October 27, 2014

Jeruk Mangga Asam Boi

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

First of all, Yatie memang peminat tegar mangga. Seriously! Bukan sebab mengandung, Yatie akan kecur air liur dengar pasal mangga. Baru dengar kecur air liur tau. Kalau tengok, time tu jugak Yatie nak. Nasib baik kiranya kali ini Yatie bersabar tunggu Jeruk dari Lin pemilik instagram Lagenio Store. Sebab Yatie tak yakin nak beli dekat tempat lain. Hihi.

Jeruk Mangga Asam Boi
So, Sabtu lepas akhirnya Yatie dapat makan mangga ni. Wiwiwi. Nikmat tak terkata masuk kereta terus buka krup krap krup krap. Sedap weh! Alhamdulillah. Syukur nikmat. Nasib baik order dua. Satu pedas satu tak pedas. Menyesal ambil dua je. Haha. Dah habis dah kedua-duanya malam tadi. Nangis! Terliur lagi ni ha. Huhuhuhu.

Ramai yang kata senang je resepinya. Buat sendiri lagi bagus. Jimat. Tapi, kalau semua orang buat sendiri siapa pula nak beli kat orang berniaga? Tak gitu? Hahahaha. (Ini ayat menyedapkan hati empunya blog sebab malas nak buat sendiri. Hihi.) Actually, Yatie rasa macam susah nak dapatkan mangga yang fresh tau dan boleh krup krap krup makan. Kalau kat kampung, bersepah! Huhu.

Kalau korang 'satu geng' dengan Yatie, korang boleh pergi dekat instagram Lagenio Store. Sedap I told you. Won't regret. Guaranteed! Hehe. Tapi, kalau boleh jangan beli by pos bagai eh. Sebab nanti jadi kes viral kat FB tuh katanya peniaga tu menipu. Yang diterima tak sama dalam gambar. Satu hal yang kena ingat, mangga tuh dah la dah kupas di jeruk kan pulak. Berdepan dengan haba panas semasa on the way dia nak sampai kat kita. Fresh pun masa pos. Dah jadi tak fresh. So, better cari yang jual dekat area korang k.

Sekian review dari peminat tegar buah mangga. Hehehe.

Salam Sayang,

DYatie.
_________________________________________________

DYatie merupakan seorang suri bekerja yang juga merupakan seorang Pengedar Sah Shaklee. Anda yang berada di sekitar Cheras (Bandar Sri Permaisuri, Bandar Tun Razak, Maluri, Shamelin) boleh dapatkan dari DYatie. Bagi yang berada di luar kawasan, DYatie juga membuat pengeposan 1 Malaysia. InsyaAllah konsultansi eksklusif dan percuma sepanjang hayat akan diberikan buat anda.

DYatie juga merupakan pemilik Arissa's Gallery dan Kedai Cadar Online DRABArissa's Gallery merupakan platform perkongsian secara umum apa yang dibekalkan oleh pemilik dyatie[dot]com ini seperti Shakleebarangan  untuk education anak-anak dan pekasam dagingKedai Cadar Online DRAB juga membekalkan pelbagai jenis cadar yang menarik dan mengikut citarasa serta trend semasa.

No comments

Post a Comment

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day