May 23, 2014

Shaklee: Herb-Lax

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum. Hai.

Pernah dengar tak pasal detoks? Dulu, Yatie pernah guna yang Patch Foot tu. Tampal kat tapak kaki. Tapi, Yatie pakai tak konsisten pun. Sihat katanya dulu kan. Saja nak try test tengok kehitaman kat benda alah tu. Haha. By the way, apakah itu detoksifikasi?

Detoksifikasi adalah proses penyingkiran himpunan toksid yang terkumpul di dalam tubuh badan kita terutamanya di hati, kolon, ginjal, darah dan sistem limfotik.

Sebelum ni Yatie dah kongsi suplemen GARLIC COMPLEX dan DTX COMPLEX yang ada dalam SET DETOX SHAKLEE. So, sekarang jom kita tengok apa dia Herb-Lax. Ramuannya. Khasiatnya. Herb-Lax ni ramuannya terdiri dari kombinasi sains perubatan tradisi & teknologi barat tau. :)
Senna Leaves
  • meransang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut
  • mempercepatkan proses detoksifikasi
  • mengurangkan penyerapan lemak
Buckhorn Bark
  • melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberi kelembapan pada usus
Licorice Root
  • membantu proses detoksifikasi
Fennel Seeds
  • mengeluarkan toksik yang terkumpul akibat lebihan makanan & pengambilan alkohol
  • membantu pencernaan
  • berkesan untuk masalah sembelit & kembung perut/usus
Anise Seeds
  • meransang pengeluaran jus gastrik untuk bantu proses pencernaan
Rhubarb Root
  • herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina sebagai antibiotik
Blue Malva Flower
  • membantu proses detoksifikasi
  • mengimbangi tekstur kulit
Culver's Root
  • membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma
Alfalfa Leaves
  • membersihkan usus, darah dan hati

SIFATnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut telah membuktikan kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh untuk jangka masa yang panjang.


HERB-LAX membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat pada dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.


Manfaat HERB-LAX SHAKLEE;

♥ Pembersihan Najis Yang Tersekat
~ Meransang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat / tersimpan lama dalam tubuh.

♥ Membantu Masalah Sembelit
~ Tindakan pembersihan yang lembut mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus

♥ Mengempiskan Perut
~ Membantu mengurangkan / memberikan kepejalan pada perut


So, ada sesiapa yang rasa dia perlukan Herb-Lax? Angkat tangan! Heee. Yatie letteww salah seorang yang angkat tangan. Hihihihi. Seperti biasa, contact Yatie eh. Eksklusif tips buat semua yang membeli dari Yatie. InsyaAllah. ^_^


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu.

Penghantaran satu Malaysia; Semenanjung, Sabah & Sarawak.

Jika mahu mendapatkan penjimatan sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli dengan yuran pendaftaran hanya RM65 seumur hidup. 
Ada banyak lagi keistimewaan sebagai ahli menanti anda!

XOXO,
Mak Arissa

1 comment

  1. Rajin la mommy ros...suka tgk semangat wanita yang bekerja tp cari pendapatan sampingan...go mommy go!

    ReplyDelete

terima kasih singgah dan baca celoteh D'Yatie.
jikalau sudi, tinggalkan komen/pandangan/pengalaman kalian bersama.

semoga Allah merahmati kita semua.
aamiin.

Blog design by Rainy Day