Pages

Sep 24, 2013

NAB : Life Is Great, GE!

Assalammualaikum. Hai.

Dulu saya pernah janji kat sini nak review bila ada polisi dekat tangan. Ya ampun. Cetek ilmu untuk review setelah baca polisi ala-ala baca Akta dan Pekeliling. Haha. Diri sendiri pun puluh kali ganggu Auntie GE si Arissa, ada hati nak buat review. No. No. No. No. No. Bak kata Arissa nampak lalat singga kat hos paip ayahnya then mengadu, "ayah..." Ceh! HewHewHew. 


Life Is Great tuh kira macam tagline Great Eastern. Kenapa saya pilih Great Eastern? First of all, atas sebab Auntie GE si Arissa ni memang menarik hati saya dari segi writing dia. Sempoi. Senang nak faham. Ringkas. Jelas. Padat. Korang boleh pergi blog dia untuk korek tentang GE nih. ANOTHER STEP. Korang boleh bezakan macam mana cara dia cerita tentang insurans dengan blog agen insurans yang lain. Mak Arissa nih bukannya suka nak formal-formal. Sebab tu bila baca polisi banyak skip tengok yang penting lepas tu pening dah rasa macam baca Akta. Adeh! =P

Second, saya buat baaaanyaakkk comparison dengan insurans lain yang kategori glamor. Wah gitu! Hahaha. Dan terus terang point utama saya pilih ialah jumlah yang di cover. Tahunan. Seumur hidup. Reasons yang lain ada jugak tapi tak berapa ingat. Hehe. Third, insurans ini juga boleh dikira sebagai saving. InsyaAllah masa Arissa dah 20 tahun umurnya, boleh guna untuk dia sambung belajar. Haaa gittu. Fourth, of course Takaful. Cukup ke empat faktor nih? Hehehe.

Saya nak sembang panjang pun tak berapa nak reti. Tapi disini saya nak kenalkan Auntie GE si Nur Arissa Batriesya nih. Dia agen takaful Great Eastern full time. So, maksudnya dia akan sentiasa available untuk semua clients dia. Dan kalau nak tahu, dalam masa yang singkat dia dah beberapa kali dapat Award dari Great Eastern. Good Job Auntie GE Arissa!!! Well Done!! Semoga Allah permudahkan segala urusan dan impian korang suami isteri nanti untuk melebarkan sayap. InsyaAllah.

Ok lah korang. Silalah contact beliau sekiranya nak tahu lebih lanjut tentang Great Eastern. Qyla Aqilah.


Kenapa Auntie GE? Trademark dari Arissa. Auntie Great Eastern. Haha.

Korang terjah je dulu blog dia. Lepas terjah terpulang, korang nak tanya dalam-dalam itu ha ada 3 option. Call. Emel. Wassup. Ngeeee.


Mak Arissa pun ada! Hihihi.

XOXO,
Mak Arissa. 

4 comments

Fifi Nadhrah said...

wah.. pakai GE.. untung arissa ade aunty GE..

Cik Puan Rara said...

rara pakai yg ceupac care tu.hehe.tp kad x dpt lg.

Mimy Hamid said...

Fayel amik prudential by hakiem laki wawa

Ilya Melissa said...

o..'D' tu stands for dayang..hehe sorry out of topic..ngee :)

Blog design by Rainy Day