May 4, 2014

Zalora: Trend Terkini - Baju Muslimah

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Korang peminat Baju Muslimah tak? Heee. Yatie memang peminat tegar Baju Muslimah. Selesa rasanya bila pakai. Kalau korang perasan, muslimah tops & baju peplum sekarang dah moden. Apa kata orang, baju mengikut trend semasa. Pakaian menutup aurat tapi tetap bergaya. Gitteww. 

Pereka-pereka fesyen tempatan sekarang ni pun dah banyak hasilkan pakaian Muslimah. Rambang mata Yatie dibuatnya sebab ada banyak jenis pilihan stail. Tambahan pula sekarang ni, golongan hijabista membuatkan diri ini teruja. Ala. Korang pun kalau tengok Fatin Liyana, Irine Nadia, Dena Bahrin, Maria Elena dan etc. pasti syok kan tengok diorang bergaya dengan pakaian muslimah. From head to toe gitu. Ada ramai lagi fashion blogger yang menggayakan pakaian muslimah ni. 

Muslimah tops, blouse dan baju kurung moden sekarang ni sangat versatile. Kalau kita tengok gabungan trend kontemporari & tradisional - iada dapat menghasilkan gaya yang lebih segar dan elegan. Bila di touch up dengan kreativiti sendiri - lagi umphh dan sangat menunjukkan peribadi sendiri. Haa. Kalau nak tahu, inilah tips paling mudah nak menggayakan Baju Muslimah.

Kita tak perlu nak ikut trend semasa sangat. Orang buat gitu awak pun nak buat begitu. Tak semua orang sesuai. Ikut kreativiti dan stail kita sendiri. Jangan jadi mangsa fesyen. Tahu? Kalau ada aksesori macam bracelet atau handbag - lagi menyerlah. Ha satu lagi, tudung dan shawl sekarang ni pun pelbagai stail. Pilihan hijab yang sesuai akan menambahkan lagi keanggunan dan kejelitaan anda. Ecewah!

Sekarang ni, dah tak perlu nak drive pegi butik. Dengan adanya website online shopping & blogshop, semuanya mudah. Klik Klik Aje! Hehe. Contohnya, Zalora ler yang kualitinya kita pasti tak perlu risau. Google aje Zalora, banyak review terbaik Zalora. Oh ye. Sekarang ni kalau pergi kenduri or apa-apa majlis agama, stail Pakaian Muslimah dah tak asing lagi kan? 




Amacam? Cantik ker idak? Terjah Zalora untuk pelbagai stail Baju Muslimah sekarang! ;)

XOXO,
Mak Arissa.

1 comment

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day