Pages

Nov 13, 2015

Samsung Galaxy Tab S2


Assalammualaikum. Hai. Pertama kali dalam hidup beli Tab. Hahaha. Dan kali kedua beli gadget nilai 4 angka selepas Samsung Note 2. Pejam mata je. Anggap rewards 2 3 tahun sekali. Huhu. Alhamdulillah. 

Dari pagi tadi buat final shortlist setelah beberapa bulan tengok sana sini, tengahari tadi Yatie terus pergi kedai Satu Gadget Dot Com kat ground floor. Kelebihan office bawahnya kedai handphone. Kedai murah pulak tu. Haha.

Samsung Tab S2
Shortlist; Tab S2 dan Ipad Mini 3. Yatie tanya orang kedai. Minta pandangan. Katanya, since Yatie pakai handphone android jadi lebih baik Yatie pilih android tab juga. Compatible. Gituuu. Makanya, Tab S2 lah pilihan. Tadi sebelum turun kedai Yatie dah google 'best android tab 2015'; keputusannya Samsung Tab S2 tempat pertama. Haa. Yakin! Heee.

Samsung Galaxy Tab S2

Dan Hello Tab S2!! Selamat berkhidmat dengan ku dan anak² ku. Haha. Salah satu reason sebab tab Arissa yang atok dia bagi dah rosak. Note 2 Arissa juga dah bagi sekat nek wan dia. Tak ada la gaduh rebut². Yatie bukanlah nak galakkan anak tengok gadget. Tapi, jujur ABC Alif Ba Ta - Arissa kenal melalui kids apps yang ada dalam handphone. Ada la pro cons. Berpada².

Tunggu nanti Yatie dah guna baru boleh review. Fresh from oven ni tau.

p/s barang baru semangat baru. hahaha.

10 comments

nadiah hanum said...

waaaa bestnya ada gadget baru...mesti aura nak blogging membuak-buak ni..Arissa mesti suka tu, dia boleh take over gadget mama..:)

anez zamri said...

wahhh best2..

kak gojes said...

wah...brapa besar tab tu sis yati?

mrs kayrul said...

wah cantiknya...berapa harga nie yt?...nak survey2 gak la

DYatie ABakar said...

Aah kak. Bnd baru. Semangat membuak2. Hahaha. Baru kan.

DYatie ABakar said...

Dgn harapan ni babe.. haha.

DYatie ABakar said...

8' kalau tak silap kak..

DYatie ABakar said...

Nanti aku pm rege tau khai. Hahaha.

Sheila Adziz said...

wow... syoknyer sis.... hopefully ia memberi kemudahan maksimum tuk sis n family....

DYatie ABakar said...

InshqAllah.. tq sis..

Blog design by Rainy Day