July 4, 2014

Bisnes Online Mudah

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Tajuk pagi ini Yatie pinjam dari Ummi Shaklee Yatie. Hehe. Kalau ada sesiapa yang baca blog Yatie merupakan kawan FB Yatie juga, Yatie rasa korang tahu apa dia bisnes online mudah yang Yatie nak kongsikan ni. Tambah pulak Yatie dah pinjam tajum Ummi Shaklee katanya kan. Jadi, haruslah Shaklee. =P

Yatie straight to the point ok?

Yatie mula bisnes online ni sejak tahun 2012. Ya, bermula dengan topi bunga kembang sekuntum tu. Hihi. Kemudian Yatie dropship. Dropship baju anak-anak dan dropship cadar. Lepas tu Yatie senyap membisu sekejap. Kemudian bila bangkit semula Yatie masih kekak drosphip cadar dan upgrade sikit jadi reseller bagi barang anak-anak. Ehem! Dropship dan reseller ada sedikit perbezaan ye adik kakak. Hoho.

Tahun ini, hati terbuka untuk upgrade jadi Pengedar Sah Shaklee dan Pengedar Pekasam Daging. Subhanallah. Ya, rezeki itu tidak akan datang bergolek ke arah kita. Kita yang perlu berusaha untuk mendapatkannya. Secara jujurnya, ada sedikit ralat / kesalan nun dalam hati yang paling jauh 'kenapa aku tak jadi salah seorang dari Shaklee dulu? lama dah kot kenal Shaklee.' Faham tak? Huuuu.

Saya Pengedar Sah Shaklee Cheras

Dan ya. Sesungguhnya semua itu datang dari Allah. Tetapi, better late than never. Tak gitu? Alhamdulillah, Yatie dah bulan ketiga bersama Shaklee. Kalau tak ada hasilnya, Yatie tak akan cerita. Malu kata ko. Bahaha. Yatie tahu ramai yang takut sebab Shaklee ni pun salah satu bisnes MLM. Ye. Yatie tak nafikan. Dan Yatie juga dulu menyampah sangat bila orang cerita MLM. 

Shaklee walaupun MLM tetapi, tak ada istilah pendapatan pasif. Big No! Masing-masing kena usaha. Awak ada kedai, awak kena lah berusaha nak bagi barang dalam kedai laris. Gittew. Faham ke idok? Hihi. Ok. Kenapa saya cakap Shaklee ni Bisnes Online Mudah?
  1. Modal serendah RM75 (SM) / RM85 (SS).
  2. Tak semestinya anda perlu simpan stok.
  3. Tempahan semuanya di hujung jari.
  4. Kehadiran GDEX dinanti.
Simple tak? Hihi. Modal tu sebenarnya yuran keahlian seumur hidup. Kalau ada modal lebih, boleh simpan stok di rumah. Kalau tak ada, tak apa. Sebab kita place order pada Shaklee, then Shaklee akan pack n hantarkan suplemen terus ke rumah kita atau rumah customer. Satu lagi, place order semua melalui website. Kita tak perlu nak SMS Shaklee tanya ada stok atau tidak. Semua ada dekat web. Last sekali, kita just tunggu GDEX sampai depan rumah kita atau customer SMS bagi tau GDEX dah sampai. Gitteww.

Ye. Simple je. Sesuai sangat bagi kita yang tak berapa nak cukup modal dan tak berapa nak cukup masa untuk packing sendiri sebab ada kerja hakiki dan yang nak buat side income. Sebenarnya, untuk makan sendiri pun boleh dapat bonus jugak (jika cukup syarat). Nak bisnes ke tak nak bisnes ke. Yatie alu-alukan korang jadi ahli sebab penjimatan dengan harga ahli adalah sangat berbaloi-baloi.



So, Yatie cuma kongsi apa yang Yatie buat sekarang. Dan kenapa Yatie jadi pengedar Shaklee. Kalau korang berminat untuk jadi sebahagian dari kami (ye kami. saya di bawah naungan group shaklee yang oh-sem!), jangan malu jangan segan contact Yatie dengan apa cara yang kalian selesa. Kita sama-sama tambah pendapatan. Siapa tahu dengan izinNya nanti kita boleh jadi salah seorang WAHM. ;) Allahummaamiin.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Penghantaran satu Malaysia; Semenanjung, Sabah & Sarawak.

Jika mahu mendapatkan penjimatan sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli dengan yuran pendaftaran hanya RM65 seumur hidup. Ada banyak lagi keistimewaan menanti anda!

XOXO,
Mak Arissa

2 comments

  1. Alhamdulilah, lama dah ros berkecimpung dalam bidang biz rupanya...sudah 4 tahun kan masuk thn ini, seronok bila kita buat bisnes yang kita suka...julia sekarang tgh analisis bidang biz apa julia nak ceburi secara series dari bawah, dari zero...boleh contohi mcm ros...tahniah dear...keep it up

    ReplyDelete
  2. seronok bila tengok orang berjaya..tahniah

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day