November 6, 2014

Omega Guard Untuk Anak-Anak

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Sihat semuanya? Semoga semua yang singgah di dyatie[dot]com dikurniakan kesihatan yang baik. InsyaAllah. Salam kasih sayang dari Yatie. :)

Omega Guard merupakan salah satu produk Shaklee yang bagus untuk minda dan daya tahan penyakit. Ia merupakan sumber DHA yang baik dari minyak ikan untuk kesihatan anak-anak. Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk dan bukan dimbil dari hati ikan. Ketumpatan Omega Guard adalah 3 kali ganda berbanding ketumpatan minyak hati ikan. 

Jom kita tengok apa manfaat Omega-3 untuk anak-anak;

Manfaat Untuk Bayi

♥ Perkembangan Kognitif: Terdapat kajian mendapati bayi yang dibekalkan dengan asid lemak Omega-3 DHA menunjukkan peningkatan dalam fokus, kemahiran sosial dan ujian kepintaran. Bayi-bayi yang mendapat bekalan Omega-3 DHA dan EPA (semasa ibu mengandung dan menyus) mendapat keputusan yang lebih tinggi dalam ujian kognitif pada usia 4 tahun berbanding kanak-kanak yang tidak mendapat DHA dan EPA.

♥ Risiko Asma: Kajian pada tahun 2008 mendapati anak-anak yang ibunya mengambil minyak ketika mengandung kurang mendapat asma.

♥ Pembesaran: Membantu pembesaran dan perkembangan otak bagi bayi pra-matang.

♥ Kelahiran Pra-Matang: Kajian pada tahun 2003 menunjukkan jumlah kelahiran bayi pra-matang oleh wanita yang mengambil telur yang diperkaya dengan Omega-3 kurang berbanding dengan yang tidak mengambilnya.

Manfaat Untuk Kanak-Kanak dan Remaja

♥ Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD): Kanak-kanak hiperaktif biasanya mempunyai jumlah Omega- 3 yang rendah berbanding kanak-kanak normal. Penggunaan suplemen Omega -3 dapat membantu membaiki tingkah laku, mengurangkan hiperaktif dan meningkatkan tumpuan bagi kanak-kanak bawah 12 tahun.

♥ Diabetes: Kajian yang dijalankan ke atas kanak-kanak yang menghidap diabetes jenis ke-2 (diabetes melitus) mendapati tahap diabetes boleh dikurangkan dengan pengambilan makanan yang tinggi kandungan Omega-3.

♥ Kemurungan: Kajian pada tahun 2006, minyak ikan mampu mengurangkan simptom kemurungan ke atas kanak-kanak dari usia 6 - 12 tahun.

Kombinasi hebat Omega Guard + Meal Shakes + Chewable Vita-C yang merupakan Set Kanak-Kanak yang dicadangkan untuk anak-anak. Ia bertujuan untuk kesihatan yang optimum dan perkembangan fungsi otak.


Jadi, inilah masanya untuk korang dapatkan Omega Guard Shaklee sebab November ini promosi Beli 6 Percuma 1 dan Beli 2 Diskaun 5%. Kedua-dua promosi ini pasti memberikan penjimatan berganda buat semua. Nak lagi jimat? Jom daftar ahli dengan yuran seumur hidup RM75 (SM) dan RM85 (SS) termasuk kos penghantaran kit.
_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

COD: Bandar Sri Permaisuri serta kawasan sekitar Cheras, KL.
POS: 1 Malaysia.

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

No comments

Post a Comment

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day