Pages

Oct 7, 2013

Sabah? Lahad Datu?

Assalammualaikum. Hai.

Bersiaran dari Hotel Pullman, Kuching. Ngeh3. Sekarang Ayah Arissa di Perlis. Mak Arissa di Kuching. Arissa di kampung Sematan. And I'm proud with you Nur Arissa Batriesya. You're our super cool pretty princess and very independent. Alhamdulillah. Inilah dia perancangan Allah SWT dan hikmah dari setiap yang Dia rencanakan. Mak & Ayah tak perlu risau sangat sebab dia saaaangatt ok dekat kampung sekarang. Last jumpa, raya lepas dan dia masih kenal which one nek aki, nek wan, mak ngah, mak ude n mak udak. HewHewHew. Alhamdulillah. 


Kembali ke jalan yang benar. Haha. Korang tengok baki cuti Mak Arissa tuh. Sobs! 4 hari je lagi uols. Ayah Arissa ajak pergi Lahad Datu juga hujung bulan depan. Kenduri cousin Ayah Arissa. Actually, memang awal dulu kami confirm nak pergi. Tapi tak beli tiket lagi sebab nak tunggu yang sales supaya tak rugi kalau tiba-tiba kena induksi ke hape ke. Kan? But, lepas Arissa kena HFMD tempoh hari; kami masing-masing dah ambil cuti 5 hari yang asalnya diperuntukkan untuk ke Sabah tu. Iols kan suka part menyelam sambil minum air. Hehe. Kami decide untuk tak pergi dan 'tukar' kehadiran kami kepada cara yang lain. Entah macam mana cousin Ayah Arissa call, dan Ayah Arissa cakap tak sampai hati. Jom pergi. Huuu.

Tak kisah pun sebenarnya. Tapi cuti tinggal 4 hari. Ada 2 bulan lagi. Many things might happen unexpectedly. So sekarang nih iols memang tak ada decision lagi. Sebab bulan ni banyak benda juga nak cover. Birthday dan maintenance wajib si putih, InsyaAllah nak buat akikah untuk Arissa, dan pulak rezeki dari Allah SWT tahun ni beraya haji di Sarawak jugak. Faham-faham lah kan bila sekali sekali balik kampung; beraya pulak. Money! Money! Money! Hahaha. Eh iols survey nih pun guna duit sendiri dulu tau. Nanti dah habis baru leh claim. Sobs! Oh Money! Money! Money! Lagiiii. Hihi. 

So sekarang nih tengah menanti AA ke Malindo ke buat promo. Kalau tak jadi pergi, idak ler nangis kan. Hahaha. Tapi Ayah Arissa ajak naik MAS. Dah cuti takde, tujuan nak pergi kenduri aje lah. Jalan-jalan kena tunggu bila-bila ada kelapangan dan ada u-wang. Hihi. Kalau naik MAS direct je terus dari KLIA - Lahad Datu. AA ke Sandakan je. Nak jimat tempih perjalanan. Ermm. Argh pening. Kenapa lah cuti 25 hari je? Tak cukup oi setahun. Sobs! Kalau ada rezeki, pergi. 

satunotahati : dah puas jimatkan cuti.
kita rancang tapi sebaik-baik perancang itu kan Dia. :)

XOXO, 
Mak Arissa. 

3 comments

Yus said...

tu la...cuti dh la xbnykkan...cm kita gak ler...cuti ada lg 8 hari tolak raya haji jd 7..tu pun nk simpan kot da emergancy..cuti kita bnyk tu pun sbb kita bising time ayah dhiya suh amik cuti nk lama2 kat umah mak bapak dia..ni yg geramnya bln 11 ni akaknya ajak bcuti lak..kita dh tolak family kuarga kita..tuptup xkn nk p yg kuarga dia..no..no..huhu...

Mimy Hamid said...

huwaa cuti kita pun tinggal 2 hari...cukup makan...mc je banyak 25 hari...hehe

joijoi80 said...

korang banyak lg.. ni ha tinggal sehari je ..25 hari cuti tahunan pun x cukup kan ..huhuuhu... tp mc byk x pakai lg..ekekeke kejinya.. xkan nak sakit kut...

Blog design by Rainy Day