September 17, 2014

NAB: Adik Babapp..

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Minggu lepas, Yatie ada sedikit conversation dengan Arissa tentang 'adik'. Arissa memang kononnya TAK NAK adik. Macam faham benar adik tu apa. Huuu. So..

Mak: Ica nak adik tak?
Arissa: Tak nak..
Mak: Kenapa?
Arissa: Nanti adik babap..
Mak: Hahaha.


Tadi, Arissa dengan ayahnya sembang. Ada something kot kat kaki Arissa.

Ayah: Kenapa ni? Siapa buat?
Arissa: Adikk..
Ayah: Haha. Adik buat? Yeke. 
Arissa: Adik gigit.
Ayah: Adik gigit? Adik ke bukan abang?
Arissa: Adik..
Bla. Bla. Bla. Bla. Bla.


Dan sekarang, Yatie faham dalam conversation pertama tu dia tak nak adik sebab adik babap. Haha. Adeh! Nampak sangat anak ku oh anak ku jenis pasrah orang buat apa kat dia. Tapi tak bagi muka kat mak ayah mak sedara nenek nak buli dia. Huhuhu.

Selamat malam semua.

Salam sayang,
DYatie.

3 comments

  1. ayra lak dia suka sangat dgn baby. suka tapi dalam masa yang sama jeles. dilema sangat budak tu.. hihi.. kalau tengok baby orang, kemain dia nak sayang-sayang, peluk2, agah2.. tapi bila cakap nanti kita tidur dengan baby apa semua bla bla.. terus dia taknak.

    ReplyDelete
  2. alamak..klu dapat adik cam rania abis la kak ica.. kena tampo, kena gigit, smua kena..huhu

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day