Pages

Nov 6, 2014

Omega Guard Untuk Anak-Anak

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Sihat semuanya? Semoga semua yang singgah di dyatie[dot]com dikurniakan kesihatan yang baik. InsyaAllah. Salam kasih sayang dari Yatie. :)

Omega Guard merupakan salah satu produk Shaklee yang bagus untuk minda dan daya tahan penyakit. Ia merupakan sumber DHA yang baik dari minyak ikan untuk kesihatan anak-anak. Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk dan bukan dimbil dari hati ikan. Ketumpatan Omega Guard adalah 3 kali ganda berbanding ketumpatan minyak hati ikan. 

Jom kita tengok apa manfaat Omega-3 untuk anak-anak;

Manfaat Untuk Bayi

♥ Perkembangan Kognitif: Terdapat kajian mendapati bayi yang dibekalkan dengan asid lemak Omega-3 DHA menunjukkan peningkatan dalam fokus, kemahiran sosial dan ujian kepintaran. Bayi-bayi yang mendapat bekalan Omega-3 DHA dan EPA (semasa ibu mengandung dan menyus) mendapat keputusan yang lebih tinggi dalam ujian kognitif pada usia 4 tahun berbanding kanak-kanak yang tidak mendapat DHA dan EPA.

♥ Risiko Asma: Kajian pada tahun 2008 mendapati anak-anak yang ibunya mengambil minyak ketika mengandung kurang mendapat asma.

♥ Pembesaran: Membantu pembesaran dan perkembangan otak bagi bayi pra-matang.

♥ Kelahiran Pra-Matang: Kajian pada tahun 2003 menunjukkan jumlah kelahiran bayi pra-matang oleh wanita yang mengambil telur yang diperkaya dengan Omega-3 kurang berbanding dengan yang tidak mengambilnya.

Manfaat Untuk Kanak-Kanak dan Remaja

♥ Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD): Kanak-kanak hiperaktif biasanya mempunyai jumlah Omega- 3 yang rendah berbanding kanak-kanak normal. Penggunaan suplemen Omega -3 dapat membantu membaiki tingkah laku, mengurangkan hiperaktif dan meningkatkan tumpuan bagi kanak-kanak bawah 12 tahun.

♥ Diabetes: Kajian yang dijalankan ke atas kanak-kanak yang menghidap diabetes jenis ke-2 (diabetes melitus) mendapati tahap diabetes boleh dikurangkan dengan pengambilan makanan yang tinggi kandungan Omega-3.

♥ Kemurungan: Kajian pada tahun 2006, minyak ikan mampu mengurangkan simptom kemurungan ke atas kanak-kanak dari usia 6 - 12 tahun.

Kombinasi hebat Omega Guard + Meal Shakes + Chewable Vita-C yang merupakan Set Kanak-Kanak yang dicadangkan untuk anak-anak. Ia bertujuan untuk kesihatan yang optimum dan perkembangan fungsi otak.


Jadi, inilah masanya untuk korang dapatkan Omega Guard Shaklee sebab November ini promosi Beli 6 Percuma 1 dan Beli 2 Diskaun 5%. Kedua-dua promosi ini pasti memberikan penjimatan berganda buat semua. Nak lagi jimat? Jom daftar ahli dengan yuran seumur hidup RM75 (SM) dan RM85 (SS) termasuk kos penghantaran kit.
_______________________________________________________

Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

COD: Bandar Sri Permaisuri serta kawasan sekitar Cheras, KL.
POS: 1 Malaysia.

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

No comments

Blog design by Rainy Day