Pages

Aug 18, 2014

JJCM: Roti Canai D'Bukit

Bismillahirrahmanirrahim. 

Assalammualaikum. Hai. 

Sabtu; kami ke Roti Canai D'Bukit. Hujung minggu ni kami 'berkampung' di Sri Kembangan sebab Yatie ada sukan office. Lokasi tempat makan yang Yatie cari mestilah yang berdekatan. Google aje 'tempat sarapan sedap di Sri Kembangan/Serdang/Bangi'. Hihi. Roti Canai D'Bukit pilihan kami.

Review ramai yang cakap makanan best. Lagi menggoda bila tagline sesetengah blogger: Roti Canai Kuah Kambing. Wallaweh. 'Hantu Kambing' terus teringin. Hihi. Katanya jugak tempat akan sesak bila lepas pukul 9. Bila tempat sesak korang fikir apa? Mesti sedap kan? Hihi.

Kami sampai dalam pukul 9 lebih macam tu. Memang banyak kereta kat tepi jalan sebab kat atas bukit dah penuh. Kami sampai atas tengok dah penuh. Tapi, menyelit je la kat meja panjang. Tak menyelit lambat la nak duduk. Heee. Tapi, masa tu memang dah cakap kat diri sendiri; sila bertabah nak tunggu canai siap sebab ramai yang masih menunggu.

Kami order nasi lemak telur mata 1, roti telur 1 dan roti kosong 2 then air milo ais 1 dan kopi ais 1. Pertama sekali dorang akan bagi kuah dulu siap-siap. Sedih daging kambing dah habis. Huuuu. Tapi kuah  pun boleh. Hehe. Then, dorang akan hantar air. Lepas tu nasi lemak dulu. Lebih kurang macam 5 6 7 minit gitu, barulah roti. So far, masa menunggu diterima. Heee.

Nasi lemak? Perghhh! Sedap weh! Sambal sedap nasi nya pun sedap. Arissa makan tambah-tambah tanpa sambal. Sedap lah! Then roti telur dan roti kosong jugak terrbbaaaiikkkkk. Yatie suka! Suka sangat! Lembut je tau. Siyes best. Tak berminyak. Tak terasa habis 2 keping. Hihihi. Air pun sedap.  Adui.. terbayang-bayang la pulak ni. Huhuhu.

Harga? Haaa. RM10.60 je total. Murah kan? Tempat glam, sedap, murah setakat tunggu 5 6 7 minit apa ada hal. HewHewHew. On the next day (Ahad), kami pergi lagi sebelum balik Cheras. Hihi. Nasi Lemak 2, Mee Jawa 1, Roti Telur 1, Roti Kosong 1, Teh Ais 1 dan Milo Ais 1. RM14.60. Dang Ding Dut, Tali Kecapi. Kenyang Perut, Suka Hati. Hihi.

Recommended sangat tempat ni. Yatie dah target time nak pergi sini lagi bulan depan. Ada Halal Fest kt MIECC Sri Kembangan jadi kita boleh la ke Bangi dulu breakfaat sebelum ke Ekspo. Hehe. Korang kalau nak beralih angin, Yatie memang recommend makan canai kat sini. Tekak Yatie memang cakap Superb. Hihihi. 

Ok. Ni alamatnya Roti Canai D'Bukit; Jalan Saunjana (Persiaran Jaya), 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

Yatie tepek sikit gambar ye. Orang ramai Yatie segan nak ambil banyak gambar. Hahaha.





XOXO, 
Mak Arissa. 

1 comment

Chot said...

dolu2 zaman duduk bangi..layan jugak. Kedai pun kedai papan aje.. apedahal kalau makanan sedap kan.

Blog design by Rainy Day