May 20, 2014

Throwback: Arissa Balik Kampung

Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Lunch apa korang? Yatie hari ni Alhamdulillah makan free sebab hari ni birthday seorang staff. So, ada makan-makan. Lunch ubi kayu rebus + bihun goreng + tempe goreng. Nyums!! Heee.

So, hari ni kita #Throwback sikit ya. Haha. Masa Arissa balik Sarawak dengan Mak Ude tempoh hari. Lama dah nak cerita tapi tak nak sedih so bila dia balik baru kita cerita. Heee. Actually tak ada nak cerita apa pun. Tepek gambar je. Gambar yang menceritakan segalanya. Ecewah!

baby favorite. ameena tinggal takper. baby tesco jugak tak boleh tinggal. heee.

ramai tanya, arissa tak sedih ke. tapi, dia apa tau? tau nak g jalan je. hihi.

♥ family potrait ♥ 

gerak masuk balai berlepas
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
Kalau korang tengok betul-betul, sampai ke gambar 10 Arissa tak lepas dari tengok kami. Masa dia masuk ke dalam ni memang Yatie menahan rasa dari nak nangis. Yatie bukan mak kejam tak berdukacita untuk berjauhan dari anak. Sedangkan sebelum ni as weekend mother pun Yatie keluar dari rumah dengan perasaan sayu apatah lagi memang confirm tak jumpa Arissa sebulan (tapi drag hampir 2 bulan).

Memang masa ni nak ambil dia bawa balik je. Tak jadi balik kampung. Tapi, hati kena kuat. FOR HER OWN GOOD SAKE. Kalau orang nak berburuk sangka pun, LET IT GO.. LET IT GOO! Haha. 

Alhamdulillah. Dah lebih 2 bulan berlalu. Dah balik sini pun. Nanti cerita dia sampai KL pulak ye.

XOXO,
Mak Arissa.

3 comments

  1. Mum know the best for her childkan.

    jgnkan yatie, hana tgk susunan gambar tu pun sebak kemain.

    Eh, tak faham sebenarnya, mean sekarang arrisa dh ada dengan yatie ke mcm mana. hehe

    ReplyDelete
  2. im touched...arisa baik sangat tak meraung...good girl

    ReplyDelete
  3. yatie..huhu sy tgok pic arisa satu,satu..sy pulak yang sedih huhuhu...
    inikan pula ibu kandungnya...

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day