January 29, 2016

Selamat Hari Lahir NAB | 4 Tahun

Selamat Hari Lahir ke-4 Tahun NAB | 25012016; genap 4 tahun usia Nur Arissa Batriesya. Alhamdulillah. Terima kasih Ya Allah kerana masih meminjamkan nikmat yang paling besar ini pada kami. Amanah yang Allah untuk dibesarkan dan diberi dengan didikan yang sempurna sebagai bekalan dunia akhirat. InshaAllah. Allahhummaamiin.

Perancangan sejak setahun yang lalu, kami ke Langkawi bersempena hari lahir NAB. Tiket beli pada 26 Jan 2015. Kebetulan ada promosi tiket AirAsia. Sepantas kilat mak booking tiket bogel. Apa itu tiket bogel? Nanti Yatie kongsikan, ok! ;)

Selamat Hari Lahir Nur Arissa Batriesya
NAB semakin bijak dalam berkata-kata. Kadang-kadang, geram je dengar dia cakap dan menjawab. Part menjawab tu yang lagi geram. Hihi. Adakalanya kita tak sangka pun itu yang akan keluar dari mulut dia. Rajin sangat bercerita. Rajin juga drama. Hoho. 

Dah sekolah. Santai. Yatie tak begitu memaksa pun cuma still kena pantau juga. Tak nak la dia pergi sekolah sia-sia. Dan takkan nak bergantung ada cikgu semata. Kan? Seronok je dengar dia sebut apa yang dia belajar bila balik sekolah. Lepas tu feeling anak dah besar. Haha. Mak mak sangat oit!

Kesihatan, Alhamdulillah NAB sihat. Demam, batuk, selsema kadang-kadang itu biasa. Bina antibodi. Yang mana boleh Yatie buat natural treatment, Yatie usahakan. Gituu. 

Semoga Nur Arissa Batriesya membesar dengan baik dan sihat sejahtera selalu. Semoga Nur Arissa Batriesya sentiasa dalam lindungan Allah SWT walau di mana sahaja dia berada. Semoga Nur Arissa Batriesya terhindar dari wabak penyakit yang berbahaya. Semoga Nur Arissa membesar menjadi anak solehah yang membahagiakan mak ayah dunia akhirat. Semoga Nur Arissa Batriesya menjadi umat Muhammad yang berbakti pada agama, negara dan bangsa. Allahummaamiin.

Semoga juga Allah memperkenankan segala dia yang baik-baik buat Nur Arissa Batriesya. 

No comments

Post a Comment

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day