March 31, 2016

Jalan-Jalan Langkawi | Padang Beras Terbakar & Laksa Ikan Sekoq (Part 6)

Padang Beras Terbakar & Laksa Ikan Sekoq | Tak rancang pun nak pergi Padang Beras Terbakar ni tapi dah ada staff nak kirim barang, maka kami ke Padang MatSirat. Alang-alang kata orang kan, jadi kitorang ngintai la padang yang luas tu. Hihi. Tak lah. Gurau je kata Arissa. Hehe.

Padang Beras Terbakar
Mokcik tu moody sebenarnya tapi tak ingat kenapa. Haha.
Tapi, moody pun tengok la dia pose macam mana. Kah!
Padang Matsirat
Kedai Jualan Padang Matsirat
Gamat Centre Padang MatSirat
Kami tak beli apa pun. Tujuan tu sebab staff kat office minta tolong carikan halia madu yang mana tak ada seorang pun yang tahu. Haha. Barang kat situ pun macam tak meriah. Berbeza dengah apa yang di review. Positif, mungkin sebab kami pergi weekdays. Balik, kami terus singgah di Laksa Kaw Ikan Sekoq. Haaa.

Laksa sedap, pekat!
Rojak dia pun sedap!
Puas hati wish list kesampaian. Boleh balik. Haha.
Beginilah kita dengan anak-anak. Makan ikut turn. Hihi.
Laksa dan rojak ni memang recommended. Bukan indah khabar semata. Puas hati. Pekat kuahnya. Lokasi betul tepi laut buat lagi syok makan. Makan sedap, angin menyapa, minum  air sejuk - boleh tidur terus. Haha. Laksa Kaw Ikan Sekoq ni dekat je dengan airport. Sambil makan, sambil layan angin laut serta ombak .. tengok kapal terbang turun naik. Pakej! Hehe.

3 comments

  1. Waa terliur la dgn laks aikan sekoq tu. Habis dah pantang setahun laksa kihkihkih. Penat nak curi2 makan laksa.

    Tapikan kat padang beras terbako tu memang agak kureng meriahla kot. saye pegi haritu pon tak brapa meriah sgt ke pagi sangat iols pegi, tahla.

    ReplyDelete
  2. Aku pun suka makan rojak kat situ...sedap

    ReplyDelete
  3. ooo kurang meriah ye kat padang berasterbakar tu..

    lama sungguh dah tak p langkawi ni hehehe

    salam kenal,
    Rafie

    http://sihatcun-rafie.blogspot.my/

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day