February 23, 2015

Review: MMOC Instant Wide Shawl

Bismillhirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Kalian sihat? Yatie Alhamdulillah sihat, InsyaAllah. Pergerakan adik NAB juga dah semakin jelas terasa. Semoga adik sihat-sihat sahaja dalam sana. Tak berkesempatan lagi nak tengok adik. Hehe.

Hari ini Yatie nak review tentang MMOC Instant Shawl yang Yatie kerap kongsikan di FB. Yatie nak kongsikan pada semua kenapa Yatie suka sangat MMOC Instant Shawl ini. 

MMOC Instant Shawl dibuat dengan ukuran standard iaitu 2 meter (panjang) dan 0.8 (lebar). Ukuran MMOC Instant Shawl ini adalah sama dengan ukuran Wide Shawl. Sebenarnya Yatie selesa juga perkenalkan MMOC Instant Shawl ini sebagai MMOC Instant Wide Shawl sebab bagi Yatie ia memang wide shawl.

Material MMOC Instant Shawl pula ialah kain chiffon. Material ini Yatie tahu ramai dah sedia maklum, ia tak panas. Dan sepertimana chiffon shawl yang lain; bagi tujuan menutup aurat dengan sebaiknya adalah perlu bagi kita untuk menggunakan inner neck yang agak labuh terutamanya plain shawl.

MMOC Instant Shawl juga sangat memudahkan Yatie. Yatie hanya perlu sarung dan adjust labuh yang Yatie kehendaki. Tak nak adjust pun tak apa. Bos Yatie cakap 'ok lah tu dayang. labuh macam tu'. Hehe. Tetapi, segalanya terpulang kepada si pemakai. Kan? Yatie tak perlu masa yang lama. Malah Yatie tak perlukan cermin sangat pun.

Nak tengok tahap labuh MMOC Instant Shawl? Ok. Rujuk gambar di bawah. Pemakaian MMOC Instant Shawl dalam gambar ini tanpa menggunakan satu pin pun. Labuh kan? :)

Plain Instant Shawl by MMOC
Dan gambar dekat bawah pulak Yatie adjust sedikit labuh. Yatie guna 2 pin kiri kanan untuk bagi kemas. Tahap labuh adalah terpulang pada kehendak masing-masing. 

Printed Instant Shawl by MMOC
Harganya murah sahaja.

Plain Instant Shawl: RM35
Printed Instant Shawl: RM45
Jannatul Alma Instant Shawl: RM39
Glitter Instant Shawl: RM40

Harga tidak termasuk pos

Jika berminat, korang boleh terus ke FB Page DYatieShop atau Blog DYatieShop untuk pemilihan warna dan corak yang dikehendaki. 

Salam Sayang,
DYatie.

--------------------------------------------------------------------------------

Promosi Beli 6 Percuma 1, Promosi Beli 3 Percuma 1, dan Promosi Beli 2 Diskaun 5% bagi produk Shaklee masih berlangsung. 

Info lanjut anda boleh lawati blog rasmi DYATIESHOP sekarang!

 

1 comment

  1. suka tengok koleksi shawl kawan2..ciknaa tak banyak pun..baru nak mengumpul..tu pun instant shawl..huhu

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day