Pages

Oct 25, 2013

Temuduga: Pentingnya Komunikasi

Assalammualaikum. Hai.

Kawan saya share artikel ni di Facebook. Saya 100% setuju. HewHewHew. Pengalaman beberapa kali interview. Ada yang berjaya. Ada yang tidak. Beberapa yang tidak itu dah tentu interview dengan government dan dua kali dengan Maybank. Sobs! Tak ada rezeki nak kerja dengan Maybank. Haha. 

Interview dengan Maybank as CSR on 2010. Interview ini bagi pengajaran kepada saya on communication skills. Kita mesti jadi diri sendiri tapi tak boleh terlalu sempoi. Ha gitteww. Bila terlalu sempoi, interviewer anggap kita tak begitu serius. This is serious dan Alhamdulillah tak dapat sebab saya mmemang tidak begitu berminat dengan kerja yang direct bekerja dengan orang ramai. (statement cover diri? haha.) Tak. Ini benar.

Eh. Macam lah orang nak baca hal kegagalan ko kan Mak Arissa?  Semoga artikel ini berguna untuk semua.



XOXO,
Mak Arissa. 

3 comments

Kesuma Angsana said...

Singgah & mohon doakan kesembuhan Adik yer

♥ ROS ♥ said...

Alamak.. Ros jugak tergolong...malu tahap melampau..wakkaka

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. fifi sekali intervew da lepas.. memang fifi jadi diri sendiri..

Blog design by Rainy Day