June 27, 2014

Tempahan Biskut & Kek Orang Perak

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Ok. Iklan lagi. Haha. Masa rehat agak panjang hari ini. Jadi, Yatie nak iklankan produk hari raya dari orang yang Yatie kenal. Tadi Kek Lapis dan Popia Seaweed dari Sarawak kan? Hari ini dari orang Perak pula. Haaa. Hehe. Orang Perak ni pula ialah Ibu Arissa, Kak Zaina. Haaa. Sepertimana Ibu Ca ni jaga Arissa dengan penuh kasih sayang seperti anak sendiri, macam tu la jugak dia buat kek; dengan penuh kasih sayang. Ecewah! Hehehe.

Ibu Ca ni memang selalu masak untuk surau taman perumahan mak mentua. Masa tunang Mak Long Arissa pun Ibu Ca ada bagi Moist Choc Cake. Besooo. Sedap. Siap design lagi. Kalau kat FB Ibu Ca ni selalu juga nampak upload kek la, pizza la dan macam-macam la. Nasib baik dah duduk jauh. Kalau Arissa still duduk sana dengan dia yang dah selera kuat sekarang ni, mau gedempol budak tu. Hohoho.

Panjang pulak ceritanya. Huuu. So ini antara yang Kak Ina buka untuk tempahan. (Sekejap kak zaina, sekejap Ibu Ca sekejap Kak Ina. haha.) Apa yang penting, orangnya sama ye adik kakak. Hehe.

Pelbagai jenis Kek Marble & Kek Butter.



Pelbagai jenis biskut termasuk semperit dahlia, kastard dan coklat. Semuanya memberikan rasa yang berbeza. Bukan warna ja berbeza ye. Heee.

Kak Ina. Raya pertama nanti Arissa datang rumah tau. Nak rasa semua ni. Hihihi. So kawan-kawan yang ada dekat Perak terutamanya, boleh contact Kak Zaina ni; 0125869516 atau boleh je contact Yatie sendiri dekat FB atau Whatsapp 0194603069.

XOXO,
Mak Arissa.

1 comment

  1. cantik yer kek...tp tahun ni julia nak belajar buat kek kukus sendiri kot nanti...itu sebab kena cabar diri sendiri sbb x reti buat kek hahhahaha...tunggu eh mood nak belajar kek dari online...ntah jadi ke idok tak tahu lah ros hahaha

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day