Thursday, October 30, 2014

Penyakit Keputihan

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Tahukah anda masalah keputihan atau lelehan lendir berwarna putih, krim atau kelabu yang keluar dari faraj wanita merupakan satu penyakit? Kementrian Kesihatan telah mengklasifikasikannya sebagai sebagai penyakit yang sering dihadapi oleh kebanyakan wanita di seluruh dunia. Statistik menunjukkan hampir 75% wanita yang sudah berkahwin berhadapan dengan masalah keputihan berikutan oleh aktiviti seksual.

Ada dua jenis keputihan; fisiologis dan patologik

Fisiologis kebiasaannya normal dan tidak menunjukkan gejala penyakit yang sering berlaku semasa seseorang wanita mengalami kesuburan dan sebelum menstruasi (kitar haid). Lelehan lendir yang normal biasanya berwarna putih atau krim, tidak berbau serta tidak menyebabkan gatal pada bahagian faraj.

Patologik pula bersifat lebih kronik dan menunjukkan tanda-tanda penyakit seperti mengeluarkan lendir yang kental, berwarna kuning, kelabu atau hijau, berbau busuk dan menyebabkan kegatalan pada faraj. Ia disebabkan oleh jangkitan kuman (bakteria dan/atau kulat) yang perlu dirawati.

Faktor penyumbang
  • Kebersihan; bahagian sulit wanita (faraj) perlu dijaga dengan baik agar jangkitan tidak berlaku.
  • Hormon; gangguan keseimbangan hormon dalam tubuh yang disebabkan oleh perembesan hormon estrogen, pengambilan ubat, tekanan dan pengambilan pil perancang.
  • Gaya Hidup; wanita yang aktif dalam aktiviti seksual tidak sihat akan lebih cenderung mendapat pelbagai jangkitan.
  • Kesihatan; pesakit kencing manis lebih mudah dijangkiti kerana kandungan gula yang tinggi dalam rembesan faraj membolehkan pertumbuhan kulat yang banyak dan berkembang biak. Wanita yang mempunyai sistem daya tahan badan yang rendah atau terjejas seperti pesakit AIDS atau barah atau leukimia akan berhadapan dengan risiko yang tinggi.
Cara merawat keputihan
  • Sentiasa memastikan bahagian faraj berada dalam keadaan bersih dan kering.
  • Elakkan penggunaan pembersih faraj yang menganggu kestabilan PH atau menyebabkan kegatalan.
  • Sentiasa menukar atau mengganti tuala wanita semasa menstruasi (haid).
  • Gunakan pelapik seluar dalam (panty liner) pada saat yang diperlukan sahaja. Elakkan juga pemakaian seluar dalam yang ketat dan diperbuat daripada kain satin.
  • Jangan menggunakan sebarang produk wangian seperti bedak atau ubat sembur pada bahagian faraj.
  • Elakkan pengambilan ubat secara berterusan tanpa nasihat doktor.
  • Kurangkan pengambilan makanan yang mempunyai kandungan gula yang tinggi.
  • Amalkan gaya hidup sihat dengan mengelakkan aktiviti seks rambang atau hubungan kelamin dengan lebih daripada seorang.
  • Elakkan kehadiran benda asing di dalam faraj seperti kondom yang tertinggal selepas aktiviti seks.
  • Basuh bahagian sulit dengan air yang bersih dan buang air kecil selepas aktiviti seks.
  • Berjumpa dengan pegawai perubatan dengan segera dan melakukan pemeriksaan vagina jika terdapat sebarang tanda-tanda yang dinyatakan di atas.
  • Melakukan apa-apa aktiviti yang menenangkan fikiran dan mengurangkan tekanan seperti melancong.
Apa yang Shaklee boleh bantu?

Yatie mencadangkan anda untuk mendapatkan Set Keputihan Shaklee yang terdiri dari GLA Complex, Alfalfa Complex dan Garlic Complex. Selain dari membantu dalam permasalahan keputihan, ketiga-tiga produk ini mempunyai manfaat kesihatannya yang tersendiri. 

set keputihan shaklee
Anda boleh baca lebih lanjut tentang ketiga-tiga produk ini melalui pautan di bawah:
Disini Yatie nak ingatkan pada kawan-kawan semua, walaupun keputihan ini normal buat kita wanita tapi kangan sesekali kita ambil ringan. Ok? ;)
_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

COD: Bandar Sri Permaisuri serta kawasan sekitar Cheras, KL.
POS: 1 Malaysia.

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

​​
Read more>>>

SmartPen Upin & Ipin

Bismillahirrahmanirrahim. 

Assalamualaikum. Hai.

Saya nak share benda best ni, kot la berminat.

SmartPen Upin & Ipin


Bila kita sentuh pen ni pada buku, dia akan baca.
Suara Upin & Ipin yang betul tau. 
Macam dalam tv tu.
Confirm budak-budak seronok!

Betul Betul Betul!

Ada 3 buku boleh baca guna pen ni:

1. AlMuqaddimah 1 (pengenalan huruf hijaiyah & baris)
2. Mari Belajar Solat Bersama Upin&Ipin
3. Kamus Bergambar Upin&Ipin

Akhir tahun/awal tahun nanti, manufacturer akan keluarkan lagi 17 bahan bacaan yang boleh dibaca guna pen yang sama. Ada muqaddam/Juz Amma, poster ABC, buku cerita....banyak lagi

Warranty 1 tahun ya.

Senang cite, tengok video demo ni ya.



dan jangan lupa, baca review dekat bawah









Harga:
RM250


Poslaju:
RM13 (SM)
_________________________________________________

DYatie merupakan seorang suri bekerja yang juga merupakan seorang Pengedar Sah Shaklee. Anda yang berada di sekitar Cheras (Bandar Sri Permaisuri, Bandar Tun Razak, Maluri, Shamelin) boleh dapatkan dari DYatie. Bagi yang berada di luar kawasan, DYatie juga membuat pengeposan 1 Malaysia. InsyaAllah konsultansi eksklusif dan percuma sepanjang hayat akan diberikan buat anda.

DYatie juga merupakan pemilik Arissa's Gallery dan Kedai Cadar Online DRABArissa's Gallery merupakan platform perkongsian secara umum apa yang dibekalkan oleh pemilik dyatie[dot]com ini seperti Shakleebarangan  untuk education anak-anak dan pekasam dagingKedai Cadar Online DRAB juga membekalkan pelbagai jenis cadar yang menarik dan mengikut citarasa serta trend semasa.

Read more>>>

Kebaikan ESP

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Tengahari ini Yatie nak berkongsi tentang ESP lagi. Kenapa? Sebab Yatie tak nak kawan-kawan lepaskan peluang untuk dapatkan promosi Beli 6 Percuma 1 ESP. Sempat lagi nak pakat dengan kawan, jiran, adik beradik untuk dapatkan set promosi ini. Berbaloi-baloi. InsyaAllah.

manfaat ESP
Gambar di atas menunjukkan manfaat ESP secara umum. Sudah tentu kawan-kawan nak tahu apa kebaikan ESP yang lain kan? Ingat tak Yatie pernah cakap yang protein adalah penting untuk tubuh badan kerana ia merupakan asas kehidupan sel-sel tubuh kita. Rujuk SINI.

Kebaikan ESP Shaklee;
  • Memulihara dan memelihara rahim kita. 
  • Menguatkan rahim dan membantu pembentukan otot bayi.
  • Meningkatkan produktiviti susu.
  • Menstabilkan hormon.
  • Membantu dalam pelangsingan.
  • Meningkatkan tahap kesihatan
  • Mencantikkan kulit.
  • Membekalkan tenaga.

Siapa perlukan ESP?
  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil
  • Seseorang yang mementingkan kecantikan
  • Seseorang yang mementingkan kesihatan
  • Seseorang yang kerap keletihan
  • Seseorang yang sedang diet
  • Seseorang yang sedang
  • Seseorang yang ada gastrik
  • Seseorang yang baru membuat pembedahan

Jadi, masih belum terlambat untuk korang dapatkan set promosi ini. Rujuk SINI untuk baca/tahu lebih lanjut tentang ESP.
_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

COD: Bandar Sri Permaisuri serta kawasan sekitar Cheras, KL.
POS: 1 Malaysia.

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
Read more>>>

Wednesday, October 29, 2014

Teknik Power Pumping

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Seperti yang Yatie dah janjikan tempoh hari, Yatie ada janji kongsikan tentang teknik power pumping kan. Jadi, InsyaAllah hari ini Yatie tunaikan. Hehe. Buat yang tak tahu, power pumping mampu meningkatkan penghasilan susu ibu. InsyaAllah.

Here we go!
;)

PAM TUNGGAL

  • Pam payu dara kanan terlebih dahulu selama 10 minit.
  • Kemudian, beralih ke payudara kiri pula untuk tempoh 10 minit.
  • Tukar semula ke payu dara kanan selama 10 minit.
  • Dan seterusnya ke payu dara kiri.
  • Lakukan secara berterusan selama 1 jam.
PAM BERGANDA
  • Pam kedua-dua belah payu dara serentak selama 10 minit.
  • Kemudian rehat selama 10 minit.
  • Sambung kembali mengepam 10 minit.
  • Setelah itu rehat 10 minit.
  • Lakukan sehingga cukup tempoh 1 jam.
_______________________________________________________

TIP TAMBAHAN (BONUS!)
  1. Tempatkan pam payu dara di lokasi bersesuaian di rumah agar anda dapat melakukan kaedah power pumping dalam keadaan tenang tanpa sebarang gangguan.
  2. Anda tidak perlu menyejukkan susu di antara sesi mengepam atau mencuci corong pam setiap kali berhenti rehat. Malah, anda boleh terus mengepam ke dalam botol yang sama.
  3. Setiap jumlah perahan susu ibu di antara satu waktu dengan waktu perahan yang lain boleh dicampurkan. Namun, pastikan setiap susu perahan itu disejukkan terlebih dahulu. Apabila suhunya sama, barulah semua hasil perahan power pumping itu disatukan dalam satu bekas.
  4. Sekiranya boleh, cuba dapatkan tidur siang seketika terutamanya ketika rehat makan tengahari bagi membolehkan anda berjaga di malam hari.
  5. Bagi golongan muslim, cuba tidur awal dan bangun di waktu awal pagi terutamnya tahajud. Selesai bersolat, anda boleh memulak rutin power pumping.
  6. Letakkan selimut mahupun gambar bayi bersebelahan tempat anda mengepam. Atau lebih baik lagi, anda mengepam di sebelah bayi. Langkah ini sangat bagus kerana ternyata ia dapat membantu merangsang penghasilan susu yang banyak.
SIAPA YANG PERLU BUAT POWER PUMPING?
  1. Ibu yang memasang impian untuk menyusukan anak angkat.
  2. Ibu yang mahu menyusukan semula anak setelah beberapa ketika berhenti menyusukan (relaktasi)
  3. Ibu yang kekurangan susu akibat dari perubahan hormon atau kesan daripada kurang mengepam.
Sumber: Pa&Ma
_______________________________________________________

KENAPA IBU MENYUSU PERLU SUPLEMEN?

Ibu menyusu perlu ambil suplemen dengan tujuan untuk membantu meningkatkan penghasilan susu yang pekat dan lengkap dengan nutrien. Secara keseluruhannya, ia adalah untuk melengkapkan nutrisi ibu yang menyusu dan bayi yang disusui.

pilihan set menyusu
_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

COD: Bandar Sri Permaisuri serta kawasan sekitar Cheras, KL.
POS: 1 Malaysia.

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
Read more>>>

Tuesday, October 28, 2014

Lelaki Itu Suka ESP

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Beliau berkenalan dengan ESP bermula April 2014. Beliau dikenalkan oleh isterinya yang hanya memaklumkan ia untuk bekalan tenaga sepanjang hari. ESP merupakan suplemen pertama pilihan isterinya yang pada masa itu bertujuan untuk bekalan tenaga seorang supermak. 

KESAN KETARA selepas mengamalkan 1 canister ESP buat lelaki itu ialah perubahan kulit pada sikunya

Beliau mengalami kerengsaan/kekurangan kulit pada bahagian tersebut dan ia menyebabkan kulit menjadi kasar dan warna agak gelap berbanding sekeliling. Minum ESP hanya semata-mata ikut isteri untuk tambah tenaga tetapi kesannya berganda-ganda buat beliau.

# Menjadikannya lebih bertenaga
# Menjadikannya lambat rasa lapar
# Menjadikan struktur kulit lebih lembut
# Menjadikan warna kulit lebih sekata

Ketika di Program 3R Shaklee Effect, beliau memperkenalkan diri dan dengan bangganya mengumumkan yang beliau suka ESP sebab ia bagi tenaga. Beliau tak sebut tentang kulit sebab gementar. Hihi. Tapi, apa yang penting beliau berkata benar kerana beliau merasai kesannya.

ESP Shaklee, bukanlah hanya untuk wanita seperti yang sering diperkatakan. Ia untuk semua yang bernama manusia. Manusia memerlukan protin untuk pembentukan sel baru. 

Siapakah lelaki itu? Jeng Jeng Jeng! Lelaki itu adalah suami Yatie sendiri. :)
_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

COD: Bandar Sri Permaisuri serta kawasan sekitar Cheras, KL.
POS: 1 Malaysia.

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Read more>>>

Monday, October 27, 2014

Jeruk Mangga Asam Boi

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

First of all, Yatie memang peminat tegar mangga. Seriously! Bukan sebab mengandung, Yatie akan kecur air liur dengar pasal mangga. Baru dengar kecur air liur tau. Kalau tengok, time tu jugak Yatie nak. Nasib baik kiranya kali ini Yatie bersabar tunggu Jeruk dari Lin pemilik instagram Lagenio Store. Sebab Yatie tak yakin nak beli dekat tempat lain. Hihi.

Jeruk Mangga Asam Boi
So, Sabtu lepas akhirnya Yatie dapat makan mangga ni. Wiwiwi. Nikmat tak terkata masuk kereta terus buka krup krap krup krap. Sedap weh! Alhamdulillah. Syukur nikmat. Nasib baik order dua. Satu pedas satu tak pedas. Menyesal ambil dua je. Haha. Dah habis dah kedua-duanya malam tadi. Nangis! Terliur lagi ni ha. Huhuhuhu.

Ramai yang kata senang je resepinya. Buat sendiri lagi bagus. Jimat. Tapi, kalau semua orang buat sendiri siapa pula nak beli kat orang berniaga? Tak gitu? Hahahaha. (Ini ayat menyedapkan hati empunya blog sebab malas nak buat sendiri. Hihi.) Actually, Yatie rasa macam susah nak dapatkan mangga yang fresh tau dan boleh krup krap krup makan. Kalau kat kampung, bersepah! Huhu.

Kalau korang 'satu geng' dengan Yatie, korang boleh pergi dekat instagram Lagenio Store. Sedap I told you. Won't regret. Guaranteed! Hehe. Tapi, kalau boleh jangan beli by pos bagai eh. Sebab nanti jadi kes viral kat FB tuh katanya peniaga tu menipu. Yang diterima tak sama dalam gambar. Satu hal yang kena ingat, mangga tuh dah la dah kupas di jeruk kan pulak. Berdepan dengan haba panas semasa on the way dia nak sampai kat kita. Fresh pun masa pos. Dah jadi tak fresh. So, better cari yang jual dekat area korang k.

Sekian review dari peminat tegar buah mangga. Hehehe.

Salam Sayang,

DYatie.
_________________________________________________

DYatie merupakan seorang suri bekerja yang juga merupakan seorang Pengedar Sah Shaklee. Anda yang berada di sekitar Cheras (Bandar Sri Permaisuri, Bandar Tun Razak, Maluri, Shamelin) boleh dapatkan dari DYatie. Bagi yang berada di luar kawasan, DYatie juga membuat pengeposan 1 Malaysia. InsyaAllah konsultansi eksklusif dan percuma sepanjang hayat akan diberikan buat anda.

DYatie juga merupakan pemilik Arissa's Gallery dan Kedai Cadar Online DRABArissa's Gallery merupakan platform perkongsian secara umum apa yang dibekalkan oleh pemilik dyatie[dot]com ini seperti Shakleebarangan  untuk education anak-anak dan pekasam dagingKedai Cadar Online DRAB juga membekalkan pelbagai jenis cadar yang menarik dan mengikut citarasa serta trend semasa.
Read more>>>

Set Kurus Asas: Herb-Lax, Alfalfa Complex & Lecithin

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Selamat bekerja untuk semua. No No No Monday Blues ok. Hehe. Tengahari ni Yatie nak share kat semua Set Kurus Asas Shaklee. Set ini ada Herb-Lax, Alfalfa Complex dan Lecithin. Setiap suplemen ada peranannya untuk membantu usaha anda untuk langsing. Bukan sekadar langsing, insyaAllah tahap kesihatan anda juga akan meningkat. 2 dalam 1. ;)

Set Kurus Asas Shaklee

  • membantu mencuci usus dalam badan untuk penyerapan nutrien yang optimum.
  • bertindak sebagai pengemulsi lemak; memastikan lemak yang terdapat dalam saluran darah tidak melekat pada dinding membran.
  • meningkatkan kolestrol baik (HDL).
  • detoks; membawa dan membuang lemak serta lebihan dalam badan.
  • enzim yang terdapat dalam Alfalfa membantu penghadaman makanan.
Jom kita lihat testimoni pengguna Set Kurus ini;



_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

COD: Bandar Sri Permaisuri serta kawasan sekitar Cheras, KL.
POS: 1 Malaysia.

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
Read more>>>

Sunday, October 26, 2014

Lecithin

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Selamat berhujung minggu. Hari ini Yatie nak berkongsi satu lagi produk terbaik Shaklee. Tapi, ada ke yang tak baik? Hihi. InsyaAllah setiap produk Shaklee punya manfaatnya yang tersendiri untuk kesihatan kita. Jadi, apakah Lecithin?

LECITHIN merupakan satu produk yang diekstrak dari kacang soya organik Non-GMO. Kawan-kawan boleh baca tentang soya Non-GMO dekat SINI. Setiap kapsul Lecithin mengandungi 520mg lecithin soya, 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembes oleh tubuh menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus & lemak tak tepu.

Manfaat Lecithin
Jom kita lihat satu-persatu manfaat Lecithin ini.

~ Menyerap Vitamin Larut Lemak
  • Membantu tubuh menyerap vitamin A, D, E & K
~ Melindungi Hati
  • Menghalang serapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak
  • Membantu memulihkan kesihatan hati
~ Pemecahahan Lemak & Kolestrol
  • Bertindak sebagai 'pembersih' salur darah
  • Membantu mengelmusi dan metabolisme lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh
~ Pelangsingan
  • Membakar lemak 
  • Menghalang obesiti
~ Mencantikkan Otot & Kulit
  • Membentuk membran sel
  • melembap dan menghaluskan kulit
  • Mengaktifkan metabolisme sel
  • Melambatkan penuaan
~ Memperbaiki Alergi
  • Menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelung dalam salur darah
  • Mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit; dermatitis dan demam alergi
~ Menghalang Kejadian Batu Karang
  • Mengelmusi kolestrol berlebihan
~ Mempertingkatkan Daya Ingatan & Meringankan Stres
  • Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial
  • Mempertingkat kuasa pembelajaran, daya ingatan, menghalang Alzheimer & meringankan stress
~ Menghalang Tekanan Darah Tinggi
  • Menghalang arteriosklerosis
  • Menggalakkan peredaran darah
~ Meringankan Sembelit
  • Pelembut najis yang berkesan
  • Melembapkan usus & meleraikan toksin dalam usus
~ Memperbaiki Prostat Lelaki

Lecithin adalah digalakkan untuk sesiapa yang mahu menurunkan / mengekalkan berat badan, anda seorang pelajar yang mahu meningkatkan kecerdasan otak dan menguatkan memori, anda sering stress dan hilang tumpuan, mudah lupa, dan mahu mengawal kesihatan otak secara berterusan dan mengawal paras kolestrol.
_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

COD: Bandar Sri Permaisuri, Cheras serta kawasan sekitar.
POS: 1 Malaysia.

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
Read more>>>

Friday, October 24, 2014

Doa Akhir dan Awal Tahun

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.


Doa Akhir Tahun
Baca sebelum waktu Maghrib.

​Sesiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata: "Sia-sialah kami sepanjang tahun ini kerana dia telah memusnahkan usaha kami, hanya dengan masa yang sebentar sahaja".


Doa Awal Tahun
Baca selepas waktu Maghrib.

Sesiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata: "Telah aman anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah mewakilkan dua malaikat memeliharanya daripada fitnah syaitan'.

Wallahhualam.

Salam Sayang, 
DYatie.
Read more>>>

Herb-Lax

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Produk dalam entri kali ini adalah untuk mereka yang mengalami masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar, sembelit, jerawat terlalu banyak, lemak berlebihan, sakit gout, buncit dan berniat untuk menjaga kesihatan usus secara optimum. Teruskan membaca kawan-kawan. :)

HERB-LAX berperanan membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat pada dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Berikut merupakan manfaat Herb-Lax;

Manfaat Herb-Lax
Ramuan Herb-Lax adalah terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Setiap ramuan mempunyai peranan/manfaatnya masing-masing yang membantu membantu memberikan manfaat seperti yang Yatie nyatakan di atas. Jom kita lihat ramuan-ramuan Herb-Lax.


Senna Leaves
  • meransang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut
  • mempercepatkan proses detoksifikasi
  • mengurangkan penyerapan lemak
Buckhorn Bark
  • melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberi kelembapan pada usus
Licorice Root
  • membantu proses detoksifikasi
Fennel Seeds
  • mengeluarkan toksik yang terkumpul akibat lebihan makanan & pengambilan alkohol
  • membantu pencernaan
  • berkesan untuk masalah sembelit & kembung perut/usus
Anise Seeds
  • meransang pengeluaran jus gastrik untuk bantu proses pencernaan
Rhubarb Root
  • herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina sebagai antibiotik
Blue Malva Flower
  • membantu proses detoksifikasi
  • mengimbangi tekstur kulit
Culver's Root
  • membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma
Alfalfa Leaves
  • membersihkan usus, darah dan hati
SIFAT HERB-LAX SHAKLEE yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut telah membuktikan kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh untuk jangka masa yang panjang.
_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 (yuran keahlian seumur hidup; RM75 (SM) + RM85 (SS) termasuk kos penghantaran kit) 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
Read more>>>

Sedang Berusaha Untuk Menambah Pendapatan?

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Berita baik buat semua yang sedang berusaha untuk menambah pendapatan. Anda semua dijemput untuk hadir ke BOM (Business Opportunity Meeting) pada hari Ahad ini bersamaan 26 Oktober 2014 secara PERCUMA!! PERCUMA adik kakak abang semua. Bukan senang untuk dapatkan BOM percuma sekarang. 

Jadi, jangan lepaskan peluang untuk hadir bersama!

Cepat-cepat hubungi nombor di atas atau terus hubungi Yatie untuk tempahan tempat. Siapa cepat dia dapat tau! Yatie akan hadir bersama suami dan anak tercinta, InsyaAllah. Nanti boleh jumpa hello hello dengan Yatie. Sambil BOM sambil menjalinkan silaturrahim. ;)

Nak tahu apa lagi yang menarik? Haa. Ada cabutan bertuah pada hari itu nanti! Untung-untung dapat ESP yang bernilai RM150 (harga pasaran) itu percuma? ;)

_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 (yuran keahlian seumur hidup; RM75 (SM) + RM85 (SS) termasuk kos penghantaran kit) 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
Read more>>>

Wednesday, October 22, 2014

Aktiviti Cuti Umum Deepavali

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai. 

Apa aktiviti korang untuk cuti umum deepavali hari ini? Yatie pada asalnya nak picnic lagi di Taman Tasik Perdana tapi kawan ajak ke KLCC bawa anak naik train. Sounds great lah kan. Berbelah bahagi juga sebenarnya sebab fikirkan esok nak kerja. Tapi, pergi beramai-ramai tu syok. Plan kami nak bawa anak mandi-manda. Hehe.

Tetapi, rezeki anak-anak kali ini ialah lawatan ke Petrosains. Alhamdulillah. Dugaannya Arissa sebab dia memang takut gelap, takut patung besar dan takut bunyi ekstrem. Haish. Sabar je lah. Dan nak dijadikan cerita juga, hujan semasa kami dok jalan-jalan dalam Petrosains.

cuti-cuti ke petrosains, klcc

Kami pergi 2 family. Kurang 1 Family. Group WA kami ada 3 Family. Hihi. 4 dewasa, 2 baby. Arissa pun baby. Baby tuen. Hihihi.

kakak ica & adik aqil
Diorang geng! Ni nasib baik Aqil belum jalan lagi, kalau tak mesti sama naik lah ragam diorang nih. Hihi. Arissa tempat pantang dia adalah tempat gelap. Sikit je pun gelap, dia dah nangis macam hape tah. Penakut bebeno. 

Tak banyak gambar dalam handphone. Gambar semua dalam kamera gabak suami. Jadi, kita tepek ini dululah ye. It should be, Wordless Wednesday. Tapi, nak cerita panjang. Hihi.

Semoga ukhwah yang terjalin akan sehinga ke akhir hayat. Aamiin.

Salam Sayang,
DYatie.
_________________________________________________

DYatie merupakan seorang suri bekerja yang juga merupakan seorang Pengedar Sah Shaklee. Anda yang berada di sekitar Cheras (Bandar Sri Permaisuri, Bandar Tun Razak, Maluri, Shamelin) boleh dapatkan dari DYatie. Bagi yang berada di luar kawasan, DYatie juga membuat pengeposan 1 Malaysia. InsyaAllah konsultansi eksklusif dan percuma sepanjang hayat akan diberikan buat anda.

DYatie juga merupakan pemilik Arissa's Gallery dan Kedai Cadar Online DRABArissa's Gallery merupakan platform perkongsian secara umum apa yang dibekalkan oleh pemilik dyatie[dot]com ini seperti Shakleebarangan  untuk education anak-anak dan pekasam dagingKedai Cadar Online DRAB juga membekalkan pelbagai jenis cadar yang menarik dan mengikut citarasa serta trend semasa.
Read more>>>

Alfalfa Complex

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

10 biji Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai 1 gelas susu.

ALFALFA COMPLEX dihasilkan dari daun alfalfa yang matang; kaya dengan klorofil. Alfalfa atau nama saintifik Medicago Sativa yang turut dikenali sebagai 'Raja Segala Tumbuhan'. Alfalfa mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan mempunyai akar yang panjang sehingga 20 kaki untuk penyerapan pelbagai nutrisi. Alfalfa Complex kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fotokimia.

Manfaat Alfalfa Complex
Alfalfa Complex merupakan antara suplemen yang hot di Shaklee. Kerana apa? Semuanya kerana manfaat di atas.

~ Mencuci Hari, Darah & Usus
  • Alfalfa yang bersifat alkali boleh mengembalikan badan yang berasid, menghilangkan toksik, membersihkan hati, kolon, darah, dan mencantikkan kulit  & otot.
~ Melawan Alahan
  • Memperbaiki keadaan kulit & hidung sensitif, kurap, bau badan, dan ulat air dengan berkesan.
~ Baik Untuk Perubahan Patologi Dalam Usus & Perut
  • memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulse gastrik, hepatitis & sembelit
~ Menghapuskan lemak dan kolestrol
  • mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.
~ Melawan Tumor
  • 30 - 50 tablet boleh mengalkali badan, memperbaiki sel-sel kanser dan buang tumor.
~ Melegakan Keletihan

~ Mencegah/Merawat Arthritis

_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 (yuran keahlian seumur hidup; RM75 (SM) + RM85 (SS) termasuk kos penghantaran kit) 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
Read more>>>

POWER PUMPING Tingkat Penghasilan Susu Ibu

Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Belek-belek Majalah Pa&Ma yang sangat informatif, Yatie terbaca tentang Power Pumping. Yatie kongsikan disini untuk rujukan Yatie pada masa akan datang dan anda semua. Semoga bermanfaat. InsyaAllah.

Masalah susu merudum sering dialami oleh para ibu yang berazam dan bersungguh untuk menyusukan anaknya secara eksklusif sehingga usia 2 tahun. Tetapi, dalam melakukan sesuatu kebaikan pasti akan ada ujiannya untuk melihat sejauh mana usaha kita. Betul tak? Jadi, jangan khuatir. Teruskan berusaha dengan pelbagai jenis kaedah termasuk kaedah power pumping.

KAEDAH POWER PUMPING merupakan teknik mengepam yang sangat berkesan dalam membantu meningkatkan penghasilan susu. Kita hanya perlukan pam dan peruntukan masa 1 jam. Untuk pengetahuan semua, idea asal teknik ini ialah meniru corak bayi menyusu yang secara tidak disedari dapat meningkatkan pengeluaran susu ibu. 

KEKERAPAN? Sekali dalam sehari sudah memadai tetapi jika ada banyak masa terluang, lakukannya lebih dari sekali dalam tempoh 24 jam.

MASA YANG SESUAI? Teknik ini paling sesuai dilakukan di tengah malam. Sebab.. pengeluaran hormon prolaktin adalah sangat tinggi pada waktu tersebut. Walaubagaimanapun, tidak kira siang atau malam apa yang penting adalah keselesaan dan ketenangan pada waktu itu. 

KESAN amalan power pumping lazimnya akan mula kelihatan selepas tempoh satu hingga ke dua minggu. Jadi, jangan risau jika ada yang hanya boleh dapat setitik dua. Teruskan jangan berhenti demi anak yang tercinta. 

Selain itu, bagi meningkatkan keberkesanan usaha Yatie cadangkan untuk turut mengambil Set Menyusu Shaklee. Berikut merupakan Set Menyusu Shaklee yang boleh di pilih sesuai dengan keperluan korang. InsyaAllah Yatie akan kongsikan lebih terperinci tentang setiap Set Menyusu ini.

Set Menyusu Shaklee
_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 (yuran keahlian seumur hidup; RM75 (SM) + RM85 (SS) termasuk kos penghantaran kit) 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
Read more>>>

Tuesday, October 21, 2014

Suratan Atau Kebetulan

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Tajukkkk. Nak glamor saja. Haha. 

Semalam, Yatie terima perabot-perabot baru dekat office. Office je la. Kalau dekat rumah 'Yatie beli perabot-perabot'. Hihi. Excited juga sebab dah 2 tahun kerja baru dapat full set. Sebelum ini pakai orang sebelum ini punya. Rewards confirm katanya.

Tadi, pulun kemas bilik sebab Yatie tak akan boleh buat kerja kalau bilik dah rupa stor. Huhu. Serius serabut. Dah settle duduk santai-santai. Yatie tengok kerusi pelawat Yatie warna hijau. HIJAU! Hijau - Shaklee. Wiwiwi. Tiba-tiba hati jadi bunga-bunga. Boleh? Hihi.


Then, petang pulak Yatie terima parcel 'baby' Unit Yatie. Setelah pelbagai dugaan, akhirnya kami berjaya. Haha. Yatie tak ambil endah sangat. Yatie terus kemas-kemas barang berharga Yatie. HewHewHew. Then dah siap, duduk. Belek booklet. Eh! Eh! Hijau!! SHAKLEE! 


Serius! Ini bukan atas kehendak Yatie. Kerusi Yatie terima je. Cover booklet Yatie yang pilih sebab pilihan sebelum ini cuma biru, hijau dan coklat. Warna hijau ini yang menyerlah. Tak sedikit pun terdetik di hati yang Hijau warna Shaklee. Hihihi.

Tiba-tiba, Yatie rasa dekat sangat dengan Shaklee. Maaf kalau Yatie over. Haha. Tapi ini benar. Dan Yatie harap semoga Yatie akan memiliki gobok seperti dalam latar gambar yang pertama dekat atas tu khusus untuk 'GOBOK SHAKLEE DYATIE CHERAS'. Doakan ye kawan-kawan. Aamiin. 

Salam Sayang,
DYatie.
_________________________________________________

DYatie merupakan seorang suri bekerja yang juga merupakan seorang Pengedar Sah Shaklee. Anda yang berada di sekitar Cheras (Bandar Sri Permaisuri, Bandar Tun Razak, Maluri, Shamelin) boleh dapatkan dari DYatie. Bagi yang berada di luar kawasan, DYatie juga membuat pengeposan 1 Malaysia. InsyaAllah konsultansi eksklusif dan percuma sepanjang hayat akan diberikan buat anda.

DYatie juga merupakan pemilik Arissa's Gallery dan Kedai Cadar Online DRABArissa's Gallery merupakan platform perkongsian secara umum apa yang dibekalkan oleh pemilik dyatie[dot]com ini seperti Shakleebarangan  untuk education anak-anak dan pekasam dagingKedai Cadar Online DRAB juga membekalkan pelbagai jenis cadar yang menarik dan mengikut citarasa serta trend semasa.
Read more>>>

Garlic Complex

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Salam kasih sayang buat semua. Semoga semuanya berada di bawah rahmat Allah SWT. Yatie teringat staff Yatie yang berbangsa Cina makan bawang putih begitu sahaja. Bawang putih fresh. Huhu. Tapi, Yatie tak mampu nak makan bawang begitu sahaja. Hihi. Jadi, Yatie ambil Garlic Complex Shaklee.

Garlic Complex ni dihasilkan dari bawang putih premium yang mengandungi 100% allicin dan pelbagai vitamin E bagi tujuan untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya dalam tubuh. Jom Yatie tunjuk apa manfaat / khasiat Garlic Complex.

manfaat garlic complex
♥ Meningkatkan sistem penghadaman & fungsi jantung
~ Mengandungi spearmint

♥ Meningkatkan sistem imun tubuh & menghalang penyakit berjangkit
~ Antibiotik yang selamat & semulajadi

♥ Mempertingkatkan penyakit berkaitan sistem imun
~ Menghalang alergi seperti hidung sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema & hepatitis

♥ Mempertingkatkan sistem penghadaman
~ Kembung perut, gastrik & ketidakhadaman
~ mampu menghalang, menentang bakteria H. Pylori
~ Menghalang ulser gastrik

♥ Menurunkan kolestrol
~ Kolestrol LDL, trigliserid & kelikatan darah
~ Mengurangkan bekuan darah
~ Meningkatkan HDL
~ Melindungi jantung
~ Menghalang strok
~ Menghalang penyakit koronari

♥ Mencegah kanser
~ Mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser, Nitrosamine

♥ Detoksifikasi
~ Pencuci darah

♥ Memoderatkan tekanan darah tinggi

♥ Menstabilkan glukos

Banyak manfaat Garlic Complex ni kan? Yatie ni ada satu tabiat. Setiap kali selepas Yatie study tentang satu suplemen, Yatie mesti rasa nak makan suplemen itu jugak. Kalau boleh nak semua lah! Hihihi. Harganya? Murah sangat uols. Bawah RM50! ;)
_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 (yuran keahlian seumur hidup; RM75 (SM) + RM85 (SS) termasuk kos penghantaran kit) 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
Read more>>>

Khasiat Susu Soya Untuk Ibu Hamil

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Pernah dengar tak ada orang kata soya tak baik untuk ibu hamil? Sebenarnya, susu soya berkhasiat untuk ibu hamil. Khasiat yang ada pada susu soya sangat diperlukan untuk membantu proses pertumbuhan janin dan mempertahankan keadaan kesihatan ibu hamil. Antara khasiatnya ialah protin dan vitamin B

Protin penting untuk pembentukan sel baru. Jadi, salah satu proses perkembangan janin ialah pembentukan sel baru. Vitamin B pula khususnya B6 diperlukan oleh janin untuk membentuk saluran penghantar isyarat atau pesan daripada orak melalui sistem saraf iaitu neurotransmitter. Bukan itu sahaja, ibu juga dapat mengurangkan bahkan mencegah masalah mual dan muntah di awal kehamilan. InsyaAllah.

Nilai tambahan / Value added:
  • susu soya boleh menjadi sumber protin bagi ibu hamil vegetarian
  • tidak mengandungi laktosa terutamanya buat yang tidak mampu mencerna laktosa
  • tidak mengandungi hotmon seperti susu lembu maka ia tidak berisiko untuk mengganggu sistem hormon ibu hamil dan janin
  • mengandungi isoflavon yang berfungsi membantu menurunkan kadar kolestrol
  • salah satu sumber kalsium yang sangat diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang, otot, jantung, saraf dan pelbagai aktiviti enzim.
Jangan Minum Berlebihan:

Ehem! Inilah faktor besar yang menyebabkan ada sesetengah pengamal soya bagitau yang minum soya adalah tidak baik. Ingat kawan-kawan, segala yang berlebihan pastinya akan kehilangan manfaat. Pengambilan susu soya berlebihan juga dapat mengganggu penyerapan beberapa zat nutrisi dan akan menyebabkan penyerapan mineral dan penguraian protin terhalang.

Sumber: Pa & Ma

Di mana saya boleh dapatkan susu soya yang berkualiti?


ENERGY SOY PROTEIN (ESP) jawapannya! ESP adalah dari soya Non-GMO berkualiti tinggi, mengandungi 9 amino asid perlu,rendah lemak, bebas laktosa, bebas kolestrol dan rendah glisemik. Korang boleh baca tentang keistimewaan ESP dekat SINI.

Khasiat ESP Untuk Ibu Hamil
Untuk pengetahuan korang walaupun ESP adalah dari soya Non-GMO, Shaklee menghadkan untuk minum ESP ini hanya 3 Scoop sehari supaya tak ada pengamal yang berlebihan. 

Jadi, apa tunggu lagi! Rebut peluang promosi ESP Beli 6 Percuma 1 ini sekarang! ESP bukan sahaja ada dalam Set Hamil tapi juga ada dalam Set Bersalin dan Set Menyusu. 

Info lanjut tentang ESP di SINI.

Nak dapatkan SET KOMBO ESP: SINI
Nak tahu tentang DOUBLE TROUBLE PROMO: SINI
_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 (yuran keahlian seumur hidup; RM75 (SM) + RM85 (SS) termasuk kos penghantaran kit) 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.
Read more>>>

Monday, October 20, 2014

Omega Guard

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Semalam, Yatie kongsikan tentang khasiat/manfaat/kebaikan DHA dan EPA yang mana ia berada dalam Omega Guard Shaklee. Omega Guard mengandungi asid lemak Omega-3 yang membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan

Jom kita lihat, kenapa anda digalakkan untuk ambil Omega Guard;

Manfaat Omega Guard

MENCEGAH PENYAKIT SALURAN DARAH & STROK
  • DHA & EPA menentang thrombosis, mengawal tekanan darah tinggi, melicinkan salur darah dan peredaran darah, merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal obesiti serta mencega aterioclerosis.
MEMBANTU TUMBESARAN SERTA PERKEMBANGAN OTAK JANIN DAN PERKEMBANGAN MEMORI
  • DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
  • DHA penting terutama pada 3 bulan terakhir unruk perkembangan otak janin semasa dalam kandungan
  • Meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran serta mencegah migraine
MENINGKATKAN SISTEM IMUN DAN MENYIHATKAN PARU-PARU
  • Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, lelah, hepatitis, SLE & buah pinggang.
MENCEGAH INSOMNIA & MEMBANTU KURANG TEKANAN
  • EPA & DHA berupaya menghasilkan kestabilan emosi & membantu dalam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, insomnia, autism, hyperaktif dan schizopermia.

MEMELIHARA FUNGSI-FUNGSI SENDI
  • Omega-3 yang larut dalam tisu rawan boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
  • Mencegah arthritis, memelihara fungsi sendi dan mencegah gout dengan efektif.

MENENTANG CANCER
  • Menurut kajian, Omega-3 dapat mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.
  • Meningkatkan enterogastritis, meransang kesihatan hati selepas bedah, membantu pankreas kanser berfungsi dengan lebih aktif.
_______________________________________________________


Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 (yuran keahlian seumur hidup; RM75 (SM) + RM85 (SS) termasuk kos penghantaran kit) 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih 
Read more>>>
"Ya Allah, peliharalah Nur Arissa Batriesya dan Nur Aflah Dayyina, dan sihatkanlah mereka. Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah, tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah, jadikankah Nur Arissa Batriesya dan Nur Aflah Dayyina sihat dan sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah, panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis, dengan berkat Nabi Muhammad SAW dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

Amin.

Iklaneka

Popular Posts

Copyright © Kalam D'Yatie Designed by azhafizah.com