Pages

Oct 9, 2013

Wordless Wednesday: What Say You?

Assalammualaikum. Hai.


1. 
Sebijik dengan Arissa. Tapi idak ler sampai ngintai orang sebelah. Plus fitting room kat Malaysia tak lubang kot bawah. Paling hebat dia ngintai lampu belakang dinding. Pastu sentuh - panas - tengok muka kita. Hihi. Nak keluar dari area fitting room dia masuk semua bilik yang terbuka siap bye bye lagi. Haih!

2.
Ini jarang. Sebab sekarang kalau sales Mak Arissa jenguk yang dekat KL je. Sales kat Ipoh tak sempat nak tunggu Mak Arissa balik hujung minggu. Hihihi.

3.
Arissa tak la nyanyi. Haha. Cakap pun tak berapa reti lagi, nak nyanyi mende. Lagu bahasa Jerman boleh lah. Hahaha. Tapi, dia memang akan cuba juga mana-mana kasut yang dia tengok dan rasa berkenan. Bukan semua kasut tau dia nak cuba. Hihi.

4.
Nan hado la nak relaks sangat. Bawa rehat minum pun dia menjerit nak turun. Tak dapat turun dia berdiri atas baby chair. Haaa. Kalau tak dapat dua-dua dia jerit. Kuikuikui.

Shopping berdua dengan Arissa yang usianya baru 1 tahun 8 bulan sangat menguji kesabaran. Haha. Yerlah. Time dia memang tengah lasak. Dalam nak memilih udang dekat Mydin dia terjerit-jerit nak turun, panjat troli. Hehh! Dah la air mata memang mata kartun. Jenuh gak la nak bagi dia stay lama dalam troli. Kadang-kadang, video pun tak laku dah sebab dia tengok ada baaannyyyaaaakkk kerja menanti. Hehe.

Tapi, walau macam mana kalut sekalipun. Saya happy. Yes, sangat happy. Apatah lagi bila berjaya bawa dia shopping berdua. Anak perempuan kan. Dalam dia tak berapa reti pun happy, apatah lagi time dia dah reti nanti. Auuwww! Tak sabar lak rasanya nak shopping dengan anak dara. LOL!

satunotahati:
Alhamdulillah, Arissa tak pernah lagi bersungguh-sungguh nak sesuatu.
maksudnya, nangis-nangis nak juga barang yang dia pegang.
Arissa anak yang redha, InsyaAllah.
hehehe.

XOXO,
Mak Arissa.

5 comments

Nurul Aziz said...

Pernah shoping berdua dengan Ayra, kat sogo lak tu.. time sales. hahaha.. mencabar. nak berlari dicelahan manusia. last-last berdukung 12kg tuu..dah macam pokok kristmas, beg barang dia, hasilan shoping, tudung senget, dukung dia lagi bla bla.. kahkahkah tabah gila nak shoping sanggup.

Chot said...

huhu...gigih..tp kadang ingt balik syok jgk.kelakar pun ade. ngadap perangai bdk2 ni :)

Nursaila Norman said...

bdk2 mcm tu lah kan..hehehe..janji jgn pergi jauh2 dari kita dah la :)

Fifi Nadhrah said...

tau takpe.. kalau ade anak.. tak sempat belek.. main capai je.. miahaha.. tapi tetap happy bile tengok anak seronok..

Mimy Hamid said...

heheh tersengih baca...rasanya mama fayel akan menghadapi situasi gambar...heheh

Blog design by Rainy Day