Pages

Jan 28, 2014

NAB is TWO

Assalamualaikum. Hai.

Bismillahirrahmanirrahim.

25012014. Sabtu lepas Nur Arissa Batriesya genap 2 tahun. Alhamdulillah. Syukur ke hadratNya kerana masih meminjamkan kami puteri hati yang menjadi penyejuk di mata penawar di hati. 2 tahun berlalu. Biar 20 tahun berlalu, setiap detik kenangan melahirkannya akan tetap utuh terpahat dalam kotak ingatan. Doa kami, semoga Nur Arissa Batriesya dikurniakan kesihatan yang baik, dipanjangkan usia, dianugerahkan kecerdikan dan kebijaksanaan, dilembutkan dan difasihkan lidahnya dalam menyebut kalimah Allah, beriman dan bertakwa serta menjadi anak yang solehah. Allahhummaamin. 

Tahun ini tak macam tahun lepas. Tapi kami panjatkan rasa syukur yang tak terhingga kerana diperkenankan doa dan dipermudahkan urusan untuk duduk sebumbung kembali. Itulah 'hadiah' harijadi buat Arissa. InsyaAllah. Alhamdulillah. :) Sebenarnya kami dah buat advance birthday celebration masa balik Ipoh sekali dengan Acu Arissa. January birthday bash kata nya. Kemudian cerita lah. Gambar tak transfer lagi. Huhu. Kali ni kami bawa Arissa berjalan jugak tapi jalan dalam KL. Hihi. Let's the pictures explain everything! ;)

A day before, bawa pergi makan Upin Ipin.
Dia kenal oo semua. Hahaha.
Asiiikkkk!
=P

Lokasi umur 2 tahun Arissa - Planetarium KL.
Hoyeah! Academical sangat!
Hehehehe.

Walaupun tak betul peace nya tapi.
Boleh la Boleh la.
Haha.

Ayah ajar anak ke..
Anak ajar ayah?

Berangan nak masuk newspaper kata nyer.
Hahaha.

Anak ayah
Manja.

Arissa suka bilik gravity ni.
Mak nyer pening! Huhu.

Semoga kamu boleh menjadi seorang angkasawan.

Mak ude dan Arissa dalam ruang kapal katanya.

Arissa suka wat muka ayu.
Mak dah jadi tak ayu.
Huhu.

Ini kat ruang balai pemandangan.
Nampak la area2 sekitar.

Again! Grrrr.

Ayah buli.
Anak peace.
Mak rileks.
=p

Sedih kena buli ayah. Haha.

Mulanya cari Dapur Sarawak. Dah jumpa tapi tutup. Geram je. Jenuh fikir. Last kami meredah bukit yang menggerunkan. Hahaha. Akhirnya sampai juga ke destinasi.

Haji Sharin Low Restaurant.

Sup cendawan.

Siakap masam manis.

Udang nestum.

Sekian sudah kisah bawa birthday girl jalan-jalan. Hehe. Planetarium, one day kena pergi lagi. Best. Mak ayah nyer pun suka. Haha. Seronok baca tentang planet. Paling seronok timbang berat badan. Huwaa!! Planetarium kos nya RM0. Hehe. Makan kat Restoran nih memang berbaloi2. Kos dah order nya ghupa tu jangan nak expect RM50. Huhu. Tapi seddaaap! Recommended. Kenyang sampai esoknya. Konon! Haha. Petang minta nan cheese hajris. Yummeh jugak!. Hehe. (Patutlah gemuk kan? Huhu.)

Ok, till then. 

XOXO,
Mak Arissa. 

8 comments

Wawa Yusoff said...

arissa mmg pandai bergambar kan. senang! klu si elman bersimpang siur tangan maknye nak dukung.

Kyla Pearlisha said...

Semoga jadi anak yang solehah ye arissa :) comel je dia

shaliza aziz said...

U pun PJJ sebelum ni. Ramai la kawan2 yg tinggal berasingan dgn hb sbb kerja. Alhamdulillah u dpt stay bersama :) happy bday to ur princess ..

babYpose said...

Salam , comel Arissa, happy birthday semoga diberkati Allah swt.

Chekgu Azrine said...

Happy birtjday arrssa..be a good girl to ur parents ok..

Kesuma Angsana said...

ala cepat sungguh masa berlalu, but maintain comey sgt !

SyAmSuL AnUaR said...

Happy birthday Nur Arissa Batriesya.. bkn main srnk Arissa bergambar..

Fifi Nadhrah said...

selamat hari ulangtahun kelahiran Nur Arissa Batriesya.. jadi anak yang soleh ye..

Blog design by Rainy Day