June 13, 2014

Vitamin Cinta; Resepi Rumah Tangga

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.


"Jika perkara ini berlarutan adakah saya boleh bernikah seorang lagi?" 

Ayat terakhir tu; Macam seram je. Macam takut je. Huhu. Semoga persoalan ini tak timbul dari suami kekasih hati kita semua. InsyaAllah. Jom kita sama-sama bermuhasabah diri / audit diri. 

"Isteri bertanggung jawab melayan kemahuan suaminya dengan baik pada bila-bila masa sahaja kecuali dalam keadaan uzur syar’ie (ketika haid atau nifas). 
Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: Apabila seorang suami mengajak isterinya ke tempat tidur, tetapi diaenggan melayan ajakan suaminya, maka suami tidur dengan marah pada waktumalam itu, nescaya malaikat mengutuknya sampai waktu subuh. 
Bagi mengelakkan daripada digolongkan ke dalam golongan yang ingkar, maka isteri perlulah memenuhi kemahuan si suami jika tidak mempunyai alasan yang kukuh untuk menolaknya. Sekiranya kemahuan suami tidak dilayani dibimbangi suami terjebak dengan dosa seperti melakukan onani atau berzina. 
Sehubungan itu isteri mestilah sentiasa menjaga kesihatannya supaya tidak mudah penat dan dapat melayani kehendak seks suami dengan baik. Sekiranya dia tidak mampu berbuat demikian dia boleh memberi alasan kepada suaminya." 
Sumber: Al Hafiz.net
Naluri atau daya sensual ni  merupakan satu kuasa yang mendorong seseorang berperasaan berahi dan seksual. Sebilangan 30% wanita tak ada daya seksual langsung dan sebilangan wanita yang lain mengalami masalah kurang daya seksual dalam keadaan tertentu. 

Antaranya; semasa mengandung, selepas melahirkan anak, tempoh menyusukan anak dan semasa menopaus. Ia juga boleh berkurang ketika mengalami tekanan atau kemurungan dan pada bila masa-masa je bila perasaan dan emosi terganggu.

Tanda-tanda kurang naluri dan daya seksual ialah bila isteri tak berminta dan tak ada keinginan untuk melakukan persetubuhan. Isteri mungkin masih suka berpeluk-peluk kerana perasaan cinta masih ada tetapi tak ada keinginan / keperluan untuk melibatkan diri dalam hubungan keintiman. 


Perkara sebegini boleh membuatkan suasana suami isteri menjadi suram. Contoh seperti soalan yang di atas tadi. Tak pasal-pasal suami tanya boleh tak bernikah lagi. Kamu mahu? Yatie yakin ramai yang tak mahu. Kan? Jadi, berbalik kepada soalan pertama si suami tadi, "adakah rawatan atau ubat untuk menaikkan kembali nafsu isteri saya?" Yatie baca komen, ada yang mencadangkan ubat kuat / nafsu. Dan disini Yatie nak cadangkan juga Vitamin Cinta / Vitamin Seks / Vitamin E Shaklee.

Vitamin E Shaklee memainkan peranan yang penting untuk kesihatan seksual. Ia dapat membantu isteri menstabilkan hormon dan sekaligus meningkatkan daya seksual terhadap isteri. Bukan itu sahaja, Vitamin E merupakan salah satu vitamin kecantikan yang digemari ramai selain dari Vitamin C.

khasiat umum Vitamin E Shaklee

Khasiat Vitamin E untuk suami isteri:
  • Kecantikan
  • Meningkatkan kesuburan
  • Meningkatkan daya seksual
  • Menghangatkan hubungan suami isteri
  • Antioksidan
Vitamin E untuk masalah lelaki:
  • Ereksi lebih lama
  • Memberi lebih tenaga (seksual)
  • Orgasma lebih kerap dan bersemangat
Berminat untuk tahu lebih lanjut tentang vitamin E atau hendak mendapatkannya, hubungi Yatie:

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Penghantaran satu Malaysia; Semenanjung, Sabah & Sarawak.

Jika mahu mendapatkan penjimatan sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli dengan yuran pendaftaran hanya RM65 seumur hidup. Ada banyak lagi keistimewaan menanti anda!

XOXO,
Mak Arissa

No comments

Post a Comment

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day