November 2, 2015

Ibu Menyusu Sedang Di Duga


Haha. Kemain tajuk ko kan Yatie? Drama yabedabedu sungguh. Eh! Assalammualaikum. Hai korang! Sihat? Suka tengok langit sekarang. Cantik sangat. Indah ciptaanNya. Alhamdulillah.

Kisahnya, production susu tengah merudum sejak minggu lepas. Punca? Tak dapat dikenalpasti. Tapi, Yatie syak sebab 'stress' yang mana minggu lepas Aflah agak meragam waktu malam. Punca? Tak dapat juga dipastikan. Huhu. Apa yang pasti dia tidur sekejap dalam 30 minit lepas tu bangun sampai pukul 12 /1 pagi. Itupun kadang² bangun lagi. Huuu. Dia nak main, tapi nak berdiri. Mampu? Mampu tak mampu kena juga dirikan dia. Uhuk!

Alhamdulillah, still susu mencukupi untuk dia hari². Supply - Demand. InshaAllah terus mencukupi. Cuma untuk simpanan stok tak ada. Allah. Allah. Gelisah hati ni tak terkata. Lebih buat risau sebab mulai Khamis ni Yatie akan outstation pula le Taiping. Suami dan anak² tinggal Ipoh lagi. Hehe. Kalau terdesak, suami kena ulang alik ambil susu la. Huhu. Urusan kerja Yatie dari siang bawa ke malam. Saya Yang Menurut Perintah kena akur. 

Sebelum ni sekali pam Alhamdulillah paling kurang 8 oz ke 10 oz macam tu. Sekarang half sahaja. Alhamdulillah. Bukan tak bersyukur tapi kalau dah merudum begitu, siapa yang tak gundah gulana? Huhuhu. Obses kah daku? Tak. Tapi bila dah niat, automatik kita akan bersungguh berusaha. Dan jika dah usaha tak dapat juga. Redha. Rezeki hanya setakat itu.

2nd Pumping Session

Alhamdulillah. Lepas 1 kali menyusu. Huhu. Aflah semalam; 1 November secara rasminya minum 4 oz sekali. Fuhhh. Stay strong mak! Jangan give up ok! Urut dada sendiri. Hehehe. Hari ni dah order Habbasyi Oil dari Ciknaa. Moga serasi. Hari ni pun Yatie minum air masak lebih dari biasa. Rasa nak kembung perut. Haha. Melawak je. Heee.

"Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupan ku, banyakkan susu ku untuk bayi ku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku, agar menuruti segala yang Engkau syariatkan." Allahhummaamiin.

4 comments

  1. alhamdulillah..setiap kali pump 8oz..saya pulak setiap kali pump 3oz je..tapi syukur..stock ada jugak walau tak banyak..hari sabtu tuari baru order habasyi oil jugak..harap2 dapatlah lebih luar biasa dari sekarang ni

    ReplyDelete
  2. Moga rezeki aflah utk menyusu terus meriah...jgn putus asa

    ReplyDelete
  3. amin!terus kuat mak!insyaAllah ade rezki aflah..

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day