Pages

Dec 26, 2013

Spontaneous Thursday: Nak Ar!

Assalammualaikum. Hai.

Petang ni nak cerita sikit pasal Nur Arissa Batriesya. Sebulan lagi dah nak masuk 2 tahun dah dak solehah saya ni. Hehe. Setiap minggu ada je perkembangan terkini dari dia sebaik sahaja jumpa kat stesen. Antara yang buat saya bergenang air mata, satu hari bila saya buka je pintu kereta dia terus tegur dengan kepala melentok sambil sengih, 'emak!' Huhu. Dan minggu lepas, dia nampak saya dari jauh lambai-lambai dia ambil semua barang-barang dia dari kerusi depan semua letak belakang. Dia buat dengan pantas sebab saya nak duduk. Alololo. Awak sangat sweet lah sweetheart! Detik-detik begini nanti mesti mak akan rindu jugak. Sebab dalam pahit ada manisnya. 

Banyak jugak perkataan yang dia tahu sebut. Tapi bahasa Germane itu tetap ada. Bahaha. Layankan aje walaupun satu apa mak ayah nyer tak faham. Haha. Kadang-kadang tu kami fikir mesti Arissa cakap, "tah pa pe mak ayah aku ni. orang cakap lain dia jawab lain". HewHewHew. 


Ini entah apa yang dia mengadu saya pun tak tahu. Siap peluk tubuh mengeluh bagai. Ada lah benda yang dia tak puas hati tu kot. Bahahaha. Anak oh anak.

Dia tengah belek majalah. Mak nyer saja ngusik. Tu yang bebel sikit tu. Haha.

Dan latest. Sebenarnya saya terkejut juga dia jawab "nak ar!" yang first tu. Bahahaha. Terasa cam eh Arissa faham dah mak nyer cakap gitu. Bahahaha. Rasa cam hati munge munge uols! Kekdahnya seorang mak. Tambah pulak weekend mum macam iols kan. Teruja melampau. HewHewHew. Dan lucky, kebetulan ambil video sebab nak suruh dia cakap "hai umie!" untuk Umie dia kat Sarawak nun. Huhu.

Persiapan hari lahir Arissa. Buat masa ini kami tak fikir pun lagi. Sebab fikirkan hal nak berhijrah yang kosnya bukan seratus dua. Apa pun, Arissa mesti lagi happy sebab on her 2nd birthday dia dah duduk semula dengan mak dan ayah. That'll be her greatest birthday present and for our 3rd anniversary as well. InsyaAllah. Alhamdulillah. Jalan-jalan dalam KL je pun boleh kan Arissa? Hahaha.

XOXO,
Mak Arissa.

4 comments

yUmiE AzuRa said...

eh arissa lahir bln bpe??

DYatie said...

Bulan 1. 25hb. Huhu.

Chekgu Azrine said...

comella arissa..
macam mama dia

adyna said...

Hihi btl tu , TP kna pantau ayat juga sbb amni ni tb2 je ckp "ko pal hal" Versi pelat dia, Akak mmg dah join group tu , tp Akak quit sbb kecewa ;)

Blog design by Rainy Day