Pages

Dec 19, 2013

Spontaneous Thursday: My First Kufi Rumi

Assalammualaikum. Hai.

Fenomena Geng Gojes kembali lagi. Haha. Mommies Gojes nih kan auranya mak ai. Supermom sangat uols tau! Menahan perasaan tau mak Arissa tengok masing-masing haplod gambo kufi. Masing-masing busy dengan excel. Mak Arissa busy jugak dengan excel tapi buat forecast. Ting Tong sorang buat forecast 20 produk secara manual. Manual lah kot sebab guna Excel. Zaman belajar dulu kami guna SPSS. Zero knowledge bab forecast using excel. Jenuh ku menelaah buku foreccasting menatap formula yang berbelit-belit macam cacing kerawit. Nasib baik minat. Kalau tidak memang pecah pc tu ku kerjakan kot. Bahaha. Kot. Idak ler mak Arissa sehebat itu. Hehehe. Eh, back to the track. 

Balik rumah bawa kerja juga. Tapi tak boleh buka sebab laptop antik daku guna 2007, office guna 2010. Terkebil-kebil depan laptop nak buat apa. Haha. Teringat fenomena kufi Geng Gojes. Terus buka Microsoft Excel. Kejang oi jari jemari mak Arissa nak buat. Bahaha. Gila punya kayu jari jemari nih kan. Dah la kerja dalam sektor kayu. Adeh! Idea pun memang taraakk! So, main taram je la klik sana klik sana. Warna sana warna sini. Lepas tu part tang save dah mati kutu camner. Haha. Jenuh scroll kitab Geng Gojes. Print screen sajo. Mula rasa cam nak buat fancy tapi bila dah letak kerawang tu rasa macam lagi best gini. Simple je. Cantik. Bahahaha. Matik la puji diri sendiri nyer kufi cantik. Haha.



So,





Inilah dia kufi rumi pertama ku..





nama anakanda la sapa lagi
hahahaha

Ha..amacam? Cantik ker idak? Jangan jujur sangat nanti ai sentap. Baahaha. Tipulah. Dah terus rasa nak print nak tepek kat umah nanti. Errr. Umah yang nanti. InsyaAllah.

Till then.

satunotahati: mari mengorak langkah. :)

XOXO,
Mak Arissa.

10 comments

S.n.Fariza said...

cantik. i pun tgh buat lg ni :)

Umi Qi said...

Hebat tau...cantik sgt2...sekarang Umi Qi tgk dah jadi fenomena kan...hebatttt!....nak juga lah

Edat_Uzair said...

lawa...ajar la saya jugak cemana nak buat...hihihi.....

ZazaMyMoon said...

cantik cantik cantik.. next time boleh buat lagi with different colour hehe

eyriqazz said...

kreatif....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Cantik ;)

Fifi Nadhrah said...

nak kene puji kali kedue ni.. cantik la.. nak tempah boleh?

Mimy Hamid said...

nice dh pndi dah

adyna said...

Cantik 2 nak jugak buat Mcm
Ni hihi

::puan ungu:: said...

cantik=)

Blog design by Rainy Day