June 6, 2014

CPUV 2014: IKEA - Children

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Alhamdulillah. Rezeki anak. Tahun ni dapat juga CPUV. Macam tau-tau je Yatie suka berangan tengok barang-barang dekat IKEA - Children. Bak kata Wawa, berangan is free. Haha. Alhamdulillah juga. Yatie berjaya juga siapkan bilik Arissa dan letak canopy idaman sejak dulu lagi. Iye. Lama dah berangan nak buat bilik Arissa cantik-cantik. Haha. Tak siap pun lagi sebenarnya, tapi perlahan-lahan orang kata. Tak gitu? ;)

Nak tengok barang-barang apa yang Yatie berkenan tengok dekat IKEA - Children? Heee.

kitchen set
macam real kan?
tapi arissa dah ada kitchen set tesco. hihi.

table set
hari tu pergi IKEA nak ambil yang ni tapi sampai berkenan yang lain.
padan muka pergi nak ambil yang diberkenan dah habis stok.
hari tu beli table set mydin. hehehe.

katil single dengan kanopi
arissa ada katil queen mak ayah punya.
pakailah sampai besar nak oi. muehehehe.

ceiling lamp
ok. ini pun berkenan. hari tu tak ada dalam list.
future list, maybe. heee.

storage / wardrobe
ok. ai is berkenan ini sangat-sangat.
duit oh duit, jatuh kau dari langit. bahaha.

trofast storage
oh ini jugak untuk simpan mainan dan blocks dia. 


wardrobe
ok ini jugak buat hati ku patah seribu.
sekarang arissa pakai yang zaman baby punya lagi.

cabinet with shelf
haaa. ini lagi berkenan sebab boleh simpan buku dia.
urut dada macam ni. hihihihi.

Fuhh. Barang-barang IKEA - Children ni memang sangat menawan hati kan? Itu belum lagi tengok department lain. Hehe. Bagi Yatie, kalau nak pergi IKEA kena menabung dulu. Baru puas hati pergi. Kalau tak nanti jadi putih mata je. Huhu.

Ok then, jumpa lagi nanti InsyaAllah.

Happy weekends guys! ;)

XOXO,
Mak Arissa.

3 comments

  1. barang IKEA tuk budak memang besh2 kan... :)

    ReplyDelete
  2. saila kan, aritu berangan la nk beli wardrobe mcm dyg share tu..tp harga ya ampun..tular wardrobe murah sikit..hehehehe..edisi jimat :)

    ReplyDelete
  3. budak2 mesti suka barang2 IKEA ni. nampak cantik dan kemas

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day