Pages

Aug 4, 2014

Raya 2014 di Perak

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

I'm back! Hihi. Biasalah. Cuti raya, blog pun cuti raya jugak. Heee. So, semua dah masuk kerja ke? Yatie baru masuk hari ni. Uish! Lemau! Sobs! Nasib baik kerja banyak dah settle sebelum cuti hari tu. Lega. 

Alhamdulillah. Diizinkan Allah untuk bersama dengan keluarga yang dikasihi walaupun Yatie tak beraya dekat Sarawak tapi, teknologi sangat membantu. Tidak terasa sangat berjauhan dengan keluarga di Sarawak sebab ada video ucapan perantau dari diorang. Sooo sweet.. ;)

Raya pertama; Tengahari kami ke Batu Gajah rumah Mak Long Suami dan petangnya pula ke Padang Rengas ke rumah Mak Long Arissa. Heee. Tahun ni Mak Long Arissa beraya dulu sebelah suami.

Raya kedua; Kami ke Teluk Intan, kampung Suami. Ke rumah Abah Suami (abang Mak), kemudian ke ruamh Opah We dan seterusnya ke rumah Pokde Suami (adik Ayah).

Raya ketiga; Kami bawa anak-anak dan adik-adik mandi Sungai Chepor dan petangnya kawan Suami datang bertandang. Ewah! Heee.

Raya keempat; Kami ke Sri Iskandar jenguk baby baru Ima dan Faiz; Ziqri El Fahri dan kemudian dengan ibu pantang ke Stat-18 jenguk baby baru Dila dan Ho; Qhayyeem.

Raya kelima; Balik KL sudah. Tak nak jumpa jem katanya. Tup tup tengok updated news; Sabtu Ahad takde jem pun. Huuuuuu. 

Sekian sahaja diari raya kami. Haha. Keluarga Suami kecil comel je. Memang sekejap je boleh habis ronda. Hihi. Kalau keluarga Yatie, raya kelima pun belum tentu habis jumpa. Gitteww. InsyaAllah, tahun depan giliran beraya di Sarawak pulak. Heee.

So, macam biasa. Bukan raya la kalau tak ada gambar raya. Hihihi.

keluarga kecil kami
InsyaAllah tahun 2016 nanti berkembang keluarga kami
mohon sentiasa doakan ye teman-teman
^_^

Ayah ♥ Mak
nak pencen dah
tengah habiskan cuti

kemain cucu tu amik gambar bawa teddy bear tok maktok bagi
mata tu sibuk tengok tv
huuuuu

tak pernah lagi lengkap gambar raya keluarga sebelah suami
even yang si bujang seorang lagi tu pun tak ada

Last but not least, puteri Yatie yang sangat susah nak ambil gambar sekarang. Phew~! 

gambar ucapan khas raya untuk keluarga di Sarawak. heee.

nampak scratch bawah hidung tu
hilang sikit seri muka ayu
haha

kekasih mak ayah

rock oh!

semoga terus menjadi penyejuk di mata penawar di hati

Last sekali. Ye ini memang last. Hehe.

anak ♥ mak
kami sarawakian
tetiba
haha
Sekian, hehe. Tak banyak sangat gambar yang sempurna. Sobs! Gambar bertiga kami pun banyak yang gambar 'trifie'. Waima pakai baju sama color pun tetap tak nampak sebab mak tudung warna lain. 'trifie' mana nak dapat full frame. Tak gitu? Hihi.

Ok then, esok esok kita jumpa lagi.

XOXO,
Mak Arissa.

5 comments

Chekgu Azrine said...

Sure sis rindu nk raya sarawak kan..fhm sgt..hehe..
Selamat hari raya sis!

Hana Soffelia said...

Arissa pandai sgt hah bergaya.. Hana pun plan 2016, insya allah akan bertambah ahli keluarga. hehe

Selamat hari raya yati. Maaf ye kalau ada salah dan silap.

Aty_Fared said...

cantik drss arissa.. :)

LYAfrina said...

salam aidilfitri
maaf zahir n batin

comelnyer arissa pkai dress..mcm princess dah

mynameismy said...

Comel arissa.. :)

Selamat Hari Raya yatie... :)

Blog design by Rainy Day