Pages

Mar 16, 2016

Jus Caliph Untuk Anakanda Nur Arissa Batriesya

Saya Pengedar Caliph Supplement Kids Expert | Yatie yakin ramai dah yang bagi anak-anak makan Caliph kan? Arissa juga Yatie bagi makan Caliph. Dulu, sebelum Arissa makan Caliph Yatie rasa macam caya tak caya je dalam tempoh satu minggu mak bapak boleh nampak kesan atau perubahan pada anak. 

Well, belum cuba belum tahu. Tak kenal maka tak cinta. Kannn? Bila dah makan Caliph, dalam tempoh 1 minggu apa perubahan yang paling ketara ialah dia nak buka buku dan buat aktiviti menulis. Sejak dia tadika, prinsip dia ialah buku buka di sekolah je. Huhu. Jadi, memang jarang sekali dia nak buka buku apatah lagi buat aktiviti buku tu.

Numbers
Hahaha. Kemain yakin jawapan anakanda. 
Nampak no 8 tu dah macam ketul taik kambing kecik comey hihihi
Three
Haaa. Ni buku yang Yatie kirim kat Mimi masa Big Bad Wolf tempoh hari. Best buku ni sebab boleh pakai ulang-ulang. Marker pun Yatie pakai yang beli kat stationary. Marker yang dibekalkan dengan buku ni dah lama Arissa campak entah ke mana. Huhu.

Under The Sea
Bugs. Pets.
Tracing
Satu lagi buku tracing. Percayalah, sebelum ni dia memang sangat tidak tertarik. Alih-alih, benda ni siap begini. Siap Yatie cakap dia tipu la. Haha. Teruk kan mak ni? Huhu. Katanya, 'mana ade. ica buattt.' Serius, rasa macam tak percaya sebab yelah kita mak ni kan lebih kenal anak kita macam mana. Tak begitu?

Yatie bukan bercerita bukan semata sebab Yatie jual tau. Tapi, sharing. Berkongsi akan kebaikan sesuatu produk yang diamalkan. Alhamdulillah, ia memberi kesan positif buat Arissa. Benda yang baik kita kongsi untuk kegunaan bersama dan yang sebaliknya sebagai pedoman bersama. Tak begitu?

Dan apa yang menariknya lagi tentang Jus Caliph ni ialah ramuannya terdiri dari makanan-makanan sunnah iaitu; kurma, madu, kismis, buah delima, aprikot dan omega. Harga pun berpatutan dan setiap botol inshaAllah boleh bertahan sebulan. Kita sebagai mak ayah ni cuma berikhtiar dan memberikan yang terbaik untuk anak-anak. Selebihnya, atas kuasa dan kehendak Allah SWT.

Info lanjut korang boleh refer di link berikut;

8 comments

Hanafi Abdullah said...

yalahkan cantik hasil kerja dia..

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Alhamdulillah, caliph salah satu jalan penyelesaian untuk memberi kesihatan dan kecerdasan minda anak-anak kecil.. nanti boleh ena sarankan kepada kakak dan abg ena untuk cuba try test benda ni utk anak mereka

Mawar Assufi said...

Alhamdulillah dh ada perubahan :) kekalkan tau kakk.. semoga semakin membesar menjadi anak bijak dunia dan akhirat . ameen :)

Nabila Syifa said...

comel gambar anak kecik u

Cikgu Norazimah said...

produk ni mmg bagus, btw, cn follow sini dari segmen : http://www.cekgunorazimah.com/2016/03/giveaway-cash-rm600-mac2016-by-emas.html

tenku butang said...

wah.. makin bijak la kanak-kanak sekarang ni kan..

Munirah Mustafar said...

saya singgah BW & follow di sini...
jemput singgah ke Blog saya juga..
salam perkenalan...

budakbandunglaici said...

menarik ni
oh btw BBL follow blog awak

Blog design by Rainy Day