January 19, 2016

NAB Tadika PASTI 4 Tahun

NAB Tadika PASTI 4 Tahun | Assalammualaikum. Hai. Dah tengah bulan baru nak menyelit sikit cerita Arissa masuk sekolah. Keterujaan seorang mak ni memang tak dinafikan, sungguh tinggi. Anak sulung oi masuk sekolah. Hihihi.

04012016; hari pertama Nur Arissa Batriesya bergelar anak murid. Sedikit kelegaan pada Yatie ialah Arissa sekolah di tempat yang sama dia duduk sebelum ini. Jadi, dia dah biasa dengan sekolah. Bezanya cuma dia bukan lagi budak taska. Hehe.

Tadika PASTI 4 Tahun | Baju Sukan
Kenapa pakai baju sukan? Sebab masa daftar tempoh hari baju seragam saiz S kehabisan stok. Saiz M besar gila. Tudung pun mak beli di Shamensi. Meragam sedikit sebab tak sempat pergi makan kedai. Haha. Lepas tu pula mungkin dipengaruhi oleh persekitaran. Ramai anak-anak comel yang datang bersama tangisan, jadi dia join sekali. Haha.

Tadika PASTI 4 Tahun | Baju Seragam
Haaa. Balik dari sekolah Arissa keluarkan baju seragam dia. Katanya, cikgu suruh pakai esok. Boleh tahan juga besar baju seragam dia. Nak alter? Biar la. Boleh lipat dan golong lagi. Lama la sikit pakai. Kononnya. Hehe. Tudung tu comel. Tudung indon kami kata. Tapi tali dia atas sangat. Hehehe.

Hari kedua dia 'eksyen' sikit. Sampai je masa turun dari motosikal dia tengok budak-budak nangis, dia cakap "eh. Siapa nangis tu?" Ecece. Kemainnnn. Bila kita cakap kawan dia, dia kata bukan. Hahaha. Sabar je la. Overall, dah dua minggu sekolah dia ok. Ok sangat. Alhamdulillah.

1st week sekolah dia hafal doa selepas makan dan minum. Sebelum tidur pun dia baca doa tu. Haha. Tapi, balik sekolah memang tak ada tengok buku dah. Dah tengok buku kat sekolah katanya. Huhu. Apa-apa je lah kakak. Hihi.

6 comments

  1. comel jer dia pakai tudung..:)
    rajin-rajin belajar yer kakak..

    ReplyDelete
  2. dah besar dah iyerr~ sonok g school eh. tazabar aku nk tgu tahun depan.hehehe

    ReplyDelete
  3. comel uniform dia. semoga kakak bljr rajin2..

    ReplyDelete
  4. Comel je icha dh skola... mmg baju skola anak2 nie besar2 tau...ke anak2 kita yg comel benor...hahaha.. Belajar rajin2 yer syg...

    ReplyDelete
  5. allhamdulillah... anak soleh... bgs tadika pasti n sis...

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day