September 13, 2016

Short Escape di Pullman Putrajaya

Pullman Putrajaya

Al kisahnya minggu lepas, Yatie kena ikut Pengarah ke Kunjungan Hormat di sebuah jabatan kerajaan jam 4 petang. Kebetulan hari Jumaat jadi dalam kepala ni mula la merancang. Haha. Lagipun, dah lama rasanya tak bawa anak² rehat hotel dan swimming. (Bukanlah gaya orang kaya tapi saja bawa anak ambil angin.)

Tapi malangnya, kunjungan hormat batal jadi kami gerak dari office Yatie jam 5. Huhu. Dan boleh pulak terlepas simpang MEX. Dah terlepas MEX, terlepas pula 1 simpang. Jauhlah pula pusing. Pasrah je anak² tak dapat nak mandi petang tu. Huhu. Kitorang sampai lebih kurang pukul 6 lebih macam tu. Jakun sikit. Hahaha.


Dari pintu masuk
Pandangan ke pintu
King Size Bed
TV

Belanja sikit gambar dari pintu masuk, katil dan tv. Hahaha. (Tiba² mak blur camner nak review. Huhu.) Suka sangat bilik dia. Luas, of course. Klasik. Arissa kata, "bilik Elsa". Istana katanya.. Bergandalah imaginasi 'princess' dia. Hihi. Tapi, memang best. Lampu of course la acah² romantik. Haha.


Bilik Mandi
Tandas

Bilik mandi + tandas. Keluasan dia lebih besar dari dapur rumah Yatie. Haha. Anak² mandi dalam bath tub je petang tu. Boleh la. Haha. Kolam kecik kata si kakak.


Cantik tak? Cantik kannn. Hahaha. Cuma Yatie pelik kenapa hotel susah sangat nak sediakan lampu 'putih'. Nasib baik Yatie tak mekap. Kalau tak mau tak sekata. Hahahahaha. Dah la tak reti, bertemankan lampu kuning lagi tak reti. Huhu.


Ruang Menunggu

Ni sementara tunggu ayahnya 'cop' tiket parking. Kami nak g makan kat Ayer 8. Hoho. Tu nanti Yatie belanja gambar makanan nyum nyum. Hahaha.


Breakfast
Sekitar

Breakfast di Restoran Bunga Tanjung. Not bad menunya yang pelbagai. Menu kitorang (diet kan ahahaha); omellete, bubur ikan untuk Aflah, roti bakar untuk Arissa, dan macam² dalam pinggan daku. Haha. Ada la sup² juga.

Lepas breakfast, kitorang ronda² kejap. Cantik weh persekitaran. Tenang rasa. Hehe. Masa tu pulak redup je. Segar. Rasa tak nak balik. Kalau layan sengal, mau juga tambah 1 malam lagi. Hahaha. Tapi kena balik juga sebab itu je masa ada nak kemas² rumah. Hihihi.


Kids Room
Playroom

Ku sangka redup hingga tengahari, rupanya gerimis sebelum pada 8 pagi. Haha. Jadi, kitorang bawa anak² ke kids playroom. Macam² ada. Cartoon kanak² memang ditayangkan non stop walaupun tak ada orang. Arissa la paling seronok. Dia boleh 'berlakon' kat situ. Hehe. Aflah macam biasa. Ganggu kakak dia je lebih. Hoho.


Dak Aflah Yang Kuciwa
Dak Arissa Yang Tak Sabar
Kakak Dah Berani

Dah hujan reda, kami terus ke swimming pool di tingkat 2. Baru sampai tiba² hujan balik. 'Stress' la kakak. Dia dok kata boleh je dia mandi. Haha. Hujan slow sikit, ada yang bawa anak² mandi jadi ayahnya bawa Arissa g mandi dulu. Adik ek ek nangis nak ngikut. Aflah ni memang suka sangat mandi. Lagi dia nampak air banyak tu, agaknya meronta² dalam hati nak terjun. Hahahaha.


Haaa. Dah nak balik pergi la amik gambar empat beranak sana sikit situ sikit sini sikit sinun sikit. Hahaha. Dengan cuaca panas, erm anak² mak 2 2 puteri lilin. Lagi² si kakak. Mood dia memang lari habis. Jangan kata saja² macam ni. Balik sekolah ada matahari pun gaya dia macam balik time matahari tengah kepala. Huuuu.

Alhamdulillah. Seronok juga cuti² dekat ni. Tak penat sangat. Dari Cheras ke Putrajaya je. Anak² happy. Kita pun happy. Syukur.


2 comments

  1. bestnya dapat bercuti ngan anak2 kan yt.. tak semestinya perlu pegi jauh.. yg penting anak2 happy kannn..

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day