Pages

Sep 23, 2013

Guru Ganti

Assalammualaikum. Hai.

Korang pernah baca tentang kerisauan Mak Arissa kat adik dia? Haha. Bajet macam orang baca kisah merepek daku kan? HewHewHew. By the way Alhamdulillah, walaupun tak tahu lagi ke mana hala tuju dia dan apa yang patut dia buat - hari ini dia akan memulakan tugas baru sebagai guru ganti pra sekolah di bandar Kuching. Hari ini sehingga tiga bulan nanti; InsyaAllah. Faham-faham lah kan kalau dah tiga bulan. Ganti cikgu cuti bersalin lettew! Hihi.

At least, tak ada lah dia duduk umah mendongak tv dan menatap hp semata. At least, boleh la dia nanti hulur seringgit dua kat mak bapak. At least, boleh la belanja Kak Ngah dan Syamilah keropok dua pukuh sen 5 bungkus. Ha gitew. Perumpamaan kekdahnya. Hehe. At least, dia dapat pengalaman yang boleh masuk CV nanti. Kann? At least, pengalaman bersama budak-budak dan dipanggil cikgu. Mak Arissa ni pernah jadi cikgu seminggu pun sampai sekarang student panggil cikgu lagi. Wahaha. Silap sekolah tu la bagi Mak Arissa ngajo BM. Kalau bagi ajar Math dulu mesti daku salah seorang cikgu DPLI. Haha.

Rezeki Allah ada dimana-mana. Allah bagi dengan pelbagai cara. Ada yang perlu mencari. Ada yang dicari. Mak Ude Arissa adalah kategori dicari. Alhamdulillah. Apa pun, kami mendoakan yang terbaik untuk dia. Semoga dia yakin. Semoga dia terus ikhlas dalam setiap pekerjaan yang dia lakukan. Kami yakin dia boleh. :)


Appearance dia dengan saya memang jauh berbeza. Hohoho.


Dayang Nur Imani
(Cilok fb)
^___^

XOXO,
Mak Arissa. 

2 comments

Fifi Nadhrah said...

cantik ude arissa..

Mimy Hamid said...

perasaan yang sama kat adik kita form 5..selalu bebel ngan dia..

Blog design by Rainy Day