May 14, 2014

Wordless Wednesday: Handmade Baby Hat

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Yatie pernah cerita bagaimana bermulanya Yatie berniaga kecil-kecilan dan buka page FB Arissa's Gallery dekat sini. Sejarah katanya. Hehe. Tapi, Alhamdulillah. Rezeki Nur Arissa Batriesya. =)

Sebelum Yatie berceloteh tatkala Wordless Wednesday, cuci mata tengok anak solehah Yatie yang bijak pandai nih. InsyaAllah. Hehe. Yatie gelar si solehah Yatie ni masa tengah pakai topi ni; Dak Bunga Kembang Sekuntum Atas Kepala. Hehe. Sebab antara topi pertama dia yang bunga kembang ni. ;)











Pelbagai ekspresi wajah kan? Masa ni boleh lagi nak panggil-panggil main cak cak. Sekarang? Cak cak 100 kali belum tentu dia bagi kami pose terbaik. Hihi. By the way, Arissa start pakai topi ni dari umur 4 bulan hingga lebih setahun. Alhamdulillah. Sebenarnya Arissa pun bukan jenis buang topi ni. Kalau tak, tak jugak mak nya 'gila' dengan topi ni dulu. Hehe.

selain dari topi, ada accessories handmade lain
Ada tak yang berkenan ni? Hehe. Yatie dah tak jual dah. So, kat sini Yatie nak share korang boleh beli dekat siapa. Topi ni boleh tambah nama juga tau. So, bagi yang nak tambah nama boleh tambah nama. Harga sedikit berbeza dengan yang standard. Boleh juga kalau nak custom color tapi depends on material. Gittew. Orangnya sangat easy going. Yatie suka. 

So, kalau korang berminat. Silalah ke Aaliyahonlineshop ye. Ada pelbagai design yang lebih menarik. Yerlah, gambar-gambar Arissa nih dah lebih setahun yang lepas. Design mesti lagi mantops. Yer dak? Hehe. Dan ada jugak accessories lain. Jemputlah ke sana ye.

Dikesempatan ini juga, Yatie nak ucapkan terima kasih kepada pemilik Aaliyahonlineshop atas kerjasama selama ini. Terima kasih Huda. Semoga Huda terus maju. InsyaAllah.

XOXO,
Mak Arissa.

3 comments

  1. SUbhanallah... comey nyer anak dara ni... redha jer pakai hat pelbagai warna...

    ReplyDelete
  2. Ni gambar arissa macam kecik2 ke? comelllllnyaaaa..rasa nak gigit je pipi..
    cantik2 hat tu.. kalau Zaza ada anak kecik sure beli kunpul banyak2..

    ReplyDelete
  3. arissa comelnya, mata tu sepet geram aunty tgk. Kalau hana ada baby ni dh beli dh benda alah atas kepala tu.

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day