Pages

Nov 7, 2013

Sarimah SariStemCell

Assalammualaikum. Hai.

Lebih kurang 5 bulan lalu, saya telah di diagnosed ada Tibi Lymphadenitis oleh doktor. Kisahnya bermula bila ada satu benjolan pada bahagian bawah ketiak; tak tekan tak sakit. Ha gittew. Bila benda macam ni memang rushing bawa pergi check. Mula-mula doc bagi makan antibiotik untuk seminggu dan disuruh jumpa balik. Sebenarnya ada 2 3 biji tak habis. Huuu. Bila benjolan masih ada, saya diarah untuk jumpa surgeon. Doc bagi siap-siap surat rujukan. Tapi tak pergi pun dan beberapa hari kemudian, saya pergi check lagi dekat klinik panel. Doc suruh jugak pergi surgeon. Doc pun tak pasti kenapa. Sebab antibiotik dah makan dan saya hanya sakit pada benjolan tersebut bila ditekan. Dapat satu lagi reference letter.

Then, kami pergi jumpa surgeon. Hospital Fatimah; hospital panel office. Pertama sekali saya perlu buat ultrasound. Sebiji macam scan baby dekat dalam perut. Tapi yang ni tang ketiak dan juga breast in order to check if ada benda-benda lain. So, memang hanya ada satu benjolan pada ketiak; tak ada yang lain. Nurse tanya juga ada jatuh ke hape ke. Huuu. Ingat daku kena dera lettew! Haha. Then bawa result scan jumpa surgeon. Doc check dan cakap benjolan tu dah besar sebiji telur ayam. Terkejut jugak sebab tak rasa pun sebesar itu. Besar ooo telur ayam. Haha. Dan benjolan tersebut ialah nanah yang terkumpul dekat nodes. Lebih kurang la. Tak berapa pandai nak cakap. So, doc cakap ni tibi. Tanjat lagi! Bukan tibi ada batuk ke. HewHewHew. Doc kata tibi ada banyak jenis. Barulah ku tahu kisahnya. Tanya jugak, bukan cancer ke. Doc kata bukan sebab cancer tak simply terus membenjol gitu dan akan sakit. Bukan bila tekan baru rasa sakit. Ha gittew. Lega juga sikit hati ni.

Then doc cakap kena operate untuk buang. Tanjat lagi dan lagi. Katanya operate petang ni atas sebab saya pun belum minum pagi. Kiranya dah puasa lah. Doc cakap operate, dan letak hos untuk drain kan nanah. Takkan tutup sampai dah dapat hasil dari pengujian apa sebenarnya. Saya rasa macam nak pitam. Lagi ngeri dari nak bersalin. Takut wooo. Memang menangis time tu jugak nengok muka ayah Arissa. Ayah Arissa lagi susah hati. Huuuu. Kos paling murah pun 3000. Masa tu dah la baru je amik insurans. Masih dalam tempoh menunggu. Saya cakap nak esok sebab takut. Huhu. Tapi tak pergi pun sebab bincang punya bincang, saya nak cuba alternatif lain. Kebetulan kawan Ayah Arissa cadangkan minum produk Sarimah nih. Sebab dah ada testimoni termasuk Sarimah sendiri sembuh dari kanser dengan izin Allah lepas minum. 

Doc call semula dan tanya kenapa tak datang. Saya cakap saya nak postponed dan tanya mungkin ada cadangan alternatif. Tahu dia jawab apa? Jumpa doc lain. Korang rasa itu selayaknya dipanggil doktor ke? Huuu. Masa saya research pun ada je satu test namanya Mantoux Test untuk kenalpasti kita ada tak penyakit tuh. Cousin Ayah Arissa cakap perit jugak pakai test tuh tapi at least as a doc you shuould suggest. Kan? Tapi better lagi kot rather than operate. Argh ngeri! Huuu. So, saya pun minum SariAgeGard. Alhamdulillah. Habis 3 kotak, benjolan tuh dah tak ada. Syukur sangat. Kalau tidak, mesti dah ada kesan dekat ketiak saya. Huuuu. Kos pun tak lah sampai 1000 at one time. Satu kotak SariAgeGard RM250. Kalau beli dua, dapat RM388. Satu kotak ada 15 sachet, satu hari satu sachet, minum selepas 1 jam makan.

usaha doa tawakal
Air nya sedap. Heee. Perasa epal. Warna hijau muda. Hihihi. Katanya, produk ini dirumuskan dengan bahan aktif yang terdiri daripada pati sel induk Epal Swiss, Greenage Plum dan beberapa ramuan terpilih. Simply saying; produk nih baik pulih sel tubuh badan kita. Oh ye. Just untuk info, produk ni guna Double Stem Cell Technology. Sekarang nih aktif dekat facebook tuh pasal Phytoscience. Kalau saya tak salah lebih kurang sama. SariAgeGard ni dirumus khas bagi mengembalikan penjagaan kesihatan sel serta meningkatkan keupayaan pembaikpulihan keseluruhan sel tubuh. Bagi saya, kesan besar benjolan tersebut dah tak ada. Selain itu, of course body segar, bertenaga dan rasa ringan je. Cucu Sarimah; Dena Bahrin juga minum ini sebagai supplement. Dan mak saya jugak, Alhamdulillah dah tak ada dah mengadu sakit lutut, sakit badan. 

Produk Sarimah Signature Series nih bukan SariAgeGard je. Ada Sari Stem Serum dan Sari Stem Shape. Korang jangan tanya lak kesannya pada iols. Haha. Idak ler teman mampu nak pakai semua ni at one time. Tak makan nasi la daku jawapannya. Haha. Tapi, kalau rasa berminat tu boleh je emel daku untuk order; dayangmtib@gmail.com. Tak aktif pun jual benda nih tapi untuk diri sendiri dan family. Nak share jugak la benda baik dekat kawan-kawan kan. Heeee. Oh ye. Satu lagi kesan kepada saya ialah jerawat hanya datang bila period. Haha. Daku nih jenis berjerawat ketul-ketul tak kira masa. Alhamdulillah sekarang jerawat cam segan-segan sikit nak datang singgah. Kalau nak bagi muka tak perlu pakai mekap tu tak pasti. Sebab muka daku memang sejak azali jenis pucat lesi macam orang sakit. Itu pun tak reti reti nak touch up sikit muka. Haha.

Macam panjang je bebel daku? Huuu. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, korang pergilah dekat website dia. www.saristemcell.com. Sila la jenguk kalau nak tahu. Hihihi. Ini antara pamplet yang saya dapat masa first beli. 

memang primadona kan? huu.

keratan

Sarimah Signature Series

satunotahati: sangat susah hati bila baca info tentang penyakit nih dulu. huuuuu.
hari hari stress hari hari susah hati.

XOXO,
Mak Arissa. 

6 comments

Wawa said...

uih...benjolan sebesar telur...memey besau! sebaek ade air sarimah...hihi...

Mimy Hamid said...

Alhadulillah dgn izinAllah....sy mcm berminatla apatah lg sarimah.nya testimonial

♥ ROS ♥ said...

Alhamdulillah :)

Chekgu Azrine said...

Syukur...
Alhamdulillah..
Sembuh dgn izin Allah dan usaha sis..

Edat_Uzair said...

alhamdulillah....
dah sembuh...

Unknown said...

hye assalam puan yatie.. bole sy dapatkan no telefon puan..kerana sy pn ada benjolan di bhgian pelipat peha dkt dgn miss V..Dan slps buat ct scan di KPJ doc kata itu kelenjar dan dinamakan lymphdenitis..sy ingin mencuba ikhtiar utk mnum produk ni spt yg puan kongsi pengalaman trsebut...

Blog design by Rainy Day