Pages

Jan 9, 2014

Playroom aka Bilik Tamu

Assalammualaikum. Hai.

Bismillahhirrahmanirrahim.

Tengahari semalam, saya dapat parcel besar punya dan terang-terang tulis Groupon. Terus confuse eh aku beli apa yang tiba-tiba dapat besar gabak ni? Bahahaha. Sebab rasa macam beli benda kecik je. Huhu. 


Besar kan? Haha. Korang expect apa? Muehehehe. Kotak kukuh weh. Kukuh. Terus tak nyabo bukak konon kot2 ada orang bagi hadiah ke. Wakakaka. Perasan! Mimpi! Haha. Buka. Yeah! Kagum sebentar barang yang di order itu di pos dalam kotak macam ni. Phew!~

Groupon guna service skynet.
Siap dapat sms lagi.
Hehe.

Tengok. Kat kotak tulis congratulations.
Kagum tak?
Haha.

Buka insta tengok mak si adelia dah pasanh sticker dah. Wahh! Sepertimana piya excited, ku pun excited juga. Balik rumah lepas masak lepas makan gigih ku pasang sticker. Pasang jer pun. Idak ler gigih mana. Hahaha. Pfft! Drama weh drama. Haha. 


Dan yeah! Akhirnya berjaya juga sediakan satu sudut playroom untuk dia. Tapi sebenarnya space tak cukup kalau dah ambil semua toys dia dekat Ipoh nun. Buku lagi. Ermm. Tak tahu nanti nak buat camner. Ruang ni kecik je dalam bilik tengah. Katil pulak memang queen. Bilik tengah tu juga kami letak almari pakaian dia. Bilik kami tak ada baju dia kecuali bantal-bantal sebab dia masih tidur dengan kami. Manja tau dia tidur nak mak peluk atas lengan. Alololo.

Perlahan-lahan kami tengah cuba 'kemas' rumah kami syurga kami dengan sebaik mungkin. Belum lagi dapat review sebab tak buat apa lagi. I mean, kelengkapan tak cukup lagi. Kalau itu rumah saya, saya rasa saya akan buat renovation semaksima mungkin. Tapi, itu bukan rumah hak milik saya. Hihi. InsyaAllah. Bila dah siap nanti saya tepek dekat sini jugak. Pening sebenarnya nak kemas. Hahaha. Pfft! 

Apa pun. Saya bersyukur sangat dengan kehidupan kami sekarang. Saya bersyukur diberi peluang merasai semula nikmat sebenar berkeluarga. Balik memang nak tepat masa je. Kalau lambat 5 minit rasa macam rugi. Hehe. Saya bukan isteri dan mak yang terbaik tapi saya akan sentiasa buat yang terbaik. Penat lelah balik kerja masak semua terus hilang bila suami anak makan dengan berselera. Auw! Hihi.

Ok. Sharp 8.30. Jom kita buat kerja. HewHewHew. Eh lupa lak nak cakap. Benda yang di beli dari Groupon tu ialah Wall Sticker yang tepek kat dinding tu ha. Haha. Bye!

XOXO,
Mak Arissa. 

13 comments

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Wahh..comelll comell comell....
Gigih jangan tak gigih...


x0x0 ^___^

ZazaMyMoon said...

Comelll nya sticker tu.. might be kalau susun atur yang betul boleh jadi besar kot nnt playroom tu ;)

yUmiE AzuRa said...

biar kecik janji bermakna.cantik playroom icha.hehe

Cik Puan Rara said...

eh besarnya box.smlm pon rara dtg jugak barang,dr zalora.hehehe.eh lawa nya playroom anak dara.suka sgt tgk!

puansazusarin said...

waaaaa...comelnyaaaaaa...hr tu nak ble tapi tak terble...huhu

Allene said...

cantik...

::puan ungu:: said...

cantiknye...

Fizah said...

comeyy...kalerful! :)

Nurul Izayani said...

Cantiknya sticker tu..

Putri said...

cantik playroom arisa.sticker tu comey..

Wawa Yusoff said...

kenapa lah aku x penah nak segigih mak2 gojes yg lain dlm bab menghias2 ni -,-

Fifi Nadhrah said...

cantik comel.. suke fifi tengok.. kalau dapat kat ufairah.. kejap je kecah..

japjap.. header sangat cantik!~

Hana Soffelia said...

Cantik la yat sticker animal tu. Tunggu duk umah sendiri baru beli. haha Sekarang malas nak deko umah sewa. kiki

Blog design by Rainy Day