March 20, 2015

Gathering GBSB: Makanan & Perniagaan

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Janji. Ini yang terakhir. Hahaha. Yatie tak tunjuk lagi makanan yang kitorang kerumun tempoh hari. Para isteri semua duduk elok beradab depan makanan. Suami masing-masing nyembang berdiri sebelah sana. Hehe. Sebab tu gambar-gambar makanan Yatie ambil dari group GBSB je. Suami Yatie khusyuk sembang. Hehehe.

Yatie bawa apa hari tu? Yatie bawa bihun goreng yang tak tahu entah sedap ke tidak. Siap bawa kicap jalen tau takut tak cukup masin. Wakakaka. Dan sebenarnya itu kali pertama Yatie masak untuk orang makan. Gila cuak. Dan sebenarnya juga Yatie bawa bihun sebab suami Yatie yang nak Yatie bawa bihun. HewHewHew. Gigih ku masak pagi-pagi dengan perasaan cuak. Hihihi.

mak kerumun makanan
(tengok anak leenda. haha.)


Makanan yang ada hari tu; segala macam jenis kuih muih, keropok, lasagnia, bihun goreng, choc cheese, roti sardin, nasi lemak, dan pavlovarara. 

Seronoknya makan. Semua Yatie rasa sedap. Kecuali bihun Yatie. (sedap kottt.. bayangkan emoticon whatsapp monkey tutup mata.) Hahaha. Arissa makan bihun maknya je. Anak Khay pulak makan bertambah-tambah lasagna kak Amy. Yatie sekejap-sekejap ambil poppers si Mimi bawa. Nasi lemak Rara bawa pun sedap (tapi tak ngajak mak buyung makan nasi lemak dengan sambal hitam. hahaha.) Eh! Semua sedap lah.

Deserts hari tu memang win. 

Pavlovarara. Nyum Nyum Sedap. Cair di mulut kata orang. Yatie tak suka kalau manis. Tapi pavlovarara ni memang ngam-ngam. Tak manis sangat. Sesuai untuk orang mengandung katanya si Rara. Yatie tapau bawa balik 2. Tapi 'gaduh' dengan Arissa dia makan buah dengan krim senyap-senyap ambil dari peti. Huhu. Sabar je lah.

Choc Cheese dari Achiek Anis. Sedap weh! Sedap sangat juga. Dalam menyembang entah berapa pieces entah yang Yatie dah makan (hihi malu). Balik tapau juga 2. Letak dalam peti. Makan masa dia sejuk-sejuk sikit sedap. Makan sikit-sikit sebab takut cepat habis. Hahaha. Nak minta kat Anis boleh tahan juga jauh nak menghala ke Putrajaya. Hihi.

Terima kasih banyak-banyak korang!

Untuk pengetahuan korang, gojes yang hadir tempoh hari kebanyakannya masing-masing ada perniagaan. Perniagaan gitu. Yang ada gambar Yatie selit gambar. Yang tak ada Yatie serta kan link ok! ;)


Nak Cheese Leleh, Choc Cheese Cake & Nutella Cheese Tart? 

Terjah: Achiek Anis 


Nak pavlovarara? Nak instant shawl? Nak jubah? Nak tabung kucing?
Macam-macam ada!

Terjah: Moms Madness Garage (Rara)


Nak sambal hitam? Nak pekasam ikan patin? Nak cadar patchwork?

Terjah: Double Rainbow Shoppe (Ciknaa)

Nak lasagna seperti dalam gambar dekat atas sekali tu?

Terjah: Ameris Loveris (Kak Amy)

Nak hijab pin? Ayam pandan? Popia otak-otak?

Terjah: Arts Touch (Allene)

Nak pakaian anak-anak? Nak shaklee? Nak nursing attire?

Terjah: Fingertips Shop (My)

Nak handmade item? 

Terjah: Scissor and Button (Mimi)

Nak kain cotton?

Terjah: Dahlia Cotton (Leenda)

Nak instant shawl? Nak barang rumah?  

Terjah: Bintang Comey (Ros Anis)

Khairul dengan Aien je buat masa ini belum lagi. Ke Yatie yang tak tahu? Hehe.

Pada hari kejadian, kami ni pun saling order barang jualan masing-masing. Saling membeli kata orang. Hehe. Sambil mengeratkan silaturrahim. Yatie je tak bawa barang jualan. Haha. Bihun itu bukan untuk dijual. Sekian. Hihihi. Pekasam hari tu supplier bercuti sebab tu tak boleh memenuhi permintaan yang nak COD. Kalau tidak, ku dah bentang tikar jual pekasam daging, pekasam burung puyuh dengan telur sotong. Hihihi.

Yatie doakan semoga perniagaan semua berjalan dengan lancar dan masing-masing berjaya. Tamatlah sudah pertemuan singkat yang menjadi panjang oleh mak si arissa nih. Hoho. 

Salam Sayang,
DYatie.
--------------------------------------------------------------------------------
Nak dapatkan Instant Shawl Labuh, Shaklee, & Barangan Wanita?
Jemput ke FB Page DYatieShop atau Blog DYatieShop

Ingin mendapatkan khidmat "SHOOT & BURN"?
Hubungi Lee Mohd Ali sekarang! 

3 comments

  1. Wah..bestnya gathering.. Hehe..byknya mknn..teingin Nk join hehe

    ReplyDelete
  2. ya Allah iklan cadar ciknaa pun masuk ke? hihi mekasih makyong.. semoga murah rezeki kamu yer.. jgn lupe family day kite.. huhu, eh link yg dotcom ni takde lg dalam link ciknaa.. tak update rupanya..adoii

    ReplyDelete
  3. anak aku makan pinggan polistrin je..huk alohhh...yatie, yang telur sotong tu ape? pekasam jugak ke?

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day