hari ketiga barulah suami balik ke Sarawak. 

Pekasam Telur Sotong

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


Terkejut ada pekasam telur sotong? Hehe. Semalam cerita pekasam daging, hari ni Yt nak cerita pekasam telur sotong pula. Untuk pengetahuan awak, pekasam daging dan telur sotong merupakan Pekasam Azrieyta bestseller yang Yt jual.

Pekasam Daging

Assalammualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan.


Awak pernah makan pekasam daging? Atau tak pernah dengar daging ada di buat pekasam? Hehe. Takpe, Yt pun dulu sama. Tak pernah tahu ada pekasam lain selain ikan. Pekasam ikan pun jarang makan sebab Yt tak tahu pekasam mana yang boleh diyakini. ;)

May 31, 2017

Resepi Mudah: Telur Goreng Masak Sos

Resepi Telur Goreng Masak Sos | Assalammualaikum korang! Salam Ramadhan yang ke 5. Menu sahur apa tadi? Yt dah mula tak tahu nak masak apa untuk sahur. Huhu. Yelah, nak masak hebat-hebat untuk bersahur rasanya tidak lah. Selera pun tak berapa nak ada awal pagi tu. Biasanya menu sahur tu yang simple aje. So, pagi ni Yt masak lauk yang paling mudah iaitu Telur Goreng Masak Sos. 

Ala.. Janganlah kecam akak. Seriously, bagi ramai orang menu ni tak perlu nak rujuk resepi tapi pasti ada segelintir yang google dulu sebelum nak masak. Yt tau laaaa... sebab Yt salah seorang nya. Hehe.

Bahan Tumis
Apa yang diperlukan ialah;
  • 1 biji bawang merah
  • 1/2 bawang holand
  • 1 ulas bawang putih
  • 1 batang cili padi
  • 3 sudu sos cili
  • 2 biji telur
  • Air secukupnya
  • Garam sesuai rasa


Telur Mata Kerbau Garing
Caranya mudah:
  1. Telur ayam digoreng garing mata kerbau
  2. Tumis bawang dan cili hingga layu
  3. Masukkan sos dan air, gaul rata
  4. Bubuh garam dan sesuaikan rasa
  5. Dah mendidih masukkan telur goreng
  6. Siap!!!

Telur Goreng Masak Sos
Haaaa. Berselera juga kami suami isteri sahur pagi tadi. Hehe. So, esok nak sahur apa? Eh! Sebelum tu petang ni nak berbuka dengan menu apa? Hoho.

Semoga sharing Yt ni boleh membantu korang. ;)

Salam Sayang,
DYatie. 

May 29, 2017

Malaysia Young Living Distributor

Malaysia Young Living Distributor; Cheras | Pernah dengar Young Living (YL)? Atau mungkin pernah dengar Essential Oil (EO)? Ermm. Apa dia YL dan apa dia, InshaAllah Yt akan berkongsi dengan korang dari semasa.

Apa yang Yt nak umumkan hari ini ialah Yt sekarang merupakan salah seorang YL Distributor dengan hashtag nama #YLEOYatie. Gitteww. Hehe. Tak percaya sebenarnya Yt boleh seawal ini tapi asbabnya seorang kawan ajak beli diffuser secara berjemaah tempoh hari. Jadi, dapatlah murah. Jujur Yt cakap sebelum ni Yt guna YL Blend sahaja dari Element Organic dan Welness Mama.

Nak dijadikan cerita atau mungkin asbab, Yt sampaikan kepada colleague tentang sembang santai Yt dengan kawan masa ambil diffuser. Iaitu penggunaan Roll On Breath Again YL yang sesuai untuk orang ada masalah batuk, semput, penat dan sewaktu dengannya. Feedback nya Allahhuakbar, segalanya atas kehendak Dia. Breath Again YL cukup melegakan beliau. Alhamdulillah. 

Penggunaan Breath Again seterusnya dapat melegakan makcik ex colleague Yt di CeTMA dulu dan juga anak kecil colleague Yt yang berusia 5 bulan. Allahhuakbar. Allah sahaja tahu bila pengguna bagi feedback yang sangat baik. Lain perasaannya dapat feedback kesihatan dan makanan yang sedap. Dan atas sebab itu, Yt berazam nak bantu orang ramai seramainya dengan produk yang Yt jual. Semoga Allah perkenan.

Young Living Malaysia Distributor - #YLEOYatie
So, lepas ni awak2 boleh dapatkan produk Young Living dari saya. Dan InshaAllah jua Yt akan buat 'blend' bagi membolehkan semua boleh mendapat manfaat dari EO YL. Jangan ada walau secebis rasa malu untuk hubungi Yt jika nak tahu tentang YL. Yt akan cuba bantu sedaya upaya dan serve the best untuk yang membeli dari Yt. Akan guide sebaik mungkin supaya apa yang awak2 beli digunakan secara optimum.

Jumpa lagi nanti! Update je tiba2 ada benda baru ye! Hehe. Actually ada banyak benda nak kongsi dengan awak2 semua. Cerita cuti ke Cameron Highland pun tak sempat lagi ni.

Salam sayang,
Yatie.

May 22, 2017

Menu Simple dan Sedap di Bulan Puasa

Assalammualaikum. Hai korang! Selamat hujung minggu kawan². Pejam celik kurang seminggu lagi kita akan bertemu dengan bulan Ramadhan semula. InshaAllah.

Ramai yang dah buat plan list menu sahur dan berbuka. Awak dah buat? Yt tak lagi. Agak kurang bab merancang ni. Hihihi. Sekadar ada dalam kepala oh menu ni wajib menu tu kena ada menu ni best ni. Gitteww. Heee.

Tapi, sejak tahun 2014. Kami ada satu menu yang wajib. Iaitu; Pekasam Daging dan Pekasam Telur Sotong Azrieyta.


Pekasam Daging
Pekasam Telur Sotong

Telan ailio sendiri tengok gambar. Haha. Korang tak teliur? Tak teringin? Hee. Ye, Yt memang jual pekasam² ni. Sejak tahun 2014 yang pada asalnya Yt cuma membeli untuk diri sendiri.


Cara Masak Pekasam Daging
Cara Masak Pekasam Telur Sotong

Haa. Caranya mudah je awak. Itulah yang buat kita senang terutamanya untuk bersahur. Bak kata orang, tutup mata pun boleh masak. Dalam mamai² tu, tetap menjadilah pekasam awak. Hehe.

So, awak jangan malu² contact Yt kalau nak pekasam daging & telur sotong. Awak² boleh self collect di Bandar Sri Permaisuri, Cheras dan Yt boleh pos ke seluruh Malaysia, InshaAllah.


Apr 17, 2017

Susun Atur Bilik Anak

Susun Atur Bilik Anak | Assalammualaikum. Hai korang. Selamat  bekerja. Dah makan ke tu? ;)

Bila cerita pasal susun atur bilik anak ni, Yt rasa banyak kali dah Yt menyusun dan mengatur. Rasa macam tak cukup luas sokmo la rumah. Lagi-lagi bila anak-anak sepahkan mainan. Bertambah sempit pula rasa rumah sebab tak tahu nak pijak kat mana. Haha.


Sebelum ni, katil disebelah dinding di bahagian pintu tapi sejak diorang tidur sendiri baru perasan tak berapa nak kena aircond la yang tidur di bahagian dinding. Siapa dia? Anak solehah Nur Aflah Dayyina la.. Jadi, dia tak tenang. Bila peluh, rajinlah dia menggaru di bahagian kepala dan leher. Makanya, kita alih ke 'seberang'. Laci pakaian letak sebelah. Senang nak capai pakaian dan pampers atas tu. Hehe.

 

Suasana di hadapan katil. Haaa. Semua mainan dorang depan mata. Buka mata je nampak mainan. Haha. Bantal-bantal tu mak dah buang dah. Eh bukan buang, buh dalam kotak derma. Elok je lagi semuanya cuma sebab tak pakai. Semak. Huhu. Kiri tu kotak mainan. Tengah tempat masak. Kanan, rak untuk buku dan mainan jarang buka. Hoho.


Ini kemas sekejap je sebab memang tengah mengemas. Tinggal sekejap, anak solehah Nur Aflah Dayyina pasti menjadikan bilik ni seperti dalam filem TITANIC. Anak solehah Nur Arissa Batriesya pula pasti akan menangis-nangis sebab penat kemas, adik buat sepah. Haha.


Rak tu, rak ikea. Buku-buku yang dah kurang sihat Yt susun kat situ. Buku aktiviti kakak yang lain simpan di rak buku. Sebab apa? Sebab si adik tu laa. Haha. Ada buku dia, buku kakak juga yang dia nak musnahkan. Hihihi. Sabo je la kakak oiii~!

Yt ni nak mendeco tu tak reti. Ada niat, tapi entah. Haha. InshaAllah soon. Pelan-pelan. Mak ayah kena sama semangat sama rajin. Kalau tidak, memang tak lah. Itupun sebenarnya ada lagi rasa tak puas. Hati ni rasa nak ubah susun atur lagi tau tak? Adoiyaiiii. Haha.

Apr 5, 2017

Brownies Kedut Sedap di Kuching

Brownies Kedut Sedap di Kuching | Assalammualaikum. Hai korang! Sihat? Moga semuanya sihat sejahtera dan ceria selalu hendaknya.

Ni Yt nak share dengan orang-orang Sarawak nun khususnya yang tinggal di sekitar Kuching kat mana nak dapatkan BROWNIES KEDUT yang SEDAP. Haaaa. Yt dah lama dah teringin nak rasa brownies kedut dari seorang seller dari Kuching nun. Sakit hati bila selalu sangat tengok beliau post di facebook dan baca feedback customer beliau. Haha. Dan akhirnya Yt dapat juga makan Jumaat lepas. Fuhhh, sekeluarga tak sabar nak cuba brownies kedut bila dah sampai rumah. Haha. 

Brownies Kedut Sedap di Kuching
Tudiaaaaa. Brownies Kedut With Mix Of Topping dari Sarawak terbangnya. Naik belon kau brownies kita. Haha. Nikmatnya lah hai makan... Tak tahu nak cakap macam mana rasanya tapi brownies ni memang memenuhi citarasa Yt orang Sarawak ni. Haha. Tengah-tengah malam makan buat rasa nak mencari air gas strawberry. Luls. 

Close Up Brownies
Haaa close up untuk korang. Nampak tak tekstur dia. Makin lama makin sedap tau brownies ni. Hahahaha. Yt kan makan jimat-jimat. Sebab bukan senang nak dapat. Wuwuwu..









Haaaa. Tergoda ke tidak? Hihihi. Yt yang dok upload gambar ni teringat-ingat okay! Nasib baik tak terliur. Hohoho. Ada pelbagai pilihan untuk korang nak topping apa. Nak plain pun boleh haaa. 

 

So, tak perlu panjang sangatlah kot Yt nak cerita kan. Hehe. Sebelah Yt tu la penjual Brownies Kedut sedap di Kuching nun. Area yang beliau cover; Simunjan - Kuching - Sematan. Korang boleh add FB beliau. Semuanya beliau akan update di FB.



Beliau ni juga sebenarnya BFF Yt. Dan Yt jamin korang pasti berpuas hati dengan air tangan beliau. Kitorang memang suka sangat segala kek yang beliau masak. Bila hari raya tu yang seronok sebab kek lapis belia cantik-cantik. Halus-halus lapisnya. Kalau harap Yt? Biarlah tebal lapis tu. Haha. Masuk perut kang dah tak ada lapis. Hahahaha.

Jumpa lagi kawan-kawan! XOXO!

Apr 4, 2017

Tips Bila Kehilangan Dompet

Tips Bila Kehilangan Dompet | Assalammualaikum. Hai korang. Hebat kan tajuk tips Yt hari ni. Haha. Ok hari ni Yt nak kongsi pengalaman pahit kehilangan dompet kesayangan. Dah la dompet dari encik suami tu. Tak sampai setahun pun lagi. Sobs! 

Alkisahnya balik dari Melaka, kami singgah di AEON Maluri. Konon nak mencari baju encik suami untuk esoknya nak kenduri. Yt dah beli barang di MPH dah. Lepas tu jalan² la sambil window shopping. Masa nak singgah beli roti, Yt cari dompet tak jumpa. Berlari² ke atas cuba trace kat tempat yang kami ada singgah dan lalu. Sambil doa semoga yang jumpa baik hati bagi balik dompet. 

Dah ronda² tak jumpa juga. Yt terus ke kaunter customer service untuk lapor kehilangan. Huu. Menggigil juga lah Yt. Rasa nak nangis pun ada. Haha. Dalam tu ada tunai lebih kurang RM200 begitu. Itu Yt boleh halalkan lagi kalau yang jumpa ambil tunai tapi serah kad² yang ada dalam tu. Sebab memikirkan nak buat balik semua tu. Fuhhhh.

So, perkara pertama yang perlu korang buat bila kehilangan dompet yang pastinya dipenuhi dengan segala kad bank ialah; CALL BANK DAN BLOCK YOUR CARD. Once dah block, korang akan rasa 90% lega. Jangan berlengah tahu! Jangan bagi orang yang tidak berperikemanusiaan itu boleh menggunakan kad korang. Zaman sekarang kan paywave. Haaaa. 

 

Kedua; BUAT LAPORAN POLIS. Atas sebab kejadian malam, Yt buat laporan polis keesokan harinya. Dengan harapan akan dapat panggilan dari AEON atau insan baik hati untuk mengembalikan kad-kad Yt yang paling utama. Huuu. Dalam laporan polis, pastikan korang menyenaraikan apa sahaja yang dirasakan penting dalam laporan tersebut. Yt report IC, MyKid anak-anak, lesen memandu, kad insurans anak-anak dan kad bank. Kad shopping pun boleh kalau korang nak senaraikan juga. Yt? Malas.. Hehe.

  

Ketiga: BUAT KAD PENGENALAN GANTIAN. Haaa. Kalau tak ada laporan polis, korang tak boleh tau buat kad pengenalan baru. Laporan ni kiranya bukti yang awak rakyat Malaysia. Nak dapatkan kad gantian buat kali pertama, Yt kena bayar RM100. Huhu. Kalau hilang kali ke 2; denda RM300 dan ke 3; denda RM1000. Huuu. Moga terhindar la dari sebarang kehilangan lagi. Aamiin. Kad siap dalam 10 - 14 hari waktu bekerja. Tapi kalau buat kat UTC atau Putrajaya, 2 jam siap. 



Keempat: BUAT MYKIDS ANAK. Dah alang-alang di JPN, mohonlah kad baru untuk anak-anak pulak. Pemohonan gantian MyKids adalah percuma. Cuma kita perlu tunggu tempoh dalam satu hingga dua bulan untuk MyKid siap. Tak sempat lagi nak ambil MyKids budak-budak ni. Hehe.

Kelima: BUAT LESEN MEMANDU. Ok, bila dah dapat kad pengenalan sementara korang boleh proceed pergi buat lesen memandu pulak. Bayaran yang dikenakan RM20 sahaja. Kalau dekat JPJ Bandar Sri Permaisuri ni cepat urusannya.

Kelima: BUAT KAD-KAD BANK. Haaaaaaa. Kad bank hanya boleh dibuat setelah korang dapat IC. Lama jugak lah Yt menunggu nak buat kad bank. Dah rasa macam zaman dulu Yt dibuatnya. Kalau nak keluar duit, transfer kat encik suami dan beliau tolong keluarkan duit. Haha. 

SELESAI! 

Last but not least, CARI DOMPET GANTIAN. Hahahaha. Wehhh! Bukan senang nak cari dompet idaman mengikut kemampuan. Yang diidamkan tu macam mahal sangat harganya. Tak best la bak kata orang, dompet mahal duit yilek. Haha. Actually Yt tak memilih pun. Bila Yt kata nak beli yang harga RM40, encik suami tak layan. Huhu. Katanya, beli barang 'alah membeli menang memakai'.


Setiap minggu Yt mencari, tapi tak jumpa. Sampailah minggu lepas, Yt ke IOI City Mall. Jumpa dan berkenan dompet ni. Diskaun 50% pulak. Heeee. Pucuk dicita kata orang. Warna pulak begitu. Memang suka sangat lah. 



Semoga tak berulang lagi lah kisah kehilangan begini. Semoga dompet ini bertahan macam dompet sebelum ni yang dah lebih 5 tahun berkhidmat. Sama-sama jua kita beringat kalau kita terjumpa dompet orang tercicir, kita serahkan pada tempat sepatutnya. Fikirkanlah kesian kat orang yang tercicir tu. Dokumen tu yang penting. Duit tu nak ambil, rasanya mangsa macam Yt redha je. Tapi bila part dokumen tu la yang 'sakit'. Sebab bukan senang nak uruskan. Huhu.

Ok lah. Till we meet again~! Hehe.

Apr 1, 2017

Lazada Malaysia Big Baby Fair

Lazada Malaysia Big Baby Fair | Assalammualaikum. Pejam celik dah 1 April dah kita kan? Haaa korang jangan ikut sangat budaya April Fool bagai tu. Tak ada faedah pun. Baik korang join contest Lazada. Kot menang dapat voucher. Haaa gitu. Hehe.

Sebelum Yt cerita panjang, Yt nak uar-uarkan pada korang yang sekarang Lazada tengah mengadakan Lazada's Big Baby Fair yang mana korang boleh dapatkan barang-barang bayi dengan diskaun istimewa sehingga 85%!! Best ke tak best? Cer jawab sikit. Banyak tu 85%. Inilah masanya mak ayah nak berjimat. 

Ok, contest ni memerlukan Yt jawab beberapa soalan dari Lazada. Apa soalan dia?

What is your favourite brand of diapers for your baby?

Ehem! Sekarang Yt dan suami memilih lampin pakai buang jenama Tesco Love yang mana ia mempunyai daya serapan yang tinggi. Kami dah tak pandang yang lain dah sejak berkenalan dengan Tesco Love. Hehe.

What is your favourite choice of baby formula for your baby?

Dah tentu Dugro untuk anak solehah Nur Aflah Dayyina. Anak saya penggemar susu Dugro ni dan tak ada masalah penghadaman / pencernaan. Anak kenyang, saya pun riang. Anak sihat, saya senang. Alhamdulillah. 

Choose 1 product from Lazada Malaysia you'd like to get for your children?

Korang bayangkan apa? Atau apa produk yang korang nak beli dari Lazada ni? Hehe. Yt? Haaa. Yt ni berminat nak dapatkan stroller untuk Aflah. Stroller McLarren tu dah uzur sangat dah. Jadi, nak cari yang ringan dan jenis lipat payung bagi jimat ruang kereta. 

DBL Lightweight Reclinable Folding Umbrella Baby Stroller
Cantik kan warna merah ni? Hihihi. Yang berwarna merah serah je kat Yt, surely Yt suka sebab Yt suka warna merah. Hehehe. 

Folding Umbrella
Haaaa. Nampak tak lipatan stroller yang sebegini boleh jimat ruang. Mudah juga nak lipat. 5 seconds katanya. 

Reclinable Back Rest
Lagi menarik stroller ni boleh laras mengikut kesesuaian dan keselesaan anak kita. Best tak best? Best kannn. Murah pun murah kat Lazada ni. 

Ok lah. Nak sambung belek web Lazada lagi. So, korang jangan lupa tau! Sekali lagi Yt ingatkan; sekarang ada Lazada's Big Baby Fair yang bermula 27 Mac sehingga 2 April 2017. Lazada menawarkan diskaun istimewa sehingga 85% untuk anda. Jangan tunggu lagi. G terjah website Lazada sekarang!

Bye!

Mar 24, 2017

Makan Malam di Medan Ikan Bakar, Muara Sg. Duyung, Melaka

Assalammualaikum. Hai korang. Salam Jumaat. Semoga sihat dan ceria selalu hendaknya. :)

Hujung bulan lepas, Yt seminar kat Melaka. Ala.. Yang Yt cerita Yt salah booking tarikh hotel tempat seminar tu. Huhu. Tak baca lagi? Klik je SINI. Hehe.

Kat Melaka ni selain asam pedas, Yt memang aim for seafood. Tak pernah lagi try restoran seafood yang lain sebab setakat ini, Medan Ikan Bakar Muara Sg Duyung ni tak pernah mengecewakan. Tak ingat dah berapa kali pergi. Ada 3 atau 4 kali kot. 

Untuk memenuhi selera anak teka 4 orang walaupun sebenarnya hanyalah 2 orang. Haha. Jadi, kuantiti yang kami order adalah 'comel' belaka. Luls.

Seekor Ikan Siakap Goreng

Kuah 3 Rasa
Minta kuah asing sebab mengenangkan anak-anak solehah dua orang tu kan.

500 gram Pepahat Masak Cili

1 ekor Sotong Goreng Tepung

5 ekor Udang Masak Asin
Haaaa. 'comel' kan order kami. Hhaha. Berjaya dihabiskan dengan penuh ketabahan. Serius kenyangnyaaaa! Maknanya lepas ni kena order lagi 'comel' dari ni. Hihi. Tak elok membazir. Tak nak geng syaitan. Hehe. Kalau bawa balik pun belum tentu nanti selera nak makan. Huuuu. 

Kos? RM101 termasuk sebungkus nasi lemak Arissa, 4 pinggan nasi dan segelas teh ais. Murah tak murah? Haaa bagi Yt murah. Seafood kan. Yt kalau rasa nak makan seafood memang make sure cash mencukupi. Tak ada la main redah kedai, terus ambil seketul ketam. Oh NO! Haha. Takut tak cukup duit. Haha.

So, korang kalau ke Melaka nak makan seafood; Medan Ikan Bakar Sg. Duyung is recommended!

Blog design by Rainy Day