Pages

Oct 11, 2013

Makan Sedap di Kuching

Assalammualaikum. Hai.

Haha. Tajuk tak ley blah kan? HewHewHew. Eh. Tapi memang sedap. Bak kata orang Sarawak, "belalak" yang maksudnya nak lagi nak lagi. Hahaha. Siapa yang ada follow instagram dan facebook Mak Arissa mesti ada tengok gambar. Ngeeeee. 


Banana cheese! Sedap weh, sedap! Hahaha. Gambar nih makan kali kedua. Wakakaka. Selama ni saya tengok kawan-kawan yang upload gambar banana cheese nih. Mak Arissa kan selalu balik time raya je. So, tak berkesempatan nak menikmati banana cheese nih. Rasa sekali nak lagi wa cakap lu. Ni dalam menaip nih masih terasa banana nyer, cheese nyer, susu nyer.. argh! Petang nanti nak lagi lah. Hahaha. =P


Seafood. Kali pertama juga weh. Dah kata kan balik raya je. Memang tak rajin lah nak pergi bandar makan seafood. Kampung daku pun dekat laut. Makanan fresh dari laut pun kebiasaannya makan rebus. Sambal-sambal ke goreng ke rasa tak puas. Rebus manis-manis gittew. Orang kampung kekdahnya. Hihi. Kat sini, Top Spot namanya. Dekat aje ha dengan hotel kami duduk. Jalan kaki saja. Tapi kami naik kereta sebab balik dari meronda. Ngeee. Kami makan kat Muslim Food. Kebanyakan kedai cina yang katanya ada sijil halal. Wallahualam. 


Udang goreng tepung, midin masak belacan, kerang rebus dan lobster; jumlahnya seperti diatas sahaja untuk makan 2 orang. Puas hati gila! Kawan saya cakap dia bawa anak pergi kat restoran area Ampang; 100gram aje RM17. Nasib baik susah nak dapat yang fresh, kalau tak kawan saya ni dah borong bawa balik KL gamaknya. Hahaha. Air kedai lain. Fresh orange & apple - RM10.

Hotel? Kami duduk Pullman Hotel. Malas nak ambil gambar; korang google lah eh. Tapi nak cakap dok sini memang tip top. Puas hati gila jugak. Breakfast superb. 5 hari dekat sini tak bosan makan. Hari pertama dah boleh organize esok lusa tulat nak makan apa. Haha. Keadaan bilik jugak terbaik! Dan bilik mandi dia sebesar bilik tengah daku. Besar sangat! Terkejut jugak kami tengok masa hari pertama masuk. HewHewHew. Oh ye, kalau tak silap hotel ni 4 atau 5 bintang gitu. 

Daku dah macam pelancong di negeri sendiri. Hahaha. Hari ni husband daku sampai. Eh. Dah sampai dah kat airport nun ha. Ngeeee. Rindu wooo. Hari ni dan esok boleh la ber hanimun ngan ayah Arissa. Nak conceive second baby. Wakakaka. Idak ler. Belum. Belum. Hahaha. Cau Cin Cau!

satunotahati : arissa baik2 kat kampung ye.
bagi mak ayah satu hari je.
ngeeeee.

XOXO,
Mak Arissa. 

9 comments

Mimy Hamid said...

mak arissa saja tau buat terliur..takkan nak gi sarawak tok....haiyaa...nak banana chesse tu.......apa lagi ramai dah second...kita je belum ni hihih

Ilya Melissa said...

sedapnya! Lama dah x jjcm ni. Hehe..alolo seronotnya mak ayah arissa ni dpt dating berdua je..hehe

LYAfrina said...

Banana chesse . 1st time dgr. Mesti rsa dia lmak2 .

SweetLikeWhat said...

bile lah ade rezeki nak sampai sarawak nih..sedapnyee banana cheese tuh

Cik Eka said...

nyam2 dapnyer pisang chees etu. Kite teringin sangat nak makan pisang cheese tu.hehehehe

Fifi Nadhrah said...

fifi pernah makan dekat top spot.. memang sedap dan murah.. first cari lobster la.. hihi.. teringinnye nak pergi sarawak lagi.. kampung mak arissa.. :) sebabnye.. tak tau pon ade banana cheese dekat kuching..

nurul harnani said...

banana cheese!!! ya allah sedapnya..

Aty_Fared said...

peeerrgghh memang nanpak sedap...tak pernah jumpe kat sini....

Afifatin Mohd Nook said...

Aslmkm..banana cheese tu ada di area mana ye?

Blog design by Rainy Day