Pages

Oct 22, 2013

AEON Fantasy Playground, Ipoh Parade, Ipoh

Assalammualaikum. Hai.

Hihi. Sambung lagi part Ipoh Parade nih. Mana tahu dengan entri nih Rara & Anez nak singgah Ipoh Parade bawa Princess & Hannah bila balik Ipoh. Kata nya dah lama tak pergi kan.. HewHewHew. Mak Arissa pun sekali sekala aje pergi sini. Pergi kebiasaannya nak ke Novel Hut cari buku second hand. Ngeeeee.

Lepas makan, kami singgah sekejap dekat indoor playground. Compare to yang ada dekat Aeon Stat 18, of course yang dekat Ipoh Parade nih suku gitu je kot ruang nya. Tapi ok jugak la sebab budak pun tak berapa ramai. Dan sistem nya jugak berbeza. Mungkin sebab diorang pun tahu budak-budak tak kan bertahan lama main. Haha. 20 minit awal, RM5. (Ok siyes. Urat ingatan banyak putus kot. Dah ingat-ingat lupa. Sobs!)

Ha..kome layan lah gambo dak ucuk saya ni. Heee.

suka panjat pintu kereta
bukan buka pintu
sampai jatuh dihempap kereta
hebat tak hebat
?

kemain menunggang si kuda pink
walhal di aeon stat 18 dia takut
takder kuda pink ye nak
?

fav wooden toy
?

nak main wooden xylophone
tapi tak ada kayu untuk ketuk
sentuh aje

new fav wooden toy
mak pun berkenan oiii
ada siapa-siapa yang jual macam ni
?

lautan bebola warna warni
tapi takut nak ke tengah
ni panjat nak ambil bola
tak suka sepah kata nya
haha

keluar masuk kerja nya
tapi tetap tak nak ke tengah

lokasi saya ambil gambar ada slide
bila disuruh pergi dekat saya
dia panjat nak keluar
bukan nak redah lautan bola
heh!

Bagi dia main 20 minit je. Hehe. Kelakarnya, Arissa takut dekat si Kuda Belang. Kemain dia menjerit sambil berlari-lari dalam playground tuh. Haha. Apa lagi saya lagi kuat ngusik. Hohoho. Dia lari ke kanan, daku tunggu siap-siap kat sebelah kiri. KuiKuiKui. Menjerit-jerit sampai sakit perut daku gelak. Haha. Tak teringat langsung nak suruh ayah nya ambil video. HewHewHew.

Lepas tu, kami main la yang permainan machine tu. Of course ayah Arissa dengan Racing Car nya. Arissa main bola jaring. Hahaha. Tapi tak ada satu pun masuk. Dia angkat bola, tolak je bola masuk dalam. Bukan campak ye. So memang nan hado la dia nak target masuk jaring. Hahaha. Mak nyer je. Ngeeeee.

Eh ok lah korang especially orang Ipoh. Boleh la kalau nak tukar angin kan. Heeee. Sekali sekala. =P

satnotahati: tadi bervideo call dengan anak.
dia dah besar dah boleh response dengan baik bila voice call dan apatah lagi video call.

XOXO,
Mak Arissa. 

12 comments

Nurul Aziz said...

Pernah 2-3 kelai je kot pergi ipoh parade ni, tupun masa belajar kat matrik perak dulu. dating dgn boipren time tu.. wahahahaha.. tapi masa tu ipoh parade macam _________ je.. lagi best g jasko apa ntah, lupa sudah..

aThidEaN said...

thanks mak arissa share pasal ni.
nnt nak bawa ilyaas imani pi sini la. klu tak ramai org lagi bahagia..

SweetLikeWhat said...

kat aeon 18 tu ramai gile org..baik kat sini tenang jer walaupun kecik..nanti nak bawak hannah sini plak..hehe

Mimy Hamid said...

arissa meh la ajak mak datang kl join gathering kawan kawan...nanti leh jumpa main ramai kawan

MimahAjil said...

wah...bestnye Arissa main kat sini.ntah bila nk bwk hasif main kt indoor playground camni

Cik Puan Rara said...

eh sonoknya~ nt boleh lah kita g skali.lepas sana.kan kan.ajak anez skali.hehehe

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Comelnya arissa main kat playground (^_^).. makin aktif arissa tok .. cutenyaa ..

Kesuma Angsana said...

budak2 mmg seronoklah kat sini !

puansazusarin said...

Ishhh kompius pulak...ipoh parade ni yg kt depan sekolah cina tu kan?

Hana Soffelia said...

Seronoknyaaa.. kat sini takde pun mcm tu.

Fifi Nadhrah said...

comel.. ok la arissa nak balik.. kene ang meraung main tak puas.. tak huru hare mak pak.. haha.. fifi pon kenan wooden toys..

arctanck said...

Ada satu lagi playground di Ipoh, sebelah AEON Kinta City Ipoh Garden - Cheeky Tots.

Blog design by Rainy Day