Pages

Sep 17, 2013

Tiga Hari

Assalammualaikum. Hai.

Cuti tiga hari kali ini lebih kepada family in law time. Cewaah! 

Sabtu, Alhamdulillah Mak Long Arissa dah menjadi tunangan orang. Majlis tunang yang ringkas sahaja. InsyaAllah sekejap sahaja lagi akan bertukar status isteri orang. Semoga dipermudahkan urusan diorang. InsyaAllah.


Tak berkesempatan nak pergi jenguk Princess si Rara. At first majlis katanya selepas Zohor then injak lepas Asar. Tapi rombongan lelaki sampai hampir pukul 6. Lepas Asar la jugak kan. Huuuu. Ingat hari tu nak ngintai Princess n Retis BBTV Hannah. Encik suami pun berulang kali tanya nak pergi nya bila. Nak pergi camno kalau ada banyak benda nak kena toling. Kaannn? Belum jodoh nak jumpa mak2 gojes sekalian. :) 

Ahad, kami bawa Ateh Arissa ngan tok dan mak tok pergi cari barang. Nak beli antivirus dan software autocad katanya. So, walaupun Ayah Arissa tengah sakit perut masa tu. Hoho. Demi adik. Nasib baik tak meragam dengan melampau perutnya sampai ke petang. HewHewHew.


Isnin, balik rumah Mak Tok Arissa awal dari biasa. Tolong masak makan tengahari. HewHewHew. Iols belajar masak daging dendeng. Orang baru nak belajar masak kekdah nyer. Hahaha. Terus rasa nak buat sendiri minggu depan. KuiKuiKui. Then kuar sekejap survey 'kasut' si 'kuda' putih. Huuu. Then meronda ke AEON Kinta dek kerana hujan. Dari weekend ke weekend daku tak berkesempatan ke Padang Polo. Tehehe.

Kalau hari tu kami setuju, sepatutnya kami ke Kelantan dan Terengganu sebab sekolah Ayah Arissa buat trip ke sana. Atas sebab iols memang tak gemar ikut trip trip bagai nih - so, Ayah Arissa pun tak ikut jugak. Benda tak wajib macam diorang ke Hat Yai tempoh hari. Ayah Arissa kalau benda tak wajib memang dia tak pergi kalau anak bini tak pergi. HewHewHew. Tapi kalau dah kena mengiring budak, nak tak nak kena pergi. Huuuuuu.

Survey iols pun ditunda ke tarikh tak pasti bila. Sebab tu kami cakap rezeki Mak Long Arissa kami tak ke mana-mana dan tak rancang apa-apa. Iols ni kan suka jalan-jalan. Tengok tapak kaki la ada taik lalat kiri kanan. Hahaha.

Ok then. Macam orang kisah pulak dengan hujung minggu iols yang tak menarik nih kan. Hahahaha.


Last but not least;
Tuesday Bluess!!
LOL!

XOXO,
Mak Arissa. 

7 comments

Chekgu Azrine said...

Tula.jadinya kalau dh 3 hari cuti ek..semua nak jd blues!!hahaha

Happy working!

adyna said...

Salam , akak sambung cuti lg hari nie, penat blk dr tganu terus blk Ipoh n kuala kangsar ...nk tempuh jam smlm tak larat dah

Psst buat template dkt sape. Akak nak ubah template ;)

JunAina said...

Cuti 3 hari dok kampung menung tengok sawah dari pagi sampai petang...:)

Akak pun ada tahi lalat kat kaki kiri!

yUmiE AzuRa said...

dr 3hr cuti rse mcm nk cuti setiap hari.haha..hoverr
tp blues sgt nih.lol

Kesuma Angsana said...

sibuknyer dier yer !

IntaNBerliaN said...

terteleng2 kepala saya nak tgk gambar ni.. comel..! :-)

*saya tempat dgn eca

http://www.ecadwinkyasha.com/

https://www.facebook.com/eca.asha?fref=ts

Fifi Nadhrah said...

macam2 aktiviti hujung minggu.. arissa nampak hepy sangat!~

Blog design by Rainy Day