Pages

Oct 22, 2013

Ganjaran Diri

Assalammualaikum. Hai.

Setiap bulan setelah penat ting tong cari rezeki, saya akan bagi ganjaran terhadap diri saya sendiri. Sebulan sekali lepas dapat gaji, tentunya. Hehe. Ganjaran untuk diri sendiri ni maksudnya memang beli untuk kegunaan diri. Bukan kongsi-kongsi. Ha gitteww.

Cara masing-masing dah tentu berbeza. Ada yang ke saloon. Ada yang beli pakaian. Ada yang manicure pedicure. Ada yang bercuti. Ada yang makan besar. Ha.. Macam-macam cara. 

Macam saya pulak, saya reward diri saya dengan beli buku. Ye, buku. Tak kira buku tu nipis ke tebal ke asalkan berkenan. Pernah jugak kena gelak dek Hani yang kat UK tu tentang tabiat saya nih. Haha. Ye Hani, memang agak ganjil tapi benda ni possible. Awak jumpa kita yang agak ganjil nih ha. Hahaha.

half of my unread collection

Jumaat lepas, saya bawa buku-buku saya balik. Buku yang belum baca. Sebab saya ada satu tabiat; kalau tak bawa rasa rugi takut rasa nak baca, kalau bawa entah baca entah tidak. Haaaaa. Sebab itu juga saya confuse nak bawa buku apa untuk ke Miri. Aptb!~ Nak pilih buku untuk dibaca pun susah. Huuuu. Buku-buku ni semua saya ada baca macam 2 3 muka surat gitu. Bila dah terlebih buku saya rasa macam semua saya nak baca pada satu masa. *my bad*

Korang agak-agak buku yang mana satu Mak Arissa bawa? Ini bukan contest ye. Ini saja tanya-tanya main teka-teka. Sebab contest hari tu pun tak sempat lagi nak buat cabutan. Jumaat lepas saya ingatkan nak print out the 62 numbers tapi tak cukup masa nak settlekan semua benda sebelum outstation minggu nih. Haru biru rasanya. Dan I hate outstation. Penat!

satunotahati: selalu cuba mengelak nak singgah kedai buku.
sebab kalau singgah tak sah tak amik satu.

XOXO,
Mak Arissa. 

8 comments

SweetLikeWhat said...

rajinnye mu baca buku ilmiah..daku tau baca novel jer..bahaha

~ NANA ~ said...

i nak teka buku now u're a mother kot...hehe

Umi Qi said...

waaa terbaik ganjaran tuk diri sendiri...umi Qi kurang membaca...suka orang bacakan tuk umi Qi boleh hehehhe

erin said...

dulu masa xde anak rajin rin reward diri sendiri dgn makan sedap or beli baju/kasut. x beli buku pun sbb rasa xde masa nak baca, bila dah ada Aish lagilah x sempat nak baca, sibuk mengadap dia..hahaha. reward utk diri sekarang is belikan baju utk aish everymonth, belikan buku or toys utk dia, serius setiap bulan rin akan aim nak beli apa utk dia, baru minggu lepas dpt beli drum kt tesco yang dh lama ku idamkan utk aish..hahaha..make me happy, xde lagi reward utk diri sendiri, semua utk anak je skrg.

harzharun said...

bli designer handbag of kos!..heee

♥ ROS ♥ said...

Amboi kak.ll rajin membaca.. Kita xlarat...hahhaa

Mimy Hamid said...

sy berkenan semua buku mak arissa ..rasa nak cari jugak...tuhan menguji kita tu best la...

puansazusarin said...

Rajinna membaca...mama kina skrg baca blog jer...hehe

Blog design by Rainy Day