November 20, 2015

I Love Babywearing

I Love Babywearing | Assalammualaikum. Hai. Omputih terus. Haha. 3 tahun sudah Yatie bbw juga tapi rasanya ramai yang seangkatan setuju dengan Yatie - kurang berilmu tentang bbw. Yatie kalau tak mengandung anak kedua tak peduli apa sebenarnya SSC tu semua. Konon tahun depan kannn. Haha.


Dulu pakai Mothercare je. Seronok je Arissa dalam tu ha. Haha. Tapi seingat Yatie sekali ni je guna masa ke KL. Lepas tu kitorang lebih selesa travel dengan stroller. Arissa pun cool je dalam stroller. Hihi.

Aflah pula memang tak selesa duduk dalam stroller. Dia kan tidur nak berbedung. Jadi, dalam stroller pun dia kena bedung. Tapi dia tak lena sangat. Atas sebab itu Yatie beli babywrap walaupun ayahnya dah belikan SSC masa Yatie dalam pantang. SSC kalau tak beli insert inner, kan tak sesuai untuk kendong baby.


K'tan Babywrap dari Babywrap by Mak Yang. Sebenarnya, ia instant babywrap. Kalau tak instant jangan harap mak nak gigih woi! Haha. Tapi best. Serius! Aflah memang syok tidur dalam wrap. Mak nak window shopping pun selesa. Eh! Time makan pun selesa tau. Hihi. 


Dan bila dia dah masuk 4 bulan, Yatie selang seli guna babywrap dengan SSC. SSC Ergobaby suami beli dari MamaPanda. Masa tu ada promosi katanya jadi cepat je dia grab. Yatie ingat lagi masa dia cakap dan tanya. Yatie ingatkan dia baru nak survey. Alih-alih dia hantar gambar dah sampai. Bagi Yatie untuk usia Aflah ni belum berapa sesuai kalau guna tanpa insert.

Kalau dibandingkan wrap dan ssc Aflah dengan masa Arissa dulu. Memang wrap dan ssc lebih selesa untuk yang mengendong serta yang dikendong. Tak perlu usung stroller. Haha. Tapi kalau nak amik gambar, bertabahlah kan jangan mimpi nak seorang syok sendiri. Dan I am ready to go for our short vacay early next year! InshaAllah. Heeee.

Apa pun antara perkara yang paling penting ialah - anak nak tak. Huuuu. Ada juga kes anak tak nak langsung. Kalau takut rugi, bolehlah try pinjam kawan punya untuk tengok anak nak ke tidak. Dan.. Yatie ada jumpa satu tips ni semalam bagi yang dah ada carrier jenis V tu. Sorry tak tahu nama. Haha.

DIY SSC
Kreatif kan? Boleh try!

p/s tengok muka Arissa. buat muka poyo setiap kali mak nak pose dengan adik yang syok kena gendong. huuuu.

2 comments

  1. Aaa betul...cik.mah pun dulu kurang ilmu..dpt yg jenis xsesuai tu..tp boleh di kreatifkam.n.guna sebenarnya..

    ReplyDelete
  2. la..dah ade baby baru...tahniah....
    ank su yg kedua tu pn suka duk dlm ssc...tdo aje duk dlm tu..hihi

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day