August 30, 2014

GLA Complex Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Pernah dengar Evening Primrose Oil (EPO)? Yatie yakin ramai yang pernah dengar. Yatie dulu pun makan EPO juga untuk menstabilkan period yang tak menentu. Shaklee juga ada 'EPO' yang bernama GLA Complex. Sebenarnya, kandungan EPO dan GLA Shaklee adalah sama iaitu Gamma Linolenic Acid. Jom baca apakah itu Gamma Linolenic Acid;

Gamma linolenic acid (GLA) is a dietary omega-6 fatty acid found in many plant oil extracts. Commercial products are typically made from seed extracts from evening primrose (average oil content 7-14%), blackcurrant (15-20%), borage oil (20-27%) and fungal oil (25%). GLA is not found in high levels in the diet. It has been suggested that some individuals may not convert the omega-6 fatty acid linoleic acid to longer chain derivatives, such as GLA, efficiently. Thus, supplementation with GLA-containing oils, such as borage oil and evening primrose oil, is occasionally recommended to increase GLA levels in the body.

GLA is available commonly as a dietary supplement and is sold over the counter in capsules or oil to treat a variety of conditions such as eczema, oral mucoceles (mucus polyps), hyperlipidemia (high cholesterol), depression, postpartum depression, chronic fatigue syndrome (CFS), psoriasis (chronic skin disease), muscle aches, and menopausal flushing.

There is currently good evidence for GLA treatment in rheumatoid arthritis, acute respiratory distress syndrome, and diabetic neuropathy (nerve damage). Little or no effect has been found in treatment of atopic dermatitis, attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), cancer prevention, menopausal flushing, systemic sclerosis, and hypertension (high blood pressure). GLA has also been used to help with the body's response to tamoxifen in breast cancer patients.

Today, production and extraction of oil from evening primrose and borage is done by companies primarily in China, New Zealand, and England. Pharmaceutical licensing for GLA oil products has had only limited success worldwide.

sumber: http://www.healthline.com/natstandardcontent/gamma-linolenic-acid

Ok. Nampak tak yang dah bold tu? Ringkasnya, GLA Complex Shaklee ni diekstrak dari borage. Berdasarkan artikel di atas, jelas menunjukkan bahawa purata kandungan minyak dari borage dalam 20-27% berbanding dari evening primrose yang mengandungi 7-14% minyak. Oleh yang demikian, GLA Complex Shaklee mengandungi lebih GLA dari Evening Primrose Oil (EPO). 

GLA Complex Shaklee;
♥ 2 kali ganda GLA,
♥ 3 kali ganda bioavailabiliti, dan
♥ 3 kali lebih berkesan
berbanding EPO. 

Setiap kapsul GLA Complex mengandungi >300mg GLA. Gabungan GLA dengan minyak sunflower dan Vitamin E meningkatkan lagi keberkesanan dan kestabilan GLA Complex.



Jom sama-sama berkenalan dengan lebih terperinci;

♥ Herba Tradisi Yang Dipercayai
  • Ekstrak dari borage yang boleh merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan keleseuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
♥ Mengawal Selia Estrogen & Testosteron
  • membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon
  • memperbaiki sistem PMS, kesakitan, retensi air, sakit payudara dan kecelaruan emosi
♥ Melambatkan Menopaus
  • memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman & depresi
  • melambatkan penuaan, mengetatkan uterus dan memberikan tone kepada uterus untuk kulit lebih muda
♥ Memperbaiki Prostatomegaly
  • memperbaiki masalah prostat lelaki
  • memperbaiki masalah kerap kencing
♥ Menentang Kanser
  • antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh
  • menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser
♥ Memperbaiki Inflamasi Kulit
  • mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea dan kurap
  • meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatism dan artritis
♥ Menghalang Kompilasi Diabetes
  • merendahkan gula dalam darah
  • meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula yang tinggi
♥ Membantu Perlangsingan & Menghalang Pertambahan Berat Badan
  • merendahkan kolestrol LDL
  • memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat
♥ Menghalang Tekanan Darah Tinggi
  • menghalang pembekuan darah
  • meransang peredaran darah
  • mengembang saluran darah
  • mengelak masalah jantung seperti ateriosklerosis & myocardial infarction
♥ Memperbaiki Tekstur Rambut
  • memperbaiki rambut kering & gugur
♥ Hyperaktif & Autisma (ADD/ADHD)
  • ujian klinikal menunjukkan GLA memperbaiki keadaan kanak-kanak autism, sukar memberi tumpuan dan hiperaktif
Ada banyak manfaat GLA Complex kan? Jika ada sebarang pertanyaan atau nak mendapatkan GLA Complex ini, hubungi Yatie pada bila-bila masa. InsyaAllah Yatie akan memberi maklum balas sepantas mungkin. Harga bagi 1 botol GLA dengan 60 tablets ialah RM91.25. Dan untuk ebih penjimatan, Yatie menjemput anda untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan yuran seumur hidup berjumlah RM65 sahaja. 

Oh ye! Anda masih lagi berkesempatan untuk mendapatkan GLA Complex dengan promosi Beli 6 Percuma 1. Jangan lepaskan peluang keemasan ini! Promosi berakhir esok! ;)

Jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut berhubung produk ini atau anda mahu mendapatkannya, hubungi kami sekarang. Konsultansi eksklusif dan percuma sepanjang hayat buat para pembeli suplemen dari Yatie.

SID: 1132971
WeChat: DYatie7786
Emel: dayang86@gmail.com
SMS/Whatsapp/Telegram: +6019 460 3069

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

No comments

Post a Comment

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day