Pages

Aug 21, 2013

Wordless Wednesday : Sehari Sebelum Raya.

Assalammualaikum. Hai.

Dah nama pun Wordless Wednesday.
Daku tepek la wajah pramugari Air Asia nih.
HewHewHew.

Sebab nak cuti lama lepas tuh. 
Seminggu direct.

*********************************************

Ha..Ini kami dah Check In.
Flight 8.30 am.
Tak tahu lah sekarang memang dah tukar.
Atau saya yang tak perasan selama nih.
Kena 40 minit sebelum.
Rasa dulu 30 minit saja.
Eh entah. Urat banyak putus.
Lupa! 
=_='


Nur Arissa Batriesya
*belum mandi*













*dah mandi burung*
hahahaha





Boleh tahan nak larang dia panjat sana sini.
Dia berlari kurang.
Panjat no 1.
Huuuu.

Nak cerita pasal LCCT.
Since dah ada anak ni kan.
Frust dengan bilik menyusu dan nappy room.
Bilik menyusu tak selesa langsung - panas.
Daku masuk kejap je sebab nak cuci botol.
Nappy room nan hado.
Depa wat benda pasang siap kat tepi dinding.
Daku takut hoi imagine benda tu tiba-tiba terpatah terjatuh ke.
Na'uzubillahhiminzalik.
Tempat mandi memang lagi la tak ada.
Sebab tu Arissa mandi burung.
=_='

Nak mandikan dekat surau pulak time tu awal sangat.
Air sejuk gile kot.
Dah la dia dok dalam bas 3 4 jam aircond.
Sampai sebelum Subuh dalam food court pun aircond.
Orang susah macam kami tak tahan pakai aircond.
Beku rasanya!
Daku pakai kipas pun tak tahan sejuk.
T___T

Eh. Suka melalut kan?
Ermm. Sambung balik pasal LCCT tuh.
Tak perlu kot buat banyak nappy room.
Buat satu tapi boleh muat 10 baby pun okay.
Sebab tu saya puji gila AEON yang baru-baru nih.
Service nappy room memang tip top ngetop.
Arissa pun suka duduk dalam tuh.
Heh! Even Mydin nyer bilik menyusu n nappy room pun selesa tau.
Luas!!!
LCCT tak kan la tak boleh kot.
Gila masyuk tuh!
Eh? Kat mana tah nak wat cadangan?
Malas nak buka web AA tenet slow.
Huuuu.

Kata nak wordless kan.
Berayat-ayat jugak daku.
Kekdah nyer kalau dah update guna laptop.
Hahahaha.
Sebut pasal laptop.
Laptop iols dah nazak uols.
Eh boleh pakai lagi.
Tapi dah berlobang sana sini.
USB yang 100% sihat pun cuma satu jek.
Dari hari tu nak beli. 
Tapi fikir nak raya.
HewHewHew.
(agak-agak kalau beli peti ais sekali dengan laptop dapat rege kurang tak kat kedai?)
HAHAHAHA.
Bajet masa pasar beli sayur 3 ikat dari 9 hinggit leh jadi 5 hinggit.
KuiKuiKui.

Dah. Dah. Dah.
Nak tido.
Dah pukul 3 nih.
'schedule entry'

satunotahati: insyaAllah 7hb balik Sarawak lagi - ada survey.
ketepikan laptop dulu sebab dah janji kat mak Galaxy Grand Duos.
mak iols pengguna 2 sim card uols mengalahkan anak nya nih ha, haha.
Arissa pun akan follow tapi masa kerja dia dok kampung la ngan nek wan nek ki.
ayah Arissa dah mula susah hati dan tak ada motif sangat kalau ambil cuti seminggu.
sabar ye sayang ~ ala.. seminggu je pun.. isteri awak ni tiap-tiap minggu berjauh tau.

XOXO,
Mak Arissa.

5 comments

e k i n ♥ y u s r i said...

pnjang dah rambut die

mama ila said...

happy Nye arissa nak naik kapal terbang....comel sangat senyummm tu..hehe

Fifi Nadhrah said...

subhanAllah.. comelnye.. aksi die pon sangat cumil..

Chekgu Azrine said...

Comelnya arisa...sure seronok nak naik kapal tobang tu..

LYAfrina said...

alahai..cutenyer aksi2 si comey ni..

Blog design by Rainy Day