September 22, 2016

Sambal Kering Bilis Pedass Melatopppp!

Bukan tajuk rekaan. Memang benar ia bernama SAMBAL KERING BILIS PEDASSS MELATOPPPP!!! Dan bukan sekadar nama. Sambal ni memang PEDASSS MELATOPPPP uolsss! Tak menyesal mak beli 4 botol terus. Haha.

Yatie pernah makan sambal kering bilis yang lain. Tapi nyata berbeza. Ikan bilis yang digunakan tak kecik tak besar. Sedang elok saiznya. Bila kunyah, rangup oiii. Memang makan krup krap krup. Pedasnya pula bukan acah² pedas tapi bukanlah pedas berapi sampai telinga keluar asap. Hehe.

Sambal Kering Bilis Pedasss Melatopp
Haaa. Inilah dia paras rupa luaran sambal melatopppp ni. Bekas ni pun berkualiti. Tak ada tumpahan minyak berlaku walaupun dapat dibayangkan pengendalian semasa pengeposan. Haha. Cuma tak selamat bila penutup di buka sebab orang yang buka tu akan nak lagi nak lagi dan lagi. Hahaha.

Sedapnyaaa! Hehe.
Semalam, Yatie bawa salad as breakfast. Biasalah. Salad orang Melayu. Haha. Ada hati nak diet tapi tak berapa nak kuat. Haaaa. Untuk menaikkan selera, Yatie bubuh la sambal ni. Fuhhh alhamdulillah habis salad pagi tu. Haha. Siap rasa tak puas rata begitu sahaja. Sambil membayangkan tengah makan ngan nasi panas. Adududu. Sedapnyaaa.

Sambal Kering Bilis Pedasss Melatoppp ni sesuai sangat untuk korang travel terutama ke obersea. Sesuai sangat kat orang yang kadang² dah tak tahu nak masak apa, meh kita tanak nasi makan ngan sambal kering. Hahaha. Dan kalau bulan puasa, memang sesuai sangat naikkan selera masa bersahur.

Kalau korang nak juga, korang boleh direct contact melalui FB Myzatul Akma - https://www.facebook.com/maizatulakma - atau whatsapp 0193364122.

Sekian dengan pesanan beli jangan tak beli. Hihihi. 

No comments

Post a Comment

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day