Pages

Mar 31, 2014

Big Bad Box Sale

Assalamualaikum. Hai. 

Bismillahirrahmanirrahim. 

Sabtu lepas, teman Ayah Arissa pergi Low Yat beli perkakas komputer sekolah. Lepas tu terus gerak ke The Mines. Sampai dalam pukul 12 gitu. Jauh jugak nak jalan sebab park kat hujung bangunan sebelah. Parking penuh. Huuu. Orang yang paling excited dah tentu Mak Arissa ni ha. Hihi.


Sebelum nak sampai ke Enter Here, kena lalu booth kedai buku. Confuse masa tu sebab banyak booth buku Cina. Lepas tu ca ada 'jaga' kat setiap booth. Orang first time pergi katanya. Haha.



Keadaan di dalam. Bagi Mak Arissa - ok lah tak crowded sangat pun. Cuma dekat bahagian buku anak-anak, para mak berebut nak dapatkan buku yang paling molek. Salah seorang nya Mak Arissa lah. Haha. Macam nak ambil semua. Hihi.



Dah pilih buku mak, buku ayah dan buku anak - time menyumbat semua buku-buku. Kami ambil kotak RM99.90. Ada dua pilihan; kecil RM79.90. Ngam! Heee. Siap leh tambah buku lagi.  



Dah sudah. Pergi kaunter untuk wrap. Errr. Wrap ke eh nama nya? Syarat kotak ni kena bucu bertemu bucu boleh tutup. Gitteww. 


Dah selesai apa lagi. Balik. Hehe. Kami hantar dulu kotak ni ke kereta sebab Aya Arissa cakap tak larat nak angkat ke hulu ke hilir. Hehe. Then baru pergi isi perut. Huuu. Lebih kurang dalam pukul 3 kot. Sampai je rumah, Mak Arissa dah tentu bertambah tak sabar nak keluarkan buku-buku. Hehehe.

Kotak Ajaib. Hihi.


Buku Ayah & Mak Arissa. Haa. Kalau dah Paradise, Nature, Nat Geo, Motorcycle - memang Ayah Arissa. Kategori Ilmu Alam. Huhu. Lain-lain tu buku Mak Arissa. Nampak tak buku Atkins tu? Bahaha. 


Last but not least, 21 buku buat Arissa. Seronok dapat HardCover dengan harga yang super murah. Yang buku kecik berdiri tu ada musical recorde sekali. Buku kisah Kaum Quraisy, Perang Badar dan etc untuk bed time stories InsyaAllah. 

Mak Arissa kira-kira mengikut harga dekat buku, totaL hampir RM250. Tapi just bayar kotak RM99.90. Jimat gila kaw kan? Alhamdulillah. I am a happy mom dude! Hehe. Tak sabar nanti nak tengok Arissa excited with these new books. Heee.

I wish. Saya harap. One day akan ada jualan begini untuk buku-buku agama. Mesti lagi  best. Heee.

XOXO,
Mak Arissa.

5 comments

Nursaila Norman said...

saila teringin nak g,tapi sbb kena beli box..plus belum gaji terus simpan perasaan jeles n rugi dlm hati..huhuhuhu..seronoknyaaaa borong buku..rasa kita lah org paling bahagia..hehehe

permatabiru said...

wah bestnya dapat rembat byk buku..tak pernah pergi la..acara cam gini..

Sally Yatiey said...

Bestnya boleh beli byk buku ;D hee

Petak Bunga said...

lama tak g pesta buku gini.
:(

Fifi Nadhrah said...

jeles sebab tak dapat pergi.. :( yati.. buku kisah nabi tu fifi ade full jilid.. yang compile hard cover pon ade.. semue brand BBW.. hahaha..

Blog design by Rainy Day