October 19, 2014

Apakah Kepentingan EPA dan DHA?


Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.


Dulu-dulu, Yatie tak ambil tahu tentang EPA / DHA. Tapi, bila dah ada anak dan kena beli susu formula; masa tu baru tahu tentang kandungan EPA / DHA yang ada dalam susu. Biasalah, selagi bukan kita yang lalui memang jarang sekali kita nak ambil tahu. Huhu. Eh! Bukan kita. Yatie. Hehe.

Mari sama-sama kita tengok apakah kepentingan EPA dan DHA;

EPA
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mencegah pembekuan lemak dalam darah
  • Mencegah kadar kolestrol yang berlebihan
  • Mencegah tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi
  • Baik untuk pesakit jantung

DHA
  • Mencegah asthma
  • Meningkatkan daya sensual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelak kanser payudara & kanser prostat
  • Mengelak migrain, rasa kebas pada anggota badan dan mengelak rasa sejuk pada kaki dan tangan
Ringkasnya, EPA dan DHA nutrien penting untuk kesihatan otak dan retina.

Sumber: drhoffman

EPA dan DHA ada terdapat dalam Omega Guard Shaklee yang mana ia merupakan rangkaian 7 asid lemak Omega-3 semulajadi seperi EPA, DHA, ALA dan lain-lain. Ada pelbagai manfaat kesihatan yang boleh diperoleh dari Omega Guard dan untuk buat pengetahuan semua, Omega Guard turut terdapat dalam Set Kanak-Kanak, Set Athma dan Set Sendi.

Manfaat Omega Guard

_______________________________________________________


Jika anda,

☻ berminat dengan produk ini? 
☻ mahu tahu lebih lanjut tentang produk ini? 
☻ mahu dapatkan produk ini? 

☻ mahukan penjimatan sehingga 25%? 
☻ mahu menjadi ahli? 
☻ mahu menjana pendapatan? 

 (yuran keahlian seumur hidup; RM75 (SM) + RM85 (SS) termasuk kos penghantaran kit) 

 Hubungi Yatie sekarang! 

 SID: 1132971
WeChat: DYatie7786 
 Emel: dayang86@gmail.com 
 SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069 

 "Konsultansi Eksklusif & Percuma Sepanjang Hayat" 

 *Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

No comments

Post a Comment

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day