Pages

Oct 2, 2013

Wordless Wednesday - Ye ke?

Assalammualaikum. Hai. 


Korang macam mana?
Hehehe.

Ayah Arissa memang totally different dari jejaka yang dekat atas tu.
(Muncit tuh macam lebih kurang.)
KihKihKih.

Rutin kitorang kalau nak keluar.
Mak Arissa akan mandikan Arissa.
Sementara tu Ayah Arissa akan siapkan beg.
Bancuh susu, isi bekas susu full, kemas diapers, sapu tangan, handphone, dompet, baju.
Semua dah elok tersusun satu tempat.
Kemas-kemas dapur.
Kemas-kemas ruang tamu.
Buat apa yang patutlah kata orang.
Supaya balik nanti tak serabut trngok rumah.
Haaaa gittew.

Lepas mandi, Arissa diserahkan kepada ayahnya.
Mak Arissa lak bersiap.
Dah siap, Mak Arissa ambil turn untuk 'design' rambut Arissa.
Ayah Arissa pulak bersiap. 
Kadang-kadang, Ayah Arissa bersiap dulu.
Ikut keadaan. 
Hohoho. 

Bila ayah dah siap.
Kami terus pergi.
HewHewHew. 

Gitu la kekdahnya.
Tapi bak kata Rara.
Stress bila nak jalan anak tiba-tiba berak.
Ssooooobbbbbbbsss!
Part gini mak nyer la yang kena cuci.
Ayah surrender.
Hahaha.

satunotahati: masuk office sekejap tadi, tengok-tengok bawah pintu ada schedule.
October ni kena ke Bintulu or Miri jugak.
Ssooooobbbbbbbsss! 

3 comments

Cik Puan Rara said...

vahhh suami yg buat kan susu,best nya.rara selalu rara yg buat susu,hehe,masa tu dye dh tunggu dlm kete,bawak anak siap2.hehe.g bintulu? buat apa?

♥ ROS ♥ said...

Lain jugak dr asben ros.. Anak dua kan.. Auni dia mandi kan.. Sbb auni nak papa je buat..hehhehe... :p papa lastly bru mandi... Ekekek

Mimy Hamid said...

bwtul la pastu husben bising ...eh apa lagi tak siap ni...aduyai..

Blog design by Rainy Day